Type:
Permanent employment
Location:
Delft
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
01/12/2021
Status:
Open
Apply before:
20/12/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Je rol

Drank- en horecavergunningen, terrassen, terrasboten, geweldsincidenten in de horeca, coronaregelgeving, APV-gerelateerde zaken. Is er advies nodig over het afgeven van vergunning of de handhaving ervan, dan weten de burgemeester en onze opdrachtgevers de expert zo te vinden: jij.

 

Bij het advies uitbrengen houd je altijd een aantal belangrijke zaken in je achterhoofd, namelijk landelijke regelgeving, Delftse beleidsdocumenten, handhavingsscenario’s, jurisprudentie over het wel of niet verlenen van een vergunning en mogelijk te nemen sanctiemaatregelen. Zijn er risico’s? Dan breng je die in kaart en weet je te verdedigen waarom een bepaalde keuze de juiste is.

Maar je doet meer als het gaat om dit werkterrein. Je geeft namelijk ook (beleids)advies aan de uitvoerende afdelingen. Soms heb je te maken met een WOB-verzoek of een Bibob toets, dan weer met de juridische toetsing van huisverboden.

 

Je werkplek

Jij komt te werken in het cluster Veiligheid, dé plek waar invulling en uitvoering wordt gegeven aan de doelstelling veilige stad. Wat die precies inhoudt? Het veilig en aantrekkelijk maken van het woon- en leefklimaat in Delft. Of praktisch: dat bewoners, bezoekers en mensen die in Delft werken zich vrij kunnen bewegen en niet belemmerd worden door criminaliteit en onveiligheid.

 

De adviseurs binnen de afdeling Advies Veiligheid werken hiervoor samen met diverse partners in de veiligheidsketen, zoals collega’s uit andere clusters, de politie, het Openbaar Ministerie, de brandweer, veiligheidsregio, reclassering, jongerenwerk en burgers en ondernemers van Delft. Je wordt een van de tien collega’s uit het team juristen, waaronder 4 op het gebied van Openbare Orde & Veiligheid (OOV).

 

Functie-eisen
Je profiel

Je hebt een sterke persoonlijkheid en straalt dit ook uit. Dit komt onder andere van pas wanneer jij in gesprek moet met bijvoorbeeld bezwaarmakers, wanneer er bezwaarschriften worden ingediend op het gebied van OOV, of wanneer je de gemeente vertegenwoordigt bij de commissie voor bezwaarschriften en beroepsprocedures.

Maar je beschikt natuurlijk over nog veel meer competenties. Je bent resultaatgericht, bent een teamspeler met een open houding, hebt uitstekende gespreksvaardigheden en kunt goed luisteren. Tijdsdruk, daar laat jij je niet klein door krijgen. Een (juridische) deadline haal je zonder moeite en je kunt daarin snel schakelen.

 

Wat zien wij verder graag:

  • Je hebt een wo-opleiding Nederlands recht
  • Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met juridische aspecten op het werkterrein openbare orde en veiligheid
  • Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met het begeleiden van (complexe) juridische dossiers op het gebied van openbare orde en openbare ruimte (bijvoorbeeld terrassen, drank-horeca, APV, Bibob, huisverboden, winkeltijdenwet, afval, fietsparkeren en gehandicapten parkeerkaart)
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het leveren van verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures en weet je daar goed staande te houden
  • Je hebt kennis van bestuurlijke processen en gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen
  • Je bent bereid om werkzaamheden in de avonduren te verrichten om het college te vertegenwoordigen bij de bezwaarcommissie of om te ondersteunen bij raadsvergaderingen. Bij ernstige calamiteiten kan ook onverwachts buiten reguliere werktijden een beroep op jou worden gedaan.

 

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De salarissen stijgen per 1 december 2021 met 1,5% en per 1 april 2022 met 2,4% n.a.v. de afspraken binnen het principeakkoord cao gemeenten.

 

Bij uitstekend functioneren is toekomstige doorgroei naar schaal 11 mogelijk. Deze vacature is voor 36 uur in de week. We starten met een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

 

Tot slot: Op dit moment werken wij voornamelijk vanuit huis. Als de maatregelen rondom de corona het weer toelaten werk je in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

 

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Bonnie Kaptein (juridisch adviseur) via telefoonnummer 06 40 72 68 61 of John-Paul Smolders (Hoofd Advies Veiligheid) via telefoonnummer 06 109 20 011.

 

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv vóór maandag 20 december via de solliciteer button. Zien wij aansluiting met jouw profiel dan nemen wij graag snel contact met je op om kennis te maken en je meer te vertellen over de functie.

 

Reserveer de datum: de eerste selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 11 en donderdag 13 januari. De tweede gesprekken worden in overleg ingepland.

 

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

 

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Functie eisen

Carrièreniveau: Midcareer (ervaren)
Opleiding: WO 
 

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie: Gemeente Delft

Min. Salaris: €4494 bruto per maand

Max. Salaris: €4494 bruto per maand

Standplaats: Delft

Maximum aantal uren per week: 36

 

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?