Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
05/08/2022
Status:
Open
Apply before:
29/08/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Kent de digitale wereld voor jou geen geheimen? Zet je jouw expertise graag in om de wereld een stukje veiliger te maken? Politie Midden-Nederland zoekt 2 junior digitaal specialisten die willen bijdragen aan het bestrijden van cybercriminaliteit. Met kennis van data, internetgegevensdragers en netwerken werk je aan complexe opsporingsonderzoeken en breng je de waarheid aan het licht.

 

Wat ga je doen?

Als junior digitaal specialist verricht je digitaal onderzoek naar cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Je zorgt onder andere voor het verzamelen, veiligstellen, leesbaar maken en beschikbaar stellen van digitale gegevens. Deze haal je bijvoorbeeld uit in beslag genomen laptops, smartphones, (auto)computers of van internet. Aan de hand van digitale sporen ben je direct betrokken bij het vinden van bewijsmateriaal dat kan leiden tot de aanhouding van een verdachte. Digitale sporen zijn vaak cruciaal voor een zaak. Soms ga je mee met een doorzoeking in een woning of bedrijf. Bij de recherche moet je snel in actie kunnen komen. Het werk is onvoorspelbaar en vaak werk je onder grote druk met strakke deadlines.

 

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen. Je werkt samen met diverse teams binnen onze eenheid, maar ook met externe partners zoals de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Daarbij neem je deel aan relevante netwerken als het gaat om de gezamenlijke aanpak van digitale componenten in onderzoeken naar digitale criminaliteit. Ook ben je betrokken bij de doorontwikkeling van het digitale onderzoekswerk en sta je collega’s bij op het terrein van digitale expertise.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de Eenheid Midden-Nederland of bij de districtsrecherche voor de aanpak van gedigitaliseerde criminaliteit of bij het Team Cybercrime voor de aanpak van cybercrime. De districtsrecherche doet onderzoek naar criminaliteit met veel impact. Denk aan geweldcriminaliteit, jeugdcriminaliteit, vermogenscriminaliteit en probleemgerichte onderzoeken naar veelvoorkomende criminaliteit. Team Cybercrime doet onderzoek naar computercriminaliteit. We zoeken digitaal specialisten voor Utrecht en Hilversum.

 

Wie ben jij?

Als junior digitaal specialist heb je een passie voor ICT, techniek en het uitvoeren van digitale onderzoeken. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief sterk. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren in begrijpelijke taal. Je kunt je handelingen goed uitleggen en schriftelijk vastleggen (in het belang van het strafrechtelijk onderzoek). Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen. Je zoekt actief de samenwerking op en draagt bij aan het gemeenschappelijk belang. Werken onder druk en met strakke deadlines is voor jou geen probleem.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma en een afgeronde opleiding op ICT-gebied bij voorkeur in de specialisatie Informatica of Software Engineering;
  • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);
  • kennis van één of meerdere forensisch digitale specialisaties zoals reverse engineering, scripting, programmeren, veiligstellen, analyseren en visualiseren van gestructureerde en ongestructureerde data;
  • een rijbewijs B;
  • kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • de bereidheid om opleidingen te volgen.

Wat wij bieden

We zoeken collega’s voor de districtsrecherche in Hilversum en het Team Cybercrime in Utrecht. Er is op beide locaties ruimte voor 1 fte. Het betreft tijdelijke werkzaamheden voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.  

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek en een asssement maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn). 
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op https://www.crimediggers.nl
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.