Functieomschrijving
Europese wetgeving implementeren, dat is wat je gaat doen als informatie- en privacy-adviseur van het programma Grenzen en Veiligheid. Je houdt je in een coördinerende rol binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid bezig met zaken als grenstoezicht, interne veiligheid van het Schengengebied en Nederland en het tegengaan van illegale migratie, georganiseerde misdaad en terrorisme.
Jij weet alles van de naleving van internationale verdragen en dan met name het Verdrag rondom Grenzen en Veiligheid. Je beoordeelt op welke wijze het opsporingsbelang het beste kan worden ingebed in de uitwisselingsprocessen van de diverse opsporingsinstanties.
Als lid van het expertteam Grenzen en Veiligheid (GenV) ga je implementatiewerkzaamheden van het projectteam GenV overnemen waarbij alle opgezette systemen eind 2023 operationeel zijn. Omdat veel nog niet precies duidelijk is of zich in de praktijk nog ontwikkelt, ga je met veel ketenpartners in gesprek over afstemming en procesbeschrijving. Jij zorgt ervoor dat het GenV-programma op de juiste manier uitrolt in het handhavingsveld en dat medewerkers worden opgeleid.
Daarbij ben je coördinator van het centraal toegangspunt, waar opsporing en gegevens in de GenV-databank samenkomen. Je adviseert en neemt beslissingen bij de informatiestromen met nadrukkelijke aandacht voor het opsporingsbelang. Je bestudeert jurisprudentie en maatschappelijke ontwikkelingen rondom internationale informatiedeling en bent daardoor op de hoogte van de risico’s op dit gebied. Ook pak je privacyvraagstukken op binnen het Landelijk Parket.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10
Salarisomschrijving: De functie is gewaardeerd in schaal 11 CAO Rijk. Afhankelijk van ervaring kan inschaling plaatsvinden in de aanloopschaal 10 CAO Rijk.
Maandsalaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Maximaal aantal uren per week: 36
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Meer over jouw toekomstige afdeling
Het Landelijk Parket bestrijdt (internationaal) georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Van mensenhandel, drugs en witwassen tot terrorisme en cybercrime. Ernstige misdaad, die vraagt om een slimme en creatieve aanpak in samenwerking met andere partijen. Bij ons parket werken ongeveer 250 professionals, verspreid over vijf vestigingen: Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Den Bosch en Zoetermeer.
Team Internationaal
Team Internationaal is het team binnen het Landelijk Parket dat zich bezig houdt met advisering over internationale onderzoeken en internationale informatie-uitwisseling, voornamelijk als het gaat om de toepasselijkheid en uitleg van de internationale verdragen waar uitwisseling in geregeld is. Daarnaast is het team nauw betrokken bij het opstellen van landelijk OM-beleid op het gebied van internationale rechtshulp en fungeert het als kenniscentrum. Onderdeel van het team is het expertteam Grenzen en Veiligheid dat is opgericht in het kader van het programma Grenzen en Veiligheid.