Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
15/12/2021
Status:
Open
Apply before:
03/01/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij een sociaal vaardige teamplayer met een scherp oog voor detail? Afdeling Bewaken en Beveiligen in Den Haag zoekt enthousiaste medewerkers beveiliging. Het is een afwisselende functie, waarin je scherp, alert en gefocust moet zijn. Je voert je werkzaamheden in uniform uit, in een dynamische werkomgeving waar veel gebeurt. Kom jij ons team versterken?

 

Wat ga je doen?

Als medewerker beveiliging voer je zelfstandig routinematige veiligheidsmaatregelen uit op interessante locaties in Den Haag. Het is een functie waarbij je 24/7 afwisselend gebouwen van ambassades, internationale organisaties en van de Verenigde Naties observeert. Dit doe je op de volgende manieren:

 • fysiek statisch toezicht vanuit bewakingscontainers die zijn geplaatst bij de te bewaken objecten;
 • cameratoezicht van uit de monitorcentrale op het hoofdbureau;
 • rijdend toezicht vanuit een gepantserd voertuig;
 • objectgebonden surveillance vanuit een herkenbaar politievoertuig.

 

Met het huidige dreigingsniveau is het belangrijk dat er goed geobserveerd wordt en dat alles duidelijk wordt vastgelegd. Jij weet welke bedrijven bekend zijn bij bijvoorbeeld de ambassades en je weet wat je moet doen als er zich ineens een andere glazenwasser meldt. Waargenomen onregelmatigheden en risico’s meld je zodat je collega’s in actie kunnen komen of je komt zelf in actie. Je spreekt dan personen met afwijkend gedrag aan en controleert ID’s. Personen die zich niet kunnen of willen identificeren houd je staande ten behoeve van het vaststellen van de identiteit. Ook zorg je voor de orde tijdens de openbare vergaderingen in de Tweede Kamer van de Staten-Generaal.

 

Je werkt samen met je directe collega’s in een 24/7 omgeving en je lost elkaar op diverse locaties af. Verder werk je in deze functie samen met collega’s van de wijkteams om informatie uit te wisselen.

 

Waar ga je werken?

Je komt in Den Haag te werken bij de Afdeling Bewaken en Beveiligen. Den Haag kenmerkt zich onder andere als hofstad (woon- en werkplaats van het staatshoofd en andere leden van het Koninklijk Huis), regeringsstad, diplomatiek centrum, internationaal justitieel en juridisch centrum en in toenemende mate als vestigingsplaats van toonaangevende internationale instellingen. Vanwege het grote aantal bijzondere instellingen binnen het verzorgingsgebied van de Eenheid Den Haag heeft deze eenheid voor de uitvoering van de taak bewaken en beveiligen als enige in Nederland een aparte Afdeling Bewaken en Beveiligen. Daar kom jij te werken, midden in het politieke centrum van het land.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken flexibele teamplayers met goede sociale vaardigheden (in verband met contact publiek). Je kunt goed waarnemen, rapporteren en doorgeven. Er kunnen (lange) periodes zijn dat er weinig actie is. Jij hebt geen moeite met het uitvoeren van monotoon werk en blijft geconcentreerd werken. Indien nodig kun je snel omschakelen en in actie komen. Je let op details en hebt veiligheid hoog in het vaandel staan. Je staat stevig in je schoenen en kunt gemakkelijk contact leggen met anderen. Vanzelfsprekend straal je gezag uit en ben je stressbestendig.

 

Daarnaast heb je:

 • een mbo 3 diploma en een boa-certificaat;
 • een rijbewijs B;
 • geen bezwaar tegen onregelmatig werken (deze functie kent ook een hoge frequentie van nachtdiensten);
 • interesse in internationale ontwikkelingen, vanwege de objecten die je beveiligt.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 15 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Voldoe je niet aan de juiste opsporingsbevoegdheid, dan volg je aan de Politieacademie de interne opleiding boa. Als je wel de juiste opsporingsbevoegdheid hebt wordt er een geschikt (aanvullend) opleidingsprogramma samengesteld.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.002,- en maximaal € 3.201,- (schaal 6 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is medewerker beveiliging.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure, evenals een stabiliteitstoets.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.