Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
24/07/2023
Status:
Open
Apply before:
14/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Over een periode van vier jaar worden de 27 huidige toegangscontrolesystemen vervangen voor één van de drie landelijke toegangscontrolesystemen. Wij zijn op zoek naar vijf functioneel beheerders die deze toegangscontrolesystemen gaan beheren en verbeteren. Ga jij deze uitdaging aan?

 

Wat ga je doen?

Binnen het programma Fysieke Toegangsbeveiliging wordt momenteel gewerkt aan het vervangen van de toegangscontrolesystemen van alle politiepanden in het land. Over een periode van vier jaar worden de 27 huidige toegangscontrolesystemen vervangen voor één van de drie landelijke toegangscontrolesystemen. In de rol van functioneel beheerder fysieke beveiliging ben je verantwoordelijk voor het functioneel beheer en de verbetering van de toegangscontrolesystemen (TCS) en het functioneel beheer van de daarbij ondersteunende systemen en applicaties, om de werkprocessen zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen. Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om een Rijkspas uit te rollen. Eén toegangspas voor alle politiemedewerkers. Er wordt in deze centrale toegangscontrolesystemen gebruik gemaakt van landelijke gedefinieerde toegangsprofielen. Deze nieuwe situatie vraagt om een centraal beheer.

 

Je ondersteunt het gebruik van de applicatie door het afhandelen van gebruikersvragen, standaardverzoeken en incidenten. Je monitort en analyseert het gebruik van het systeem en zorgt voor autorisatiebeheer. Daarnaast ondersteun je beveiligingsonderzoeken op het gebied van historie-onderzoek in de toegangssystemen. Om de medewerkers te informeren over het gebruik en de beschikbaarheid van de toegangscontrolesystemen ga je gebruikersdocumentatie (handleidingen en werkinstructies) opstellen en medewerkers opleiden in het gebruik in de drie verschillende systemen. Wijzigingen in het systeem communiceer je naar stakeholders (de gebruikers, ketenregisseur Rijkspas en het combiteam van het Productiehuis). 

 

Wij vragen je ook mee te denken in de doorontwikkeling van de systemen en op de hoogte te zijn van ontwikkelingen op het gebied van toegangscontrole en de daarbij samenhangende systemen en applicaties binnen én buiten de politie. Het begeleiden en uitvoeren van functionele (acceptatie)testen en ook kan het maken van rapportages of verbinding met andere ICT-systemen tot je taken behoren. Ook zorg je voor de integraliteit van werkzaamheden. Daarbij wordt ook het in beheer nemen van het nu nog in te richten functioneel beheer van de ID scan en het General Card Management Systeem (GCMS) tot de taken en de verantwoordelijkheden van functioneel beheer fysieke beveiliging.

 

Waar ga je werken?

Het programma Fysieke Toegangsbeveiliging is een meerjarig programma. Ten tijde van het programma val je onder de programmaorganisatie binnen het project Implementatie Integraal Beheer Fysieke Beveiliging. Het werk is niet locatie-gebonden. Na het programma val je in de, nieuw op te richten, Fysieke Beveiligingsorganisatie. Als je nog niet werkzaam bent binnen de politie, zal je standplaats in overleg bepaald worden. Als functioneel beheerder werk je vooral samen met de collega’s binnen Team Technisch Beheer, de collega’s binnen de regionale facilitaire serviceteams, de collega’s van het combiteam en de collega’s binnen het Programma Fysieke Beveiliging.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken een collega die functioneel en procesmatig kan denken. Het analyseren van problemen gaat je goed af en ook de altijd veranderende wereld van de politie, haar beheersystemen en het constant blijven inspelen op veiligheid, is voor jou een uitdaging. Je hebt goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en omdat je veel met gebruikers werkt, heb je een klantgerichte houding. Naast gebruikers heb je te maken met verschillende stakeholders, zoals het combiteam van het Productiehuis, ketenbeheer, adviseurs fysieke beveiliging en verschillende soorten gebruikers. Dat is echter geen probleem, omdat jij communicatief vaardig bent en goed kunt samenwerken. Verder ben je leergierig, een teamplayer, nieuwsgierig en werk je actief mee aan kennisontwikkeling op het gebied van toegangscontrole. Waar nodig ben je zeker ook zelfstandig en neem je initiatief.

De beheersystemen zijn schakels in de gehele Rijkspasketen. Het is daarom nodig dat je je bewust bent van de positie van de beheersystemen in die keten.  

Verder beschik je over:

  • een mbo 3-diploma en bij voorkeur een opleiding in de richting van ICT, techniek, functioneel beheer of beveiliging;
  • ervaring met functioneel beheer van toegangscontrolesystemen.

Wat wij bieden

De standplaats wordt in overleg bepaald. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een tijdelijke functie voor een jaar met uitzicht op verlenging voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.297,- en maximaal € 3.750,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is gespecialiseerd medewerker A.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.