Keywords:
Digital Intrusion
Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
05/03/2018
Status:
Open
Apply before:
24/05/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij de topper voor ons nieuwe team?

Durf jij het aan om binnen de mogelijkheden van de wet tot het uiterste te gaan om verdachten op te kunnen sporen? Ben jij die stevige juridische sparringpartner voor de officier van justitie en ons team van specialisten? Gaat jouw hart sneller kloppen bij het verkennen van geheel nieuwe mogelijkheden in het digitaal juridische domein? Kick jij op juridische puzzels in een technische omgeving? Dan ben jij de pientere jurist digitale opsporing die wij zoeken.

 

Wat ga je doen?

Het Digital Intrusion Team (DIGIT) is een geheel nieuw team waarin experts van politie, Koninklijke Marechaussee en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst samen de nieuwe hackbevoegdheid van de Wet Computercriminaliteit III gaan uitvoeren. Het team werkt op aanvraag van opsporingsteams in binnen- en buitenland, en is onderdeel van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen.
Je zet jouw kwaliteiten in om criminaliteit te bestrijden en de wereld veiliger te maken. Als jurist digitale opsporing van DIGIT geef je zelfstandig juridisch advies over de ontwikkeling en de toepassing van technologie en opsporingsmethoden en -technieken. De op technologie gebaseerde methoden en technieken, die vanuit de Dienst Landelijke Operationele Samenwerking als ondersteuning aan de politie worden geboden, zijn vaak nieuw en onorthodox.
Je adviseert als lid van het ondersteuningsteam vanuit jouw expertise het inzetteam, in het bijzonder de leider operaties. Je bent in staat collega-teamleden te coachen in de uitvoering van onderzoeken of projecten. Als expert fungeer je als aanspreekpunt voor in- en externe partijen. Je stelt adviesrapportages op en coördineert onderzoeken naar vakmatige ontwikkelingen en formuleert de consequenties voor het politiewerk. Je hebt een proactieve houding en geeft gevraagd en ongevraagd advies over juridische grondslagen en consequenties. Er moet een effectieve en juridisch houdbare afweging worden gemaakt tussen het belang van de opsporing, de consequenties voor de lange termijn, het beleid en de samenwerking met het Openbaar Ministerie. Op grond van je inhoudelijke expertise heb je een positie in het beleidsveld en word je geconsulteerd bij de voorbereiding en evaluatie van wet- en regelgeving. Je herkent de ontwikkelbehoeften van collega's en motiveert en coacht hen om hun vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen.

 

Waar ga je werken?

Door encryptie en anonimiseringstechnieken zijn criminelen steeds ongrijpbaarder. Waar je vroeger nog kon tappen op een telefoonlijn, is nu nog maar weinig communicatie te onderscheppen. Daardoor missen politie en het Openbaar Ministerie essentiële informatie in onderzoeken naar vaak zeer ernstige feiten. Met het wetsvoorstel computercriminaliteit III (CCIII) wint de opsporing terrein terug op criminelen. Eén van de belangrijkste wijzigingen in de wet is, dat de politie op afstand mag gaan binnendringen in de computersystemen en devices van verdachten. Er is maar één centraal opsporingsteam in Nederland dat het binnendringen mag gaan uitvoeren voor de tactische rechercheteams die om deze inzet vragen en dat is het speciaal daarvoor opgerichte Digital Intrusion Team (DIGIT). DIGIT mag doen wat voor anderen verboden is. Je zet jouw kwaliteiten in om criminaliteit te bestrijden en de wereld veiliger te maken. In ons team werken specialisten die, binnen de grenzen van de wet, heimelijk en op afstand binnendringen in computersystemen van een verdachte. Zij maken hierbij gebruik van een specialistische goed beveiligde infrastructuur en specifieke, bij voorkeur gekeurde, software om te kunnen voldoen aan de eisen die de wetgever stelt. De hackbevoegdheid mag alleen bij verdachten van een ernstig strafbaar feit en als laatste redmiddel in een zaak worden ingezet. Het binnendringen zelf is chirurgisch precisiewerk op puur en alleen de computersystemen en devices van de verdachte. Alle handelingen die het team uitvoert, worden gelogd. En van alle gevonden data, komt alleen informatie die binnen het bevel van de rechter-commissaris valt, beschikbaar voor het tactische team. Zo wordt de privacy van de verdachte én van de omgeving zo veel mogelijk gewaarborgd, terwijl we als opsporend Nederland blijven bijdragen aan een veiliger samenleving.

 

Wie ben jij?

Je hebt meerjarige ervaring met juridische advisering in een strafvorderlijke context en aantoonbare affiniteit met technologie en een digitale omgeving. Je combineert juridische kennis met inzicht in de opsporingspraktijk. Je adviseert onafhankelijk, deskundig en overtuigend. Je verkent de juridische mogelijkheden om op te treden actief én bewaakt dat er zorgvuldig en correct juridisch gehandeld wordt. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van de Duitse taal is een pre. Je bent in staat om complexe juridische begrippen in voor niet-juristen begrijpelijke taal te vatten, zowel mondeling als door er over te schrijven, met behulp van presentaties of andere communicatievormen. Naast goede communicatieve vaardigheden ben je overtuigend, initiatiefrijk en alert op kansen en ontwikkelingen. Je beschikt over minimaal een hbo diploma, bij voorkeur verkregen door een relevante technisch-juridische opleiding of door aantoonbare werkervaring aangevuld met vakinhoudelijke trainingen. Kennis is je belangrijkste wapen. Je juridische kennis is up-to-date en je draagt die uit aan de leden van het team. Je werkt graag in teamverband samen aan complexe opgaven en bent in staat om op basis van jouw specifieke kwaliteiten meerdere rollen in het team te vervullen.

 

Wat wij bieden

Je komt te werken in Driebergen-Rijsenburg. Je krijgt een vaste aanstelling voor 36 uur per week, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Wij bieden een dynamische werkomgeving met spannend en veelzijdig werk. Bij DIGIT werken we met rollen in plaats van functies, waarbij jouw kwaliteiten maximaal tot hun recht komen.

Zo nodig volg je voor de benodigde opsporingsbevoegdheid en -vaardigheden een interne opleiding. Omdat wij goede mensen belangrijk vinden, investeren we graag samen met jou in je toekomst. Wij bieden je zeer goede mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. We bieden een sociale en saamhorige bedrijfscultuur waarin teamresultaten voorop staan.

Verder profiteer je onder andere van:

  • bruto maandsalaris van minimaal € 3.831,- en maximaal € 5.454,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist D, werkterrein digitale expertise.

  

Wat verder belangrijk is

  • Afscherming en geheimhouding zijn randvoorwaarden voor succesvol opereren van DIGIT.
  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
  • Tijdens de sollicitatieprocedure kan de opsporingsexperience #crimediggers aan de orde komen, het uitspelen is niet noodzakelijk.
  • Zonder IT’ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over data science, legaal hacken, cybersecurity en meer op https://it.kombijdepolitie.nl/