Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
20/07/2023
Status:
Open
Apply before:
26/07/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Heb jij een ijzersterk analytisch vermogen en wil jij in teamverband bijdragen aan de kwaliteit van de juridische functie van de politie? De Afdeling Juridische Zaken van de staf korpsleiding zoekt een enthousiaste jurist in hart en nieren! Iets voor jou?

 

Wat ga je doen?

Als juridisch adviseur adviseer je over de juridische aspecten van uiteenlopende, meestal strategische vraagstukken aan de korpsleiding en directeuren van de staf korpsleiding. Dat betreft zowel de bedrijfsvoering als de operationele politietaak. Bijzonder aandachtgebied zal privacy zijn (Wpg en AvG) waaronder ook het ICT-recht. Je wordt betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe wetgeving die de wettelijke politietaak betreft. Je draagt breed bij aan juridische kwaliteit van het korps. In jouw functie werk je onder andere nauw samen met de Gegevensautoriteit, de Functionaris Gegevensbescherming en onderhoud je extern contacten met relevante (overheids)instellingen op je vakgebied.

 

Je adviseert over concept kaders, werkinstructies en zaken waar privacyaspecten aan zitten. Daarvoor werk je nauw samen met de Gegevensautoriteit en het Openbaar Ministerie. Je bewerkstelligt mede dat wet- of regelgeving tot stand wordt gebracht die aansluit bij en goed toepasbaar is in de politiepraktijk. Ook formuleer je op vraagstukken een strategische visie die herkenbaar is voor de politiepraktijk. Je maakt de organisatie op betrokken wijze bewust van de do's en dont’s op je vakgebied.

Het werkpakket kan variëren al naar gelang je interesses en het is steeds actueel omdat politieke en bestuurlijke ontwikkelingen worden vormgegeven en de politie daarover standpunten moet innemen. Je bent verzekerd van een interessant en veelzijdig werkpakket. Ook internationaalrechtelijke vraagstukken en (internationaal) strafrecht kan een deel van je werkpakket vormen. 

 

Er is veel ruimte voor scholing, ook met de beoogde doorgroei naar senior juridisch adviseur op het gebied van privacy. In de eerste tijd is er ook ruime interne coaching door een senior-collega die op termijn met pensioen zal gaan. Doel is dat je doorgroeit naar de functie senior juridisch expert privacy & ICT (BVS D/E). Iets voor jou?

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de Afdeling Juridische Zaken, onderdeel van de staf korpsleiding. De staf ondersteunt de korpsleiding in de sturing van de organisatie, zowel op het gebied van de (uitvoering van de) politietaak als ook de bedrijfsvoering en gegevenshuishouding. Er bestaan veel samenwerkingsrelaties met partners in en buiten het veiligheidsdomein. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de coördinatie van de juridische functie in het korps als geheel. Dat is gericht op alle juridische vakgebieden met een operationeel of bedrijfsvoering karakter. We richten ons op kwaliteit van processen en besluitvorming. We ontwikkelen en beheren mandaten, werken aan uniformiteit van juridische processen en stellen kaders. Daarnaast wordt gewerkt aan rechtsvorming en begeleiden we bijzonder (inter)nationale rechtsgangen. De enige uitvoerende taak van de afdeling betreft de behandeling van verzoeken op grond van de Wet open overheid.

 

Wie ben jij?

We zoeken een ervaren jurist en adviseur die bekend is met het politiek en bestuurlijk krachtenveld waarin wordt gewerkt. Het is belangrijk dat jouw analytisch vermogen goed is ontwikkeld. Je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend. Bovendien heb je zicht op actuele maar ook lange termijn-ontwikkelingen op het gebied van privacy en de politietaak. Je kunt je snel aanpassen aan veranderde omstandigheden en blijft daarbij effectief in handelen en met behoud van verbinding met anderen binnen en buiten de organisatie. Daarnaast heb je overtuigingskracht en organisatievermogen. Je bent klantgericht, netwerkvaardig en creatief.

 

Verder heb je:

 • hbo werk- en denkniveau* en een juridische achtergrond;
 • ruime kennis van en relevante werkervaring met de Algemene wet bestuursrecht, de verordening gegevensbescherming en de Wet politiegegevens;
 • kennis van privacywetgeving en ICT-recht;
 • relevante ervaring met het schrijven van beleidsvoorstellen en adviezen;
 • bij voorkeur ervaring met het werken voor een organisatie in het veiligheidsdomein of in een bestuurlijke of politieke context.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag, maar er is volop gelegenheid tot plaats ongebonden werken, ondersteund door uitstekende ICT-voorzieningen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

De functie is opengesteld voor medewerkers werkzaam bij de politie met een vaste aanstelling, voor medewerkers, uitzend-/detacheringskrachten die twee jaar of langer zonder onderbreking in tijdelijke dienst zijn, voor medewerkers die een tijdelijke aanstelling, uitzend- of detacheringsovereenkomst hebben en waarvan de contractduur (conform Barp), twee jaar of langer is en voor politievrijwilligers. Bij meerdere geschikte kandidaten heeft een beroepsmedewerker (in vaste of tijdelijke dienst) en voornoemde uitzend-/detacheringskracht voorrang op een politievrijwilliger. Eventuele preferente kandidaten binnen de politie worden eerst geplaatst. Medewerkers die bij de matching tijdens de overgang naar een LFNP-functie of door een eerdere reorganisatie bij plaatsing in een functie met een lagere schaal terecht zijn gekomen hebben een voorrangspositie.

 

Het betreft de LFNP-functie bedrijfsvoeringsspecialist C, gewaardeerd in schaal 11 Bbp. Bij aanstelling accepteer je de rechtspositie die bij de functie hoort.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

* Je hebt een diploma op hbo-niveau (bachelor)of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Of je toont op een van de volgende manieren aan dat je hbo werk- en denkniveau hebt:

 • Je bent aangesteld op een functie op het gevraagde werk- en denkniveau.
 • Je hebt een functie op het gevraagde werk- en denkniveau minimaal twee jaar formeel waargenomen.
 • Je bent minimaal 2 jaar tijdelijk tewerkgesteld op een functie op het gevraagde werk- en denkniveau.
 • Je hebt een formele beoordeling waaruit blijkt dat je een functie op het gevraagde werk- en denkniveau minimaal 2 jaar uitgeoefend hebt.

Dit moet je met een aanstellings-, waarnemings- of tewerkstellingsbesluit dan wel een beoordeling schriftelijk aantonen.