Keywords:
Police, Legal, Law
Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
17/11/2017
Status:
Open
Apply before:
30/11/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Locatie: Apeldoorn
Organisatieonderdeel: Politieacademie
Vakgebied: Onderwijs
Niveau: HBO


De Politieacademie is het opleidings- en kenniscentrum voor de Nederlandse politie waar competentiegericht onderwijs, kennis en het politiewerkveld samenkomen. Haal jij er voldoening uit om een actieve bijdrage te leveren aan de professionele ontwikkeling van mensen in de politieorganisatie? Heb jij ervaring als docent en beschik je over brede juridische deskundigheid? Grijp dan nu je kans en ga aan de slag als juridisch docent bij Team Politieleiderschap.

 

Wat ga je doen?
Als juridisch docent draag je zorg voor competentiegericht onderwijs in de opleiding voor Hulpofficier van Justitie (HovJ). Jij ontwikkelt, in overleg met je collega-docenten, en verzorgt diverse onderwijsbijdragen op een breed juridisch terrein. Doel is om studenten (executieve operationeel experts en specialisten die minimaal drie jaar werkzaam zijn in een executieve functie) op te leiden tot Hulpofficier van Justitie zodat zij uiteindelijk een spilfunctie in het strafproces kunnen vervullen. Naast strafvordering komt alle relevante wet- en regelgeving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan verkeerszaken, de Wet politiegegevens en strafrecht.

 

Naast het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs, neem je ook proeven van bekwaamheid af en rapporteer je hierover.

De HovJ-opleiding is onlangs geheel gemoderniseerd en is opgezet volgens het concept ‘Schoolmaken in de praktijk’. Dat houdt in dat de opleiding zich kenmerkt door een sterke verbinding met het werkveld en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het opleiden van leidinggevenden. Jij bent (mede-)verantwoordelijk voor het actualiseren van onderwijsprogramma’s, het borgen van de kwaliteit en het onderhouden van de daaraan verbonden middelen zoals de 24/7 E-Community en de profchecks.

 

Daarnaast neem je deel aan relevante netwerken, ook op internationaal niveau, en ben je in staat om juridische en leiderschapsvraagstukken met elkaar te verbinden. Je deelt niet alleen je brede juridische deskundigheid met je collega’s maar kunt hen ook wegwijs maken in de wereld van moderne onderwijstechnieken.

 

Waar ga je werken?
Team Politieleiderschap verzorgt opleidingen voor alle leidinggevenden van de politie. Denk hierbij aan leergangen in het kader van het Nieuwe Leiderschapsonderwijs (NLO), specifieke modules en trainingen voor zittend leidinggevenden op alle niveaus en opleidingen voor de Officier van Dienst en de Hulpofficier van Justitie (HovJ). Het team bestaat uit zo’n 40 fte hoogopgeleide professionals waaronder ervaren leidinggevenden, psychologen en andere sociaal wetenschappers. Je werkplek is de Politieacademie in Apeldoorn maar incidenteel verzorg je ook onderwijs op andere locaties.

 

Wie ben jij?
Wij zoeken een dynamische collega die op innovatieve wijze kan bijdragen aan de kwaliteit van het HovJ-onderwijs. Jij bent op de hoogte van de moderne onderwijstechnieken en in staat om deze in te passen in het politieonderwijs. Je kunt prima zelfstandig trainingen en programma’s verzorgen en onderhouden. Daarnaast ben je ook in staat om studenten te motiveren en te ondersteunen in hun leerproces. Je bent ontwikkelingsgericht, neemt initiatief en bent flexibel ingesteld. Samenwerken is je op het lijf geschreven en je bent een effectieve netwerker.

 

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma;
  • ruime juridische kennis;
  • bij voorkeur ervaring als docent en/of projectleider;
  • uitstekende beheersing van de Engelse taal (in woord en geschrift);
  • de bereidheid om (internationaal) te reizen;
  • een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) of de bereidheid dit te halen.


Wat wij bieden
De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week maar parttime werken is bespreekbaar. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 4286,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling;
  • betaald ouderschapsverlof;

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent C.

 

Wat verder belangrijk is
Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure, evenals het verzorgen van proefonderwijs.
De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.