Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
03/08/2021
Status:
Open
Apply before:
22/12/2021
Hours p/wk:
24

Description:

Juridisch adviseur privacy en klachten

Functiebeschrijving

KVK maakt zich klaar voor de toekomst en heeft hiervoor een ambitieuze strategie KVK’24 opgesteld. En jij helpt die ambitie waar te maken. Bij ons in Utrecht zorg je als juridisch adviseur privacy en klachten voor de juiste en tijdige afhandeling van verzoeken op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming, waaronder inzageverzoeken.

KVK transformeert naar een digitale organisatie die agile werkt en sterk inspeelt op de behoeftes van de klant. We maken onze dienstverlening flexibeler, onze IT up-to-date en zorgen dat we voldoen aan Europese en – waar nodig – (globale) standaarden en wet- en regelgeving. In de nieuwe organisatiestructuur werken verschillende disciplines tegelijk in teams, die samen zogenoemde Groups vormen.

 

Daarnaast kennen we in de nieuwe structuur een aantal stafafdelingen, waaronder de afdeling Strategie, Beleid en Juridische Zaken. De missie van deze afdeling? Zorgen dat de organisatie op tijd kan anticiperen op ontwikkelingen van buitenaf. Bij deze afdeling ga jij aan de slag als juridisch adviseur privacy en klachten.

Je beheert het verwerkingsregister, waarbij je waar nodig initiatief neemt om ervoor te zorgen dat het register actueel en volledig is. Daarnaast vertegenwoordig je KVK bij bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Algemene verordening gegevensbescherming en voer je de regie op de afhandeling van datalekken. Ook zorg je voor de tijdige afhandeling van klachten in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, waaronder privacyklachten.

Als juridisch adviseur privacy en klachten heb je tijdens je dagelijkse werkzaamheden te maken met verschillende onderdelen van de organisatie. Deze contactmomenten benut je om het privacybewustzijn binnen de organisatie te versterken en om mogelijke privacyrisico’s te signaleren.

 

Functie eisen

Dit ben jij:

Een privacyexpert met een klantvriendelijke, kwaliteitsgerichte instelling en gevoel voor bestuursrechtelijke verhoudingen. Juridische materie weet je in begrijpelijke taal over te brengen en jouw communicatiestijl weet je aan te passen aan je gesprekspartner. Je bent integer en beschikt over overtuigingskracht. Ook ga je goed om met werken onder tijdsdruk, voortvloeiend uit reactie- en indieningstermijnen. Uiteraard heb je een goede schrijfvaardigheid.

Daarnaast:

 • heb je een hbo-bacheloropleiding rechten afgerond en wo-niveau, of een wo-opleiding rechten afgerond;
 • heb je minimaal drie jaar aantoonbare ervaring op het gebied van privacy, zoals met de behandeling van Algemene verordening gegevensbeschermingsverzoeken, privacyklachten en datalekken;
 • heb je actuele kennis van de Algemene verordening gegevensbescherming en Algemene wet bestuursrecht, en bijvoorbeeld een CIPP/E-certificering;
 • beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 12 
 • Salaris­omschrijving

  Let op: Een fulltime functieschaal 11 en bedraagt maximaal € 5318,- per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.

 • Maand­salaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur1 jaar met optie tot vaste aanstelling
 • Minimaal aantal uren per week: 24
 • Maximaal aantal uren per week: 32

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Wat KVK jou nog meer biedt
Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt veel ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het succes en de herkenbaarheid van de KVK. En dan ook nog:

 • Een fulltime functie in schaal 11. Je salaris bedraagt maximaal € 5.318,- per maand, afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een individueel keuzebudget van 16,37% over het salaris.
 • Shuttel-vervoerskaart.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken.
 • Ruim 35 vakantiedagen (inclusief 12 adv-dagen op basis van fulltime inzet).
 • Goede verlof-, pensioen- en ziektekostenregeling.

Bijzonderheden

Binnen je dienstverband van 24 tot 32 uur per week is het een must dat je op vrijdagen inzetbaar bent.