Type:
Permanent employment
Location:
Eindhoven
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
13/02/2023
Status:
Open
Apply before:
24/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Team Milieu zoekt een verbindende jurist met een hart voor het milieu! Wil jij als juridisch specialist je kennis inzetten bij het schrijven van het juridisch kader en het oplossen van juridische knelpunten in milieuonderzoeken? Zie jij het als een uitdaging om als lid van het rechercheteam daadwerkelijk mee te rechercheren in complexe milieu-onderzoeken? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?

Jij bent een jurist met een hart voor het milieu en een scherp oog voor juridische en bestuurlijke mogelijkheden. Je brengt advies uit over dynamische opsporings- en milieuvraagstukken. Ten behoeve van opsporingsdossiers schrijf je de juridische kaders en leer je jouw juridische milieukennis uit aan het team. Je bent een vakkundige gesprekspartner voor diverse in- en externe netwerkpartners, zoals het Functioneel Parket, bijzondere opsporingsdiensten, omgevingsdiensten en intelligencemedewerkers. Je signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen. Ook volg je beleidsontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving en je vertaalt die naar de operationele uitvoering van milieuonderzoeken. Als milieujurist en volwaardig teamlid ben je binnen het team een vakspecialist. Samen met specialisten uit andere disciplines (milieukundig, financieel, digitaal en intelligence) adviseer je de teamchef en de teamleider tactische opsporing. Je participeert daadwerkelijk als milieurechercheur in opsporingsonderzoeken. Ook houd jij je bezig met de bredere uitdaging van het team om de constante veranderingen van buiten te vertalen naar onze interne werkwijze en inrichting. Samen met het team initieer en stimuleer je innovatie binnen het werkveld in samenwerking met in- en externe partners.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij Team Milieu, onderdeel van de Afdeling Thematische Opsporing van de Dienst Regionale Recherche (DRR) van Eenheid Oost-Brabant. De aanpak van zware milieucriminaliteit is binnen de Eenheid Oost-Brabant belegd bij het Team Milieu. Het team werkt projectmatig aan het opsporen van zware milieucriminaliteit in opdracht van de Landelijke Milieukamer. De opsporing werkt opgavegericht, dat wil zeggen dat (opsporings)vraagstukken in samenwerking met andere diensten en onderdelen worden opgepakt en aangepakt!

Milieucriminaliteit is complex, financieel gedreven, ondermijnend en kent vaak een grote bestuurlijke component. Binnen het milieuteam wordt hard gewerkt aan een veranderopgave. Wij willen ons de komende jaren ontwikkelen van een meer traditioneel opsporingsteam naar een team dat volledig aanhaakt bij de principes van opgavegericht werken waarbij we stevig in verbinding staan met in- en externe partners. Het Team Milieu bestaat uit 20 fte en werkt vanuit de locatie Eindhoven.

 

Wie ben jij?

Jij bent een zelfstandige jurist en je staat stevig in je schoenen. Vanuit je vakkennis en als teamplayer weet jij mensen te overtuigen en kun je richting geven, afhankelijk van wat de situatie van je vraagt. Je hebt oog voor de bestuurlijke omgeving en de diverse belangen en bent in staat hierop te anticiperen en in verbinding te zijn. Je bent nieuwsgierig en leergierig. Vanuit jouw nieuwsgierigheid ben je in staat actuele thema's aan te dragen die vanuit juridisch oogpunt onderzoekswaardig zijn. Jouw leergierigheid komt van pas omdat het thema milieu zeer divers en voortdurend aan veranderingen onderhevig is. Je bent bereid om opleidingen te volgen indien dat nodig of wenselijk is.

 

Daarnaast beschik je over:

  • een hbo diploma in de richting van een juridische opleiding;
  • ervaring in het werken met bestuurlijke partners;
  • bij voorkeur affiniteit met of ervaring in de opsporing.

Wat wij bieden

De standplaats is Eindhoven. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling. Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.

 

Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B, werkterrein milieu.