Keywords:
Cyber, ICT, Projects, Big Data, Innovation, Digital Innovation, Artificial Intelligence, Finance, Conversational Systems, Supervision
Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Published:
19/08/2019
Status:
Open
Apply before:
20/12/2019
Hours p/wk:
36

Description:

Heb jij de ambitie om een organisatie als De Nederlandsche Bank verder te brengen met technologische innovaties? Dan is deze stage echt iets voor jou. Onze samenleving digitaliseert in hoog tempo en nieuwe mogelijkheden voor de inzet van moderne technologie dienen zich op vrijwel elk vakgebied aan.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Vanuit het Chief Innovation Office Toezicht van DNB zorgen we ervoor dat DNB als toezichthouder in de financiële sector de hoge ambities ten aanzien van gebruik van data en technologie waarmaakt. Om ons hierbij te ondersteunen zijn we op zoek naar een proactieve student met sterke interesse in innovatie.

Wat ga je precies doen?

 • Ondersteunen en coördineren van projecten.
 • Organisatie van het I-Forum waar we het gesprek over innovatie voeren met partijen in de financiële sector.
 • Meewerken aan het portfoliomanagement van de werkzaamheden in het kader van de digitale ambitie.
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en toezichthouders.
 • Initiëren van innovatieve experimenten waarbij DNB samenwerkt met andere financiële instellingen.

 

Dit breng je mee

Je bent energiek, toont initiatief en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je biedt hands-on ondersteuning en denkt je actief mee over nieuwe communicatie uitingen, innovatie-ideeën en events. Je bent niet bang om mensen te benaderen en snel een netwerk binnen DNB op te bouwen. Eigen inbreng en pro-activiteit worden zeer op prijs gesteld.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je volgt een relevante WO studie voor deze stage. Meerdere studierichtingen hebben raakvlakken met onze werkzaamheden.
 • Je hebt affiniteit met de nieuwe technologieën zoals Conversational Systems, Big data en Artificial Intelligence. Als je zelf kan programmeren is dat een pre.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van initiatieven.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal een half jaar (de exacte startdatum en stageperiode is in overleg). 

 

Hier doe je dat

Het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) is onderdeel van het toezichtdomein waar we onder meer toezicht houden op banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen. Het CIOT team bestaat uit 8 collega’s met een zeer diverse achtergrond.
 

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!
 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.