Type:
Permanent employment
Location:
Zeist
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
14/03/2022
Status:
Open
Apply before:
25/03/2022
Hours p/wk:
36

Description:

De meldkamer van de toekomst. Oftewel: één landelijk netwerk van tien samenwerkende meldkamers voor politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee. In 2023 is het zover. Wil jij mee helpen geschiedenis te schrijven en deze betekenisvolle en omvangrijke opdracht helpen realiseren? Kom het Bedrijfsbureau van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) in Zeist dan versterken als jurist.

 

Wat ga je doen?

Als jurist behandel je complexe dossiers en draag je bij aan de uniformering van processen binnen de juridische regelgeving, kaders en procedures. Daarnaast help je met het inrichten van privacy gerelateerde taken binnen de Landelijke Meldkamer Samenwerking, al dan niet in een samenwerkingsverband. Verder adviseer je verwerkingsverantwoordelijken over diens gegevensverwerkingsverplichtingen en vul je contracten aan met betrekking tot privacy- en informatiebeveiligingseisen.

 

Verdere taken die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld het bevorderen dat de AVG (en Wpg indien van toepassing) nageleefd worden. Uiteraard hou jij hier voldoende toezicht op. Daarnaast bevorder je de inrichting en zorg je ervoor dat de essentiële elementen uit de AVG en Wpg worden nageleefd.

 

Verder:

 • bevorder je dat er een cultuur van wetsconform gebruik van persoonsgegevens wordt gecreëerd binnen de organisatie;
 • let je op de uitvoering van gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (GEB’s) en kun je hier desgevraagd over adviseren;
 • geef je advies tav overeenkomsten, aansprakelijkheid, IE-rechten, bestuursrecht (onder andere wet open overheid, wet openbaarheid van bestuur) en aanbestedingsprocedures;
 • geef je uitvoering aan de werkzaamheden van privacyfunctionaris en –adviseur;

Waar ga je werken?

De Landelijke Meldkamer Samenwerking organiseert met én voor de hulpdiensten een landelijk beheerd netwerk van tien met elkaar verbonden meldkamerlocaties, dat continu bereik- en beschikbaar is. Binnen dit netwerk, dat begin 2023 ingericht moet zijn, kunnen de brandweer, politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee hun meldkamerfuncties gezamenlijk uitoefenen. Jij maakt deel uit van het toekomstige Bedrijfsbureau, dat een kaderstellende, adviserende, monitorende én ontwikkelende rol heeft in het in positie brengen en houden van LMS, zowel intern als extern.

 

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren jurist, die zelfstandig kan werken en pionieren binnen de complexe, veranderende omgeving, waarin door LMS en de hulpdiensten (met elk hun eigen regelgeving) wordt samengewerkt. Je bent iemand die zowel wil bijdragen aan het inrichten van de lijn Gegevensverwerking & Privacy, als iemand die graag praktisch aan de slag wil gaan met alle voorkomende juridische vraagstukken en werkzaamheden in deze pioniersfase. Je bent dus in staat voor jouw vakgebied te schakelen tussen (in)richten en verrichten om in deze fase zowel ‘de winkel open te houden’ als te helpen deze goed neer te zetten.

 

Als juirst heb je affiniteit en ervaring met privacy-gerelateerde vraagstukken, ben je in staat om prioriteiten te stellen en kun je richting geven aan de noodzakelijke ontwikkelingen. Verder ben je breed geïnteresseerd en opgeleid (generalist) en kun je voldoende uitdaging vinden in het uitzoeken van vraagstukken en nog niet ontgonnen terrein. Bovendien ben jij een echte (bruggen)bouwer!

 

Dit is jouw kracht:

Je bent een stevige persoonlijkheid die deze opdracht echt kan dragen. Dit vraagt ervaring en standvastigheid, maar een sterk verbindend vermogen en proactief vermogen. Je kunt complexe situaties kritisch bekijken, ontleden en terugbrengen tot de kern. Daarbij weet je ook je weg te vinden op ongebaande paden en weet hier rust en overzicht in aan te brengen. Je hebt een groot relevant netwerk en bouwt dit steeds verder uit en weet mensen op een natuurlijke wijze mee te nemen en tot gezamenlijk resultaat te komen.

 

Verder heb je:

 • een wo-diploma, bij voorkeur een rechtenstudie;
 • kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving over gegevensbescherming, bij voorkeur CIPP/E en CIPM gecertificeerd. Je hebt het vermogen deze te vertalen naar de praktijk.
 • begrip van de gegevensverwerkingen die de organisatie uitvoert;
 • begrip van IT en informatiebeveiliging;
 • bij voorkeur kennis van de organisatie en de sector waarin die actief is;
 • ten minste 3 jaar werkervaring binnen een complexe multi-ketenoverheidsomgeving én als jurist op het gebied van privacy.

Wat wij bieden

De standplaats is Zeist. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling van een jaar.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.561,- en maximaal € 6.432,- (schaal 13 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringsspecialist E.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.