Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
21/01/2022
Status:
Open
Apply before:
27/02/2022
Hours p/wk:
27

Description:

De frontdesk is het hart van de forensische opsporing, waar alle werkprocessen samenkomen. Wij zoeken nauwkeurige, flexibele en klantvriendelijke teamspelers, die de FO-specialisten administratieve ondersteuning bieden rondom het forensisch opsporingsproces. Kun jij in een dynamische omgeving ‘meerdere ballen in de lucht houden’? Kom ons dan versterken!

 

Wat ga je doen?

Als medewerker intake en service bij de forensische opsporing heb je een brede taakstelling. Het belangrijkste onderdeel van de functie is het aannemen van meldingen en het verzorgen van klantcontacten. Je verricht administratieve taken en faciliterende werkzaamheden ten behoeve van het forensische proces. Verder bied je proactief ondersteuning aan de collega's binnen de forensische opsporing. Je verwerkt sporendragers, ofwel stukken van overtuiging. Dit varieert van een inbeslaggenomen schroevendraaier van een woninginbraak tot veiliggestelde sporen bij een moord. Deze sporen worden door plaats delict onderzoekers, de tactische recherche en de basisteams aangeleverd voor sporenonderzoek op het lab. Jij zorgt ervoor dat deze sporen het verdere proces ingaan en dat ze correct verwerkt worden in de diverse systemen (BVH, LSV, TRIS). Dit doe je in goed overleg met de operationeel coördinator (opco) die samen met jou waakt over de kwaliteit van het werk.

 

Omdat bij de forensische opsporing met generieke processen wordt gewerkt, zijn er landelijk registratieafspraken gemaakt. Je voert deze landelijke werkwijze gedisciplineerd uit en signaleert afwijkingen. We verwachten dat je hierin stabiliteit biedt, net als op andere onderdelen van het frontdesk werk. Tegelijkertijd ontwikkelt de functie zich door en dat levert ook nieuwe activiteiten op. Je bent hier flexibel in, wilt meedenken met deze veranderingen en kan hier ook een voortrekkersrol in vervullen.

 

De werkzaamheden worden in principe tijdens kantooruren en in een kantooromgeving verricht, iedere dag vanaf 7.00 uur. Houd er rekening mee dat je inzet mogelijk ook in de weekenden en op feestdagen nodig is.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de frontdesk van Team Forensische Opsporing Eenheid Midden-Nederland, waar in totaal zo'n 140 collega's werkzaam zijn. Het team is opgedeeld in:

 • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident;
 • 2e lijns-onderzoek door laboranten en deskundigen/experts;
 • een frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten plaatsvindt, evenals advisering over forensisch onderzoek en sporenbeheer.

Je samenwerkingspartners lopen uiteen van collega's uit de teams Forensische Opsporing tot bijvoorbeeld een tactisch rechercheur. Maar je kunt ook te maken krijgen met het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut. De locatie Huizen is goed te bereiken en beschikt over voldoende parkeerplaatsen.

 

Wie ben jij?

Jij bent een collega die goed kan samenwerken - maar ook zelfstandig uitstekend fungeert - en zeer nauwgezet met geautomatiseerde systemen kan werken. Na je inwerkperiode ben jij allround inzetbaar op de frontdesk. Omdat je op de frontdesk, weliswaar op afstand, geconfronteerd wordt met menselijk leed is het belangrijk dat je hier tegen bestand bent. Bij het contact met de 'klanten' ben je servicegericht en heb je een proactieve en meedenkende houding. Met je enthousiasme en communicatieve vaardigheden draag je jouw steentje bij aan een prettige werksfeer. Je beseft dat het van groot belang is dat je geconcentreerd en secuur moet werken. Bij routinematige werkzaamheden blijf je kwalitatief goed werk leveren.

 

Verder:

 • beschik je over een mbo 3-diploma*;
 • ben je bereid om de boa-opleiding te volgen (het geniet de voorkeur als je al over een boa-akte beschikt).

 

Wat wij bieden

De standplaats is Huizen. Er is ruimte voor 3 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Parttime werken is ook mogelijk, met een minimaal van 27 uur per week.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.002,- en maximaal € 3.201,- (schaal 6 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is medewerker intake en service.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.