Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
31/01/2022
Status:
Open
Apply before:
29/11/2022
Hours p/wk:
38

Description:

Werken bij het Ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word Functioneel beheerder bij team POM IT!

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt écht iets bij aan een veilig Nederland. Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? Lees dan snel verder!

 

De afdeling POM IT staat voor Personeel & Organisatie en Medisch IT. Binnen POM IT wordt een onderscheid gemaakt in een vijftal afdelingen: HR Personeel, HR Analytics, HR Services, HR Financieel en Medisch, en deze vacature staat op elke afdeling vacant.

 

HR Personeel en HR Analytics: deze diensten ondersteunen de primaire personele productieprocessen van Defensie.

HR Services: deze diensten vallen in de periferie van de primaire personele productieprocessen.

HR Financieel: deze diensten bieden ondersteuning voor de berekening van de toegekende salarissen, toelagen en vergoedingen aan alle medewerkers van Defensie. Verder ontsluit deze dienst de financiële zelfservice. Medewerkers kunnen uitgaven declareren en vergoedingen aanvragen.

 

Medisch: deze dienstgroep bevat diensten die worden geleverd aan de Militaire Gezondheidszorg van Defensie, om medisch personeel en ondersteuners van medisch personeel het mogelijk te maken hun werkzaamheden te verrichten.

 

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van de applicatie, het laten ontwikkelen en realiseren van aangepaste applicatie vereisten en het uitvoeren van functionele en/of systeemtests. Samen met jouw leidinggevende bespreek je de uitgevoerde opdrachten en kijken jullie waar nog bijgestuurd dient te worden.

 

Jouw taken bestaan onder andere uit:

 • Autorisatiebeheer van de applicatie(s);
 • Het analyseren van de naar jou gedelegeerde incidenten, waarbij je een voorstel doet tot herstel van het betreffende incident (in overleg met een ontwikkelaar);
 • Het uitvoeren van de voorgestelde oplossing van het opgetreden probleem;
 • Analyseren van nieuwe functionaliteit binnen de applicatie;
 • Analyseren van de impact van eenvoudige aanpassing(en) na zorgvuldige communicatie met betrokken stakeholders, zoals een ontwikkelaar;
 • Uitvoeren van een functioneel ontwerp voor deze aanpassing(en) en deze laten toetsen bij betrokken stakeholders;
 • Testen van (nieuwe) functionaliteit;
 • Opstellen en up-to-date houden van beheer documentatie.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • Communicatie over gewijzigde autorisaties aan de aanvragers hiervan;
 • Communicatie over de incidentafhandeling aan hen die deze hebben aangemeld;
 • Communicatie met de technisch operationeel verantwoordelijke afdeling bij incidenten en/of aanpassingen in functionaliteit (live gang);
 • Communicatie met de ontwikkelaars en in overleg met alle stakeholders de gewenste wijzigingen laten doorvoeren;
 • Verzamelen van relevante en gevalideerde informatie inzake incidenten en/of aanpassingen in functionaliteit van de applicatie;
 • Het leveren van een bijdrage aan het plannen (begroten) en de voortgangsbewaking van de eigen werkzaamheden;
 • Rapportage over het aantal, soort en de gekozen oplossing in het incidenten- en wijzigingensysteem en de tijd die hiermee gemoeid was;
 • Onderhouden van de applicatiedocumentatie en de productiehandleiding.

 

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau, op basis van een afgeronde MBO niveau 4 ICT/IV-opleiding;
 • Je hebt ervaring met het werken in een Agile/Scrum team;
 • Je bent in staat om functionaliteit en technische architecturen snel eigen te maken;
 • Je beheerst de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Je hebt ervaring met Peoplesoft (alleen voor interne kandidaten);
 • Je hebt ervaring met het functioneel beheer van systemen;
 • Je hebt kennis en ervaring in het vertalen van regelgeving naar specificaties voor de informatievoorziening.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Communiceren; Draagt ideeën en informatie beargumenteerd en inzichtelijk over op anderen van verschillend niveau.
 • Analyseren; je verheldert complexe vraagstukken.
 • Nauwkeurig; je kan precies, zorgvuldig en foutloos met details werken.
 • Samenwerken; je zoekt actief samenwerking binnen het team en houdt bij individuele acties rekening met de gevolgen voor het team.

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je!

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8
Minimum salaris: €2.650 bruto per maand
Maximum salaris: €3.550 bruto per maand
Contractduur: Proeftijd van 2 jaar met de intentie het daarna om te zetten naar een vast dienstverband.
Aantal uren per week: 38
Plaats: Utrecht, Utrecht

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris (schaal 8) en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

 

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

 

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 56.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

 

Voor Defensie is het helder: gelijke kansen voor iedereen en een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen. We zijn ervan overtuigd dat we met een inclusieve organisatie onze taak, Beschermen wat ons dierbaar is, het beste kunnen uitvoeren en voorbereid zijn op ontwikkelingen in maatschappij en de wereld. Als het gaat om de afkomst, geloofsovertuiging, sekse of gender van onze militairen en burgermedewerkers willen we zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van ons veelzijdige land.

 

De afdeling Defensie Materieel Organisatie

De DMO ondersteunt de verschillende krijgsmachtonderdelen bij de aan- en verkoop van materiaal, instandhouding, logistiek en IT-dienstverlening. Denk daarbij aan aanschaf en instandhouding van onderzeeboten, vliegtuigen en landvoertuigen, maar ook het aanleveren van brandstof, munitie en kleding.

Waar ga je werken?

Jouw standplaats is de Kromhoutkazerne, te Utrecht.

Je gaat jouw werkzaamheden verrichten vanuit de afdeling P&O en Medische IT (POM IT), waarbij je werkt binnen de sectie Systeemmanagement en Beheer van de afdeling. Deze afdeling heeft als taak de instandhouding van diensten en systemen en applicaties. De POM IT-afdeling vernieuwt, regisseert én beheert de P&O en medische informatievoorziening en -technologie. Daarmee ondersteunen wij de defensieprocessen van het uitbetalen van salarissen tot aan de zorg voor medische dossiers, van het beheren van loopbaaninformatie tot aan het bewaken van de inzetbaarheid van militairen.

 

De missie van POM IT is om bij te dragen aan de hoofdtaken van Defensie: in een continu veranderende wereld beschermen wij samen wat ons dierbaar is. Onze collega’s en de samenleving kunnen op ons vertrouwen. Wij werken veilig en binnen de kaders van wet & regelgeving en beleid. Als vakmensen nemen wij onze verantwoordelijkheid. Door de inzet van de afdeling POM IT kan iedere Defensiemedewerker zich richten op zijn of haar belangrijkste taken en blijft het vanzelfsprekende vanzelfsprekend.

 

Bijzonderheden

 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).
 • De vacature staat open voor de periode van 1 jaar. Tijdens deze periode zullen wij regelmatig de binnengekomen sollicitaties beoordelen en uitnodigen wanneer wij een match met elkaar zien.