Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
15/08/2022
Status:
Open
Apply before:
09/09/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Criminelen maken veelvuldig gebruik en misbruik van onze uitstekende infrastructuur. De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een dienst die Nederland veiliger maakt, door vanuit deskundigheid en expertise op de infrastructuur, interventies op deze (zware) criminelen te plegen. Een goede intelligencepositie is daarbij van groot belang. Het Informatieknooppunt Dienst Infrastructuur (IKDI) voorziet de Dienst Infrastructuur van de noodzakelijke informatie om effectieve en efficiënte interventies te kunnen plegen. Voor het Team Vervoer en Transport van het IKDI zoeken wij een innovatieve collega die ons helpt om de intelligencepositie rondom transportcriminaliteit te versterken. Zo draag jij bij aan een veiliger Nederland!

 

Wat ga je doen?

Binnen het Team Vervoer en Transport maak je deel uit van de Intelcel Transportcriminaliteit en ga jij werken aan intelligence- en expertiseproducten ten aanzien van dit thema. Deze producten bevatten informatie over criminaliteit binnen de transportbranche, zoals ondermijning, witwassen en het vervoer van illegale goederen (verdovende middelen, wapens, enzovoort). Dit doe je overigens niet alleen ten behoeve van de Dienst Infrastructuur, maar ook voor de regionale eenheden en de externe partners waar we mee samenwerken.

 

Als intelligencespecialist zorg je voor een goede informatiepositie, zowel nationaal als internationaal. Jij hebt een grote rol in de landelijke coördinatie van intelligence. Je werkt nauw samen met de tactische opsporing en levert bruikbare intelligence die richtinggevend is voor (lopende) onderzoeken. Hiervoor verzamel en verrijk je relevante informatie uit de interne politie-informatiebronnen, open bronnen en vanuit je in- en externe netwerk. Als meewerkend voorman/vrouw loop je (tactische) onderzoeken bij. Vaak zijn dit themaoverschrijdende onderzoeken.

 

Verder heb je een operationele alertheid waardoor je kansen ziet en weet te grijpen. Je ontwikkelt werkwijzen, methoden, technieken en/of instrumenten in je vakgebied en zorgt ervoor dat je tot een integrale aanpak komt, waarbij oog is voor gemeenschappelijke belangen. Als specialist draag je graag kennis en vaardigheden uit aan collega's. Je zoekt actief de verbinding met andere (intelligence)specialisten en onderhoudt een gedegen netwerk binnen het thema transportcriminaliteit. Je staat sterk in verbinding met de andere intelcellen van de Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO) om het georganiseerde criminaliteitsveld in de breedte te kunnen duiden en benaderen. De Intelcel Transportcriminaliteit kent een grote mate van internationale context. Er wordt veel samengewerkt met internationale partners en andere landen, onder andere via Europol en binnen samenwerkingsverbanden zoals MAOC, TROIKA en FORTIUS.

 

Waar ga je werken?

Het Informatieknooppunt Dienst Infrastructuur (IKDI) van de DLIO ondersteunt de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid met operationele en tactische informatie zodat zij in positie is om gericht te kunnen opereren en sturen. Het IKDI bestaat uit vier teams en heeft een formatie van 62 fte.

 

Het IKDI zorgt voor snelle informatievoorziening en -duiding bij (grootschalige) incidenten. Het IKDI heeft een actueel operationeel beeld beschikbaar en draagt bij aan zowel de nationale (de)briefing als aan de landelijke coördinatie van informatie. De informatieprocessen omvatten alle vervoersmodaliteiten (weg, water, spoor en lucht) en richten zich op de brede politietaak (handhaving, opsporing en bestrijding).

 

Alle teamleden binnen het IKDI hebben ook teamoverstijgende werkzaamheden zoals het werken in grootschalige acties (SGBO en TGO) en participeren in projecten, onderzoeken en samenwerkingsverbanden. Tijdens de inzet bij opschalingssituaties werk je op verschillende tijdstippen en locaties.

 

Wie ben jij?

Je bent een gedreven en innovatieve collega die graag 'outside the box' denkt. Je bent scherpzinnig en in het complexe criminele veld kun je signalen opvangen, opwerken, verbanden leggen en je kunt vervolgens intelligenceproducten opstellen. Bij operationele druk toon je initiatief en kun je makkelijk (mee)schakelen. Je verdiept je graag in ingewikkelde vraagstukken en bent continu op zoek naar het versterken van de intelligencepositie van de Intelcel Transportcriminaliteit. Je bent communicatief vaardig, benaderbaar voor anderen en je zoekt actief de samenwerking met collega's en partners. Je bent verbindend en in staat om zowel de opsporing als de collega’s van de geografische afdelingen van de Dienst Infrastructuur op weg te helpen. Met je brede kijk op opsporingsvragen en analytisch vermogen kun je signalen en problemen vertalen en omzetten in een praktisch aanpak. Je kunt collega's coachen en neemt hen graag mee in de te behalen doelstellingen.

Verder vragen wij:

  • een hbo-diploma;
  • bij voorkeur enige opsporingservaring;
  • affiniteit met het thema transportcriminaliteit en bij voorkeur ervaring binnen een informatieorganisatie.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.