Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
03/10/2023
Status:
Open
Apply before:
10/10/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Draag jij de politie een warm hart toe? Ben jij op zoek naar een afwisselende baan? Kom dan het Team Arrestantentaken van de Eenheid Amsterdam versterken. Ons team zoekt sociale collega's aan wie we de zorg voor de beveiliging van arrestanten aan kunnen toevertrouwen.

 

 

Wat ga je doen?

Als medewerker beveiliging heb je een veelzijdige en zelfstandige baan in de arrestantenzorg. In het cellencomplex ben je verantwoordelijk voor de verzorging van ingesloten personen. Je controleert de identiteit, fouilleert, beheert afgenomen goederen en neemt DNA af. Je regelt het contact met familie, advocaten en instanties. 


Als medewerker beveiliging sta je stevig in je schoenen. Een rustige dienst kan omslaan in hectische drukte. Ineens krijg je meerdere arrestanten tegelijk binnen die je moet aannemen volgens een intakeprocedure. Daarnaast gaan de dagelijkse werkzaamheden ook gewoon verder. Je bent voortdurend in contact met mensen onder diverse omstandigheden, je verricht insluitingsfouilleringen en registreert secuur je werkzaamheden in onze systemen. Je houdt het overzicht en overlegt met in- en externe partners.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij het Team Arrestantentaken van de Eenheid Amsterdam. De Eenheid Amsterdam heeft 3 cellencomplexen, waarvan er steeds 2 in gebruik zijn. Eén van deze 2 cellencomplexen wordt jouw werkplek. Het team is verantwoordelijk voor de intake, het verzorgen en in de toekomst het transporteren van arrestanten. De operationele aansturing binnen het cellencomplex is de verantwoordelijkheid van de operationeel experts beveiliging. De uitvoering van alle arrestantentaken wordt gedaan door senioren, generalisten, medewerkers en assistenten beveiliging.

 

Wie ben jij?

Het werk binnen ons team is zeer divers, kent een hoge verantwoordelijkheid en vraagt om collega’s die op een adequate en menselijke manier kunnen reageren. Jij vindt het geen probleem om te werken in onregelmatige diensten en tijdens de feestdagen. Je bent hier ook mentaal en fysiek toe in staat! 


Je bent een collega met een stevige persoonlijkheid en laat niet over je heen lopen. Je maakt gemakkelijk contact met anderen en je past je gemakkelijk aan als de situatie daarom vraagt. Onder druk blijf je effectief presteren en handel je volgens de vastgestelde protocollen. Je bent collegiaal en ondersteunt collega’s daar waar nodig. Je hebt een positieve instelling en je kunt goed omgaan met diverse gedragingen en emoties. Verder ben je stressbestendig, flexibel en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Ook ben je oplossingsgericht en heb je een organiserend vermogen. Met jouw frisse blik en ideeën breng je dynamiek en creativiteit binnen het team. Het is daarnaast belangrijk dat je zelfredzaam bent en daadkrachtig bent. Binnen je verantwoordelijkheid neem je de juiste beslissingen. Je bezit over reflecterend vermogen, zowel op je beroepsmatige handelen als op je persoonlijke functioneren. De uitdaging is om je eigen werkzaamheden en die van je collega's in goede banen te leiden en je hebt daarbij een voorbeeldfunctie voor de assistent beveiligers en je overige collega’s. Je denkt in mogelijkheden en beschikt over een goede lichamelijke conditie. Je moet immers voldoen aan de fitheidseisen die aan deze functie gesteld worden.

Verder beschik je over:

 • een mbo 3-diploma;
 • een rijbewijs B;
 • bij voorkeur een BOA getuigschrift of de bereidheid om deze te behalen.

Wat wij bieden

De standplaats is Amsterdam. Er is ruimte voor 13 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal  € 2.208,- en maximaal € 3.467,- (schaal 6 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen
  en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is medewerker beveiliging.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure. Heb al een stabiliteitstoets of assessment voor medewerker beveiliging gedaan en is dit korter dan 2 jaar geleden? Voeg dan het resultaat toe aan je cv bij het uploaden van je sollicitatie.
 • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.