Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
14/06/2022
Status:
Open
Apply before:
24/06/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Kom jij met intelligence bijdragen aan de bestrijding van criminaliteit en het creëren van een veilige samenleving? De Dienst Regionale Informatieorganisatie (DRIO) en daarbinnen de Afdeling Regionale Informatie in Oost-Nederland zoekt versterking! Ben jij die ontwikkelgerichte collega die wordt ingezet als officier van dienst intelligence (ovd-i) die daarnaast ook de rol van ovd-i verder vorm gaat geven? Als 'dak op het huis' zorg je als ovd-i voor de operationele verbinding tussen de politieoperatie en de afdelingen van de DRIO.

 
 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als ovd-i waarbij je op operationeel en tactisch niveau de juiste vragen stelt en aangeeft op welke wijze de DRIO van betekenis kan zijn. Je bent 24/7 aanwezig binnen het Operationeel Centrum van Oost-Nederland. Hierbij monitor je de actuele veiligheidssituatie van de eenheid en je neemt initiatief als de DRIO hier een bijdrage aan kan leveren. Je adviseert en stuurt actief op basis van onze intelligence. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van alle informatieprocessen bij een incident of calamiteit, door specifieke opdrachten aan informatie-eenheden binnen DRIO te verstrekken. Ook houd je je bezig met het verbeteren van de informatiepositie van de DRIO voor de operatie. De verzamelde informatie over personen of situaties helpen de collega ovd's en de operationele politie-eenheden bij het nemen van de juiste beslissing om de veiligheid op straat te vergroten. Je bent sterk in het leggen van verbinding met partners, zowel binnen de DRIO als daarbuiten waarbij je duidelijk communiceert wat je van elkaar verwacht.

 

Je analyseert en initieert de uitvoering van activiteiten, adviseert over verbeteringen en stuurt bij waar dat nodig is. Als ovd-i heb je een inhoudelijke coördinerende rol richting overige DRIO-collega's. Je zoekt daarnaast ook actief naar mogelijkheden om de kwaliteit van ons werk te verbeteren en je komt vanuit eigen initiatief met voorstellen en ideeën om de rol van ovd-i verder te ontwikkelen. Daarnaast kun je werkzaamheden uitvoeren zoals aansturing, ondersteuning op het gebied van personeelszorg of je pakt landelijke en/of eenheidsbrede portefeuilles op. Deze werkzaamheden worden onderling verdeeld samen met je collega's.

 

Omdat we streven naar een ovd-i die 24/7 aanwezig is op de meldkamer, horen piket- en onregelmatige diensten bij de functie. Als de operatie daarom vraagt, ben je flexibel ten aanzien van je werktijden.

 

Waar ga je werken?

Als ovd-i ben je operationeel expert van het Real Time Intelligence Center (RTIC), dat is gevestigd binnen het Operationeel Centrum (OC) in Apeldoorn. Het RTIC voorziet de politieoperatie 24/7 van actuele, betrouwbare en actiegerichte informatie. Het RTIC helpt de operationele eenheden op straat de juiste beslissingen te nemen om de veiligheid en de heterdaadkracht te vergroten. Het RTIC staat in directe verbinding met de centralisten van het OC. RTIC-medewerkers verzamelen relevante informatie en stellen deze in de cruciale aanrijtijd ter beschikking. Het RTIC is een divers samengesteld team met een veelheid en diversiteit aan ervaring en achtergrond. In 2023 wordt in Apeldoorn een nieuw gebouw opgeleverd, waarin sturende ovd rollen centraal worden gehuisvest om gezamenlijk efficiënt en effectief het operationele proces te sturen. Uiteraard samen met het RTIC en de centralisten van het OC.

 

De DRIO Oost-Nederland is een dynamische dienst die bestaat uit meer dan 450 medewerkers die 24/7 de politieorganisatie en haar partners voorzien van actuele intelligence. Binnen de verschillende teams van de DRIO werken medewerkers dagelijks met intelligence uit onder andere onze politiesystemen, open bronnen en op basis van menselijke bronnen. Je collega's van de DRIO werken op meerdere plekken in de eenheid, dicht bij de operationele processen van opsporing, handhaving en beleidsvorming. De werkcultuur is open, inhoudelijk kritisch en ontwikkelgericht. De DRIO Oost-Nederland staat de komende jaren voor een ontwikkelopgave. De politie heeft namelijk de ambitie om te werken met 'state of the art' intelligence, waardoor de DRIO de komende jaren moet groeien naar een nog betere intelligenceorganisatie.

 

Wie ben jij?

Je bent een teamplayer die ook uitstekend zelfstandig kan werken. Je hebt overtuigingskracht, staat stevig in je schoenen en durft initiatief te nemen. Daar waar nodig kun je aansturen, ben je daadkrachtig in je beslissingen en je delegeert taken. Om veiligheidsrisico's te voorkomen en/of te bestrijden initieer, bouw en onderhoud jij een netwerk. Je bent maatschappelijk breed georiënteerd en volgt ontwikkelingen in de samenleving op de voet. Daarnaast ben je nieuwsgierig en analytisch ben je ijzersterk. Je streeft ernaar om de DRIO beter en slimmer te maken. Met veel energie, creativiteit en flexibiliteit zet jij je dagelijks in om veiligheidsproblemen inzichtelijk te maken. Ook wil je graag bijdragen aan opsporingsonderzoeken en de beste producten en resultaten nastreven met je collega's. Je hebt snel in de gaten wat er nodig is.

 

Je kunt snel schakelen tussen bijvoorbeeld analyses of informatie uit open source, behoeften concretiseren met collega's en presentaties geven. Ook heb je een goed ontwikkeld gevoel voor verschillende belangen en je beschikt over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit, mensenkennis en zelfkennis. Je communicatieve vaardigheden heb je sterk ontwikkeld, je neemt zelf initiatief en kunt je werk goed organiseren en structureren.

 

Verder vragen wij:

 • een mbo 4-diploma;
 • bij voorkeur ervaring met het werkterrein intelligence;
 • overtuigingskracht en bij voorkeur ervaring met organisatorische coördinatie;
 • affiniteit met digitalisering, om zo de informatiepositie te verbeteren.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel expert intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een competentiegericht assessment kan deel uit maken van deze selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.