Keywords:
Innovation, Law
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
25/09/2020
Status:
Open
Apply before:
29/10/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Arnold & Siedsma is specialist in juridische bescherming van intellectueel eigendom. Van het vastleggen van octrooien tot en met de registratie en bescherming van merken, modellen en andere rechten. ‘We love intellectual property and it is what we do best’.

 

Verspreid over elf internationale kantoren is Arnold & Siedsma werkzaam in uiteenlopende specialisaties, zoals werktuigbouw, elektrotechniek, natuurkunde, chemie, farmacie, levensmiddelentechnologie en moleculaire biologie.

 

Voor de versterking van onze octrooidienstverlening zijn wij altijd geïnteresseerd in ervaren octrooigemachtigden. Ben jij een beëdigd octrooigemachtigde en toe aan een andere werkomgeving én zou je bovendien graag willen bijdragen aan de kennisoverdracht aan de nieuwe generatie octrooigemachtigden, dan gaat Arnold & Siedsma graag met jou in gesprek.

 

Als octrooigemachtigde opereer je, onder verantwoordelijkheid van een partner, als zelfstandig adviseur van innoverende ondernemingen. Hierbij ben je nauw betrokken bij alle aspecten van (octrooi)bescherming die bij innovatie een rol spelen.

Je krijgt hierbij zoveel ondersteuning en begeleiding als je nodig hebt om verder te groeien in je functie als octrooigemachtigde en adviseur. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en doen er dan ook veel aan je daarbij te ondersteunen en te stimuleren.   

 

Wat ga je doen?

  • Het adviseren van cliënten over bescherming van intellectuele eigendom op kennis, producten en werkwijzen, in het bijzonder in de vorm van octrooien
  • Het opstellen, indienen en verder begeleiden van octrooiaanvragen in Nederland en Europa
  • Het geven van inbreuk- en geldigheidsadviezen aan cliënten en aan derden
  • Het inhoudelijk voorbereiden van gerechtelijke procedures in binnen- en buitenland in geval van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
  • Het vertalen van octrooien
  • Het (mede) begeleiden van trainees

 

Wie past bij ons?
Arnold & Siedsma maakt graag kennis met (Nederlandse en/of) Europese gemachtigden die minimaal 2 jaar werkervaring hebben. Mede door onze internationale cliëntenportefeuille is het voor ons interessant als je meerdere (vreemde) talen beheerst, waarbij het uitstekend beheersen van de Nederlandse en Engelse taal een vereiste is. Je hecht waarde aan collegialiteit en uit dat onder andere in onderlinge samenwerking en kennisoverdracht.

Een commerciële instelling is essentieel; wij zoeken jou als je relaties graag benadert op een klantgerichte en creatieve manier. Je hebt hart voor techniek en je hebt een goed juridisch inzicht. Deze twee eigenschappen maken jou voor klanten een expert en adviseur. 

 

Wat bieden wij?
Arnold & Siedsma is een interessante en informele organisatie. Onze cliëntenportefeuille is zeer gevarieerd; van grote internationale ondernemingen tot lokale ondernemers. Juist dit geeft een mooie variëteit in de werkzaamheden.

 

Als octrooigemachtigde maak je deel uit van een professioneel team, met veel kennis en ervaring. Bij ons kan je “snel” je eigen verantwoordelijkheid nemen, hierbij aan de zijlijn altijd gecoacht door een van de partners.

Wij belonen onze medewerkers op passende wijze. Arnold & Siedsma hecht veel waarde aan de professionaliteit en inzet van onze medewerkers. Daarom zijn de arbeidsvoorwaarden meer dan uitstekend en bieden wij goede carrièreperspectieven. 

 

Wie zijn wij?
Arnold & Siedsma, met 12 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, is een full service dienstverlener op het gebied van intellectueel eigendom. Onze professionele octrooigemachtigden, merken- en modellengemachtigden en advocaten houden zich dagelijks bezig met het beschermen en handhaven van intellectueel eigendom, in het bijzonder octrooien, merken en modellen.

 

Ons werkgebied strekt zich uit van het beoordelen van innovaties, het opstellen- en verleend krijgen van octrooiaanvragen, het verdedigen van octrooi- en merkenrechten bij eventuele inbreuk tot en met het geven van strategisch en operationeel advies hieromtrent. Met meer dan 150 medewerkers, vertegenwoordigt ons kantoor niet alleen Europese, maar ook overzeese cliënten uit onder andere Amerika en Azië.

 

Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door een hoge mate van vakmanschap en professionaliteit in combinatie met een informele werksfeer en collegiale samenwerking. De lijnen zijn kort en het teamgevoel is sterk.

 

Smart brains join us!
Meer informatie kun je krijgen bij een van de HR-teamleden Marjolein Spijker, Els Sondervan of Caroline Verweij, 070-3654833 of via hr@arnold-siedsma.nl