Keywords:
ICT, Digital Forensics
Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
04/05/2018
Status:
Open
Apply before:
18/05/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Een ideale startersfunctie in de aanpak van geavanceerde cybercrime. Heb jij de drive om je technische IT-skills in te zetten voor high tech crime cybercrimeonderzoeken? Malware, DDoS-aanvallen, ransomware, aanvallen op de infrastructuur; als digitaal-forensisch rechercheur kun je een cruciale rol spelen in onderzoeken op internationaal niveau.

 

Wat ga je doen?

Als junior digitaal-forensisch rechercheur ben je vanaf de start van een onderzoek tot en met de daadwerkelijke rechtszaak betrokken bij cybercrimeonderzoeken. Wat dit concreet betekent?

  • Digitale sporen uit gegevensdragers of netwerken stel je veilig. Hiervoor ga je soms mee met een doorzoeking in een woning of bedrijf om te voorkomen dat belangrijke sporen verloren gaan.
  • Gegevens uit in beslag genomen apparatuur verzamel, combineer en analyseer je. Hierin betrek je ook informatie uit open bronnen en (internet)taps.
  • Je gaat mee met observaties (waarvoor je wordt opgeleid). Op basis van je bevindingen (contacten, adressen, foto’s etc.) en informatie uit de gegevensdragers spoor je verdachten op en haak je indien nodig aan bij verhoren.
  • Bevindingen verwerk je helder en gestructureerd in processen-verbaal zodat deze ook begrijpelijk zijn voor niet-techneuten.
  • Je adviseert over hoe een strafbaar feit gelinkt kan worden aan verdachten.
  • Je werkt intensief samen met partners binnen en buiten de politie zoals antivirusbedrijven, softwareontwikkelaars en beveiligingscollega’s van banken.

Waar ga je werken?

Het Team High Tech Crime van de Dienst Landelijke Recherche kan op eigen initiatief opsporingsonderzoeken starten op basis van gesignaleerde trends en analyses. ‘Aan de voorkant komen’ is een belangrijk wapen; wat zijn nieuwe programma’s, devices en methodes waarmee we cybercriminelen voor kunnen zijn? Via internationale rechtshulpverzoeken wordt de grensoverschrijdende cybercrime aangepakt. En bij zaken die de regionale politie-eenheden overstijgen, adviseert ons team de collega’s in de eenheid met kennis en nieuwe digitale technieken.

Het team werkt vanuit Driebergen. Het pand ligt direct aan de A12 en is uitstekend bereikbaar. Tijdens onderzoeken moeten er soms in het weekend taps uitgeluisterd worden zodat je in het weekend werkt (niet wekelijks). In overleg word je ingeroosterd voor piketdienst, gemiddeld één week per twee maanden.

 

Wie ben jij?

Als jij fris van de opleiding komt, maar nog lang niet uitgeleerd bent, is dit voor jou de ideale functie. Je bent enthousiast en wilt je IT-kennis effectief inzetten voor de politiepraktijk. Je signaleert kansen, neemt initiatieven en bent alert op trends en ontwikkelingen. Je hebt een onderzoekende geest en interesse in alles wat te maken heeft met cybercrime. Verder vragen we het volgende van je:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van Technische Informatica;
  • brede IT-kennis;
  • ervaring met meerdere besturingssystemen, databases en internet- en netwerktechnologieën;
  • bij voorkeur beheersing van meerdere programmeer- en scripttalen;
  • uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in het Engels en liefst beheersing van nog een vreemde taal.

Wat wij bieden

Er is ruimte voor 3 nieuwe collega’s. Het betreft een functie voor 36 uur per week, waarbij je je uren flexibel kunt invullen, binnen kantoortijden.

Om als IT’er daadwerkelijk in de politiepraktijk te kunnen werken, bieden we je een interne opleiding aan. Tijdens deze opleiding leer je alles over de politiecontext en het digitaal-forensisch rechercheren.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2375,- en maximaal € 3933,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling, betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een assessment en veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Check je digitale opsporingstalent via de online experience #crimediggers. Tijdens de selectieprocedure kan de opsporingsexperience aan de orde komen, het uitspelen is niet noodzakelijk.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.