Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
22/04/2024
Status:
Open
Apply before:
29/04/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Mede dankzij de goede ICT behoort de Nederlandse politie tot de beste korpsen ter wereld. En met jouw hulp maken we de politie nóg slimmer! Wanneer het analyseren van gebruikerswensen en het uitdenken van IT-oplossingen in jouw DNA zitten, dan gaan we graag met je in gesprek voor een rol als Informatieanalist. Wil jij samen met onze DevOps-teams werken aan duurzame oplossingen die bijdragen aan de veiligheid van onze burgers? Solliciteer dan op deze vacature die de deur opent naar jouw droomrol!

 

Wat ga je doen?

Als Informatieanalist Digitaal Politie Contact (DPC) zorg je dat de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar is voor burgers en jouw politie collega’s. Veilig en toegankelijk. Je gaat aan slag met de belangrijkste webapplicatie van DPC: www.politie.nl, het grootste politiebureau met de laagste drempel! Vanuit jouw rol als Informatieanalist draag jij samen met twee DevOps-teams bij aan een goede werking ervan. Je legt de verbinding met de gebruikers om hun eisen en wensen helder te krijgen. Daarbij neem je hen mee terug naar de basis: je vraagt door, zodat je komt tot de kern van wat daadwerkelijk nodig is. Die input vertaal je naar epics, features en userstories, om daarna samen met jouw DevOps-teams de oplossing uit werken. En natuurlijk doe je dat niet alleen. Onderdeel van jouw werk is vooral het verbinden met business experts, UX-designers, collega’s uit de operatie, solution architecten en je collega informatieanalisten binnen en buiten DPC.

 

Als informatieanalist binnen DPC onderhoud je in samenspraak met de product owner de product backlog voor www.politie.nl. Items op deze backlog werk je via refinements en workshops verder uit om tot een passende oplossing te komen. Kwaliteit is hierbij nooit in het geding: in alles houd je rekening met gestelde kaders op het gebied van bijvoorbeeld security, wetgeving en privacy. Door jouw zorgvuldige manier van werken kunnen de DevOps-teams met heldere informatie de website en applicatie onderhouden en vernieuwen. Je bent een vraagbaak voor je collega’s en ondersteunt de product owner bijvoorbeeld in het prioriteren van zijn product backlog.

 

Heb je het idee dat deze rol goed bij je zou passen, dan is deze vacature zeker iets voor jou!

 

Waar ga je werken?

In het Productiehuis van de Dienst Informatievoorziening (IV) binnen de politie werken 120 DevOps-teams op een Agile wijze vanuit het Scrum framework. In het Productiehuis zijn zeven productielijnen ingericht, die weer zijn onderverdeeld in specifieke politiedomeinen. Jij gaat aan de slag bij het Cluster DPC binnen de productielijn Vreemdelingenzaken, Identiteit en Biometrie (VIB).

 

Het cluster DPC bestaat uit negen DevOps-teams met in totaal zo’n honderd collega’s. Zij werken aan het beheer en de doorontwikkeling van applicaties waarmee burgers een aangifte of een melding kunnen doen of op een andere manier in contact kunnen komen met de politie. Daarnaast wordt met onze applicaties het intakeproces gefaciliteerd en wordt ervoor gezorgd dat informatie altijd, overal en op de juiste plek beschikbaar is. Dit allemaal om de informatiepositie van burger én politie te waarborgen.

 

Wie ben jij?

Jij bent iemand die gegeven problematiek zelfstandig kan oplossen. Uiteenlopende vraagstukken op het gebied van IV kun je goed op waarde schatten, analyseren en verwoorden. Hierbij treed je doortastend en waar nodig sturend op en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Je bent resultaatgericht en samenwerken past je goed: verbinden zit je in het bloed! Daarbij bepaal je graag je eigen aanpak, maar ben je bovenal onderdeel van een team van DPC-collega’s!

 

Verder heb je:

 • hbo (bachelor) werk- en denkniveau*, bij voorkeur in de richting van ICT of Bedrijfskunde of soortgelijk;
 • minimaal 5 jaar ervaring als Agile informatieanalist of business analist;
 • ervaring met het opstellen van (business-)procesmodellen;
 • kennis en ervaring van UML-modelleren;
 • ervaring met het coachen van medewerkers op het leveren van waarde en het optekenen van de informatiebehoefte;
 • ervaring met Agile ontwikkelmethodieken;
 • bij voorkeur ervaring als informatieanalyse rond webapplicaties.

Wat wij bieden

De standplaats is Utrecht (Van Deventerlaan 50) Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 32-40 uur per week. Vier werkdagen van 9 uur valt ook onder de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om een gedeelte van jouw uren vanuit huis te werken (ongeveer 50/50). Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling. Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.484,- en maximaal € 6.176,- (schaal 10 of 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B of bedrijfsvoeringspecialist C.

Tijdens het selectieproces bepalen we gezamenlijk welk functieniveau het best aansluit bij jouw achtergrond en expertise.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure;
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op https://kombijdepolitie.nl/it;
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

* Je hebt een diploma op hbo-niveau (bachelor) of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Of je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring op het gevraagde werk- en denkniveau. Dit moet je aantonen met je cv én een officiële functiebeschrijving of ander document waaruit blijkt dat de uitgevoerde functie op het gevraagde niveau is.