Keywords:
Counter-terrorism
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
30/03/2022
Status:
Open
Apply before:
12/04/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Een goede informatiepositie is voor de politieoperatie essentieel om effectieve uitvoering te geven aan politiewerk. De Afdeling Regionale Informatie van de Eenheid Den Haag zoekt vier operationeel specialisten die door middel van kennis, expertise, een scherpe blik en een grote dosis enthousiasme actief willen bijdragen aan de doorontwikkeling van onze afdeling en de thema’s Openbare Orde & CTER. Ben jij een analytisch sterke verbinder die veiligheidsproblemen op die thema’s met behulp van intelligence wil aanpakken?

 

Wat ga je doen?

In ons team is ruimte ontstaan voor vier operationeel specialisten die zich specifiek gaan richten op de thema’s Openbare Orde & CTER (Contra- Terrorisme, Extremisme en Radicalisering). We zoeken een inhoudsdeskundige en drie liaisons. In beide rollen zorg je als operationeel specialist voor afstemming van informatie en geef je vorm aan de informatievoorziening op het gebied van Openbare Orde & CTER. Ook werk je aan een goede informatiepositie op incidentele en structurele dreigingen binnen de beide thema’s. Je signaleert problemen, zowel maatschappelijke problemen als knelpunten in onze interne processen, en denkt actief mee over mogelijke oplossingen. Voor collega’s ben je een coach en vraagbaak; je bevordert hun deskundigheid in de uitvoeringspraktijk door jouw kennis en vaardigheden te delen.

 

Als je een voorkeur hebt voor de rol van inhoudsdeskundige dan is het belangrijk dat je expert bent, of snel kunt worden, op het gebied van activisme, extremisme en hooliganisme. De onderwerpen links, rechts, anti-overheid en maatschappelijk ongenoegen spelen hierin een belangrijke rol. Een belangrijk deel van je werk bestaat uit het signaleren van (potentiele) dreigingen en het prioriteren van onderwerpen die het team oppakt. Je werkt nauw samen met de andere operationeel specialisten binnen het taakveld die onder andere werkzaam zijn op OSINT (Open Source Intelligence) en analyse. Vanuit jouw expertise kun je de operatien en de leiding adviseren en kun je duiding geven aan informatie, zodat hierop adequaat ingezet kan worden.

 

Ga je liever aan de slag als liaison, dan ligt de focus in je werk op het leggen van de verbinding tussen de processen handhaving, opsporing en intelligence. Je bent eerste aanspreekpunt voor de overige interne processen en bent breed georiënteerd op het onderwerp CTER. Jihadisme, links of rechts: jij weet overal voldoende vanaf om eerstelijnsvraagbaak te zijn en advies te kunnen geven aan de operatien. Daarnaast kun je meedenken met de processen opsporing en handhaving op het gebied van CTER. Voor verdiepende vragen weet jij de inhoudsdeskundigen te vinden en kun jij je netwerk goed inzetten.

Primair werk je tijdens kantoortijden, maar wanneer een veiligheidsthema hierom vraagt kun je ook worden ingezet buiten deze tijden. Daarnaast draai je mee in de piketdiensten. Voor de toekomst streven we naar een 16/7 organisatie.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken binnen de Afdeling Regionale Informatie (RI-IK) van de Dienst Regionale Informatieorganisatie (DRIO). De afdeling bestaat uit het Real Time Intelligence Center, het Internationaal Rechtshulp Centrum, het Centraal Informatieknooppunt en de vijf inhoudelijk clusters: High Impact Crime (HIC), Cybercrime, Ondermijning, Migratie en Openbare Orde & CTER. Binnen de clusters worden dagelijks signalen verzameld, trends en ontwikkelingen in kaart gebracht en wordt informatie veredeld. Elk cluster is op het eigen thema verantwoordelijk voor de informatievoorziening van de hele eenheid. Binnen het Cluster Openbare Orde & CTER zijn wij verantwoordelijk voor de informatiepositie op jihadisme, separatisme, extremisme, geopolitiek, activisme, hooliganisme en demonstraties en andere openbare-ordeverstoringen. Dit doen wij met een mooi team van inhoudelijk specialisten en informatiespecialisten, OSINT-specialisten en analisten die een fijne mix zijn van collega’s met een politieachtergrond en collega’s met een externe/wetenschappelijke achtergrond.

 

Wie ben jij?

Je bent proactief en komt met vernieuwende ideeën. Je krijgt de vrijheid om zelf vorm te geven aan je functie en dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid en initiatief. Ook ben je een echte verbinder en intermediair op het gebied van intelligence, die goed kan samenwerken met in- en externe partners. Prioriteiten stellen is voor jou geen probleem; je denkt vooruit en kunt vraagstukken op een analytische wijze doorgronden. Je zorgt dat je aan de voorkant van eenheids- en veiligheidsvraagstukken komt. Verder ben je kritisch, dapper, ondernemend, to-the-point en een echte aanpakker. De standpunten die je vanuit jouw expertise inneemt, kun jij goed onderbouwd uiteenzetten en je bezit een goede dosis overtuigingskracht. Je weet om te gaan met de politieorganisatie en -cultuur, staat sterk in je schoenen en laat je niet snel uit het veld slaan. Je reflecteert op jezelf en ook op anderen en de inzichten die dat oplevert weet je om te zetten in actie. Maatschappelijke ontwikkelingen die te maken hebben met jouw vakgebied volg je met interesse. Je begrijpt veranderprocessen, weet te 'ontschotten' en bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt. Daarnaast kun je processen helder beschrijven, verbeteren en op elkaar afstemmen.

 

Verder heb je:

  • een hbo-diploma;
  • affiniteit met de thema’s Openbare Orde & CTER. Als je wil solliciteren op de rol van inhoudsdeskundige heb je bij voorkeur ervaring op de thema’s of een relevante afgeronde opleiding.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
  • ​Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.