Keywords:
Cyber, Security, ICT, Projects, Management
Type:
Permanent employment
Location:
Huis ter Heide
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
21/04/2017
Status:
Open
Apply before:
14/05/2017
Hours p/wk:
38

Description:

Functieomschrijving
Cyberaanvallen bij een organisatie als Defensie kunnen gevaarlijk zijn en een groot veiligheidsrisico met zich meebrengen. Niet voor niets werken we op hoog niveau aan hoogwaardige IT-security. Als lead security-analist speel jij een belangrijke rol in de digitale weerbaarheid van de organisatie.
Jouw focus ligt op cybersecurity vanuit een technisch perspectief. In deze context breng je cybersecurityrisico’s en -dreigingen in kaart en je vertaalt deze naar de producten van het Security Intelligence and Operations Center.
 
Jouw taken
 • Je beheert de gebruikte informatie, systeemcontent en processen en detecteert proactief kwetsbaarheden op het gebied van cybersecurity.
 • Je neemt maatregelen om de gevolgen te voorkomen of zoveel mogelijk te verkleinen. Ook geef je anderen opdracht tot het uitvoeren van deze mitigerende maatregelen en houd je de regie erover.
 • Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire projecten op het gebied van IV/ICT.
 
Functie eisen
 • Je hebt wo-niveau en een opleiding ITIL Foundation en projectmanagement (bijvoorbeeld PRINCE2 Foundation) afgerond.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als ICT-beheerder (minimaal schaal 9) of vier jaar als ICT-architect of data-analist op het gebied van IT-security.
 • Je bent goed in analyseren, beïnvloeden en conceptueel denken.
 • Je neemt initiatief, bent besluitvaardig, nauwkeurig, samenwerkingsgericht en stressbestendig en je draagt verantwoordelijkheid.
 • Je hebt diepgaande kennis van (logging van) besturingssystemen en netwerken, van cybersecurity op alle OSI-niveaus en de gebruikte methoden en technieken.
 • Je hebt kennis van relevante normenkaders en wet- en regelgeving rondom cybersecurity.
 • Je hebt diepgaande kennis van minimaal één, voor Operations relevante technische discipline en functionele applicatie, en kennis van een relevant functioneel aandachtsgebied.
 • Je hebt diepgaand inzicht in het IV/ICT-landschap van Defensie, de cybersecurityarchitectuur, het dreigingsbeeld en de gebruikte cybersecurityprocedures, use cases en threat books.
 • Je hebt diepgaande kennis van de ontwikkelingen in je vakgebied en van de planning-en-controlcyclus en bedrijfsprocessen binnen Defensie.
 • Je kunt data analyseren, projecten managen, rapporteren, adviseren en goed mondeling en schriftelijk communiceren in het Nederlands en Engels.
 • Je bent goed in het inschatten van de impact van dreigingen en de consequenties van te nemen maatregelen.
 • Je bent zowel op zakelijk als sociaal gebied integer en beveiligingsbewust.
 • Je bent bereid consignatiediensten in teamverband te draaien.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt maximaal € 5.258,-  bruto per maand, bij een 38-urige werkweek.
Het ministerie van Defensie is een dynamische en klantgerichte organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals uitgebreide opleidingsmogelijkheden en studieverlof, flexibele werktijden, minimaal 23 vakantie- en twaalf adv-dagen per jaar. Een goede regeling op het gebied van ouderschapsverlof biedt de mogelijkheid voor een goede balans tussen werk en privéleven.

Organisatie
Services (I&S) is organisatorisch ondergebracht binnen het dienstencentrum Operations van de Defensie Materieel Organisatie. Deze IV/ICT-organisatie zorgt ervoor dat Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid hun taken effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren. Operations staat voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers werken samen en delen kennis; alleen zo kan de beste kwaliteit worden geleverd.
Het SIOC werkt aan het vergroten van de digitale weerbaarheid van Defensie door het voorkomen, monitoren, beoordelen en (laten) mitigeren van securitydreigingen en kwetsbaarheden in het IT-domein. Zo versterken we de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van het IT-bedrijf.