Keywords:
risk assessment, Compliance
Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Published:
21/03/2022
Status:
Open
Apply before:
10/04/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Versterk de beheersing van onze niet-financiële risico’s in de gehele keten als operational risk manager bij DNB.

 

Jij hebt impact

 

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. We zijn dagelijks actief op financiële markten. In onze dealingrooms beheren we ruim 40 miljard euro aan eigen beleggingen en goud, en vervullen we een sleutelrol in de uitvoering van de monetaire operaties van de ECB. Dat vraagt om stevig en zorgvuldig management van niet-financiële risico’s. Als operational risk manager weet jij wat daarvoor nodig is. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, een positie dicht op de financiële markten met ruimte voor initiatief, innovatie en doorgroeimogelijkheden!

 

Zo doe je dat als operational risk manager bij DNB

Je bent betrokken bij alle aspecten van ons operationeel risicomanagement. Je krijgt energie van het opbouwen van expertise over specifieke risico’s, zoals compliance of informatiebeveiliging. Daarmee lever je een bijdrage aan de verdere professionalisering van de operationele risicobeheersing, wat past bij onze “operational excellence” ambities. Als onderdeel hiervan ben je ook verantwoordelijk voor het beheer van onze derde partijen, waaronder ruim 100 marktpartijen waarmee we handelen en tientallen vendoren die producten of diensten leveren. Zo zorg je bij de selectie van nieuwe tegenpartijen dat de afspraken aansluiten bij de behoeftes van de business, terwijl je tijdens de uitvoering de voortgang van gemaakte afspraken bewaakt, risico’s beheerst en hierover rapporteert.

 

Wat ga je precies doen?

 • Je draag bij aan de beheersing van onze operationele risico’s, onder meer door risk assessments en onderzoeken uit te voeren, en operationele stuurinformatie (o.a. KRIs) te ontsluiten.
 • Je adviseert over operationele risico’s bij grote projecten en verandertrajecten binnen de divisie. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van onze derde partijen. Daartoe coördineer je het selectieproces van nieuwe tegenpartijen, monitor je de naleving van afspraken en initieer je acties om risico’s te verkleinen en besparingen te verzilveren. 
 • Je rapporteert over de belangrijkste operationele risico’s en beheersmaatregelen aan (senior) management en het DNB-brede Operational Risk Board.
 • Je onderhoudt als operational risk manager een actief netwerk binnen de divisie en daarbuiten. Zo werk je actief samen met de gehele divisie en de DNB-brede afdelingen gericht op ORM, inkoop en vendor management. Ook heb je frequent overleg met derde partijen.

 

Hier doe je dat

Je werkt op ons kantoor in hartje Amsterdam bij het Operational Risk & Control team van de divisie Financiële Markten. Deze divisie is binnen DNB verantwoordelijk voor het reservebeheer, de monetaire operaties, marktinzichten en het risicomanagement voor DNB. Het team Operational Risk & Control bestaat uit 5 medewerkers en is binnen de divisie verantwoordelijk voor de beheersing en controle van de operationele risico’s binnen het centrale bank domein. De cultuur is dynamisch, resultaatgericht en gefocust op continue verbetering. We zijn gewend om verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen, en hebben integriteit hoog in het vaandel. Je krijgt volop de gelegenheid om je te ontplooien met training-on-the-job en opleidingen op maat.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

 

Dit breng je mee

Je beschikt over een stevige persoonlijkheid met een ondernemende instelling, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht. Je bent proactief, nauwkeurig en gestructureerd. Jouw adviezen zijn goed onderbouwd, met oog voor de behoeftes van de business en je weet ze op een evenwichtige manier te brengen. Daarmee ben je een volwaardige gesprekspartner voor management en andere stakeholders.

 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau met een achtergrond op het gebied van bedrijfskunde, rechten of auditing. 
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in operational risk management, compliance of contractmanagement. Werkervaring in de financiële sector is een pre.
 • Je hebt affiniteit met het managen van contracten en risico’s aangaande derde partijen of bent gemotiveerd om deze kennis eigen te maken. 
 • Je beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.390,-- en maximaal € 5.600,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als operational risk manager financial markets werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 10 april 2022 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat een e-assessment. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

 

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.