Type:
Permanent employment
Location:
Venlo
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
27/01/2022
Status:
Open
Apply before:
10/02/2022
Hours p/wk:
36

Description:

De Dienst Regionale Informatie Organisatie (DRIO) van de Eenheid Limburg vervult een centrale rol in de uitvoering van belangrijke intelligenceprocessen voor de andere dienstonderdelen binnen de politie. Als operationeel specialist heb je een veelzijdige baan en loop je voorop in het intelligencewerk. Je bent de linking pin vanuit de intelligence-organisatie naar de in- en externe partners (liaison) en je kunt optreden als productowner.

 

Wat ga je doen?

Als operationeel specialist heb je als liason en productowner een belangrijke coördinerende en organiserende functie binnen het intelligenceproces. Gevraagd en ongevraagd vertaal je intelligence vragen van de partners naar acties binnen de Dienst Regionale Informatieorganisatie. Je coördineert de intelligencevoorziening en zorgt ervoor dat de overige DRIO-onderdelen in werking worden gebracht. Hiervoor moet je de vraag van de partners kennen en inzien wat er binnen de DRIO ter beschikking is. Je denkt mee en adviseert over oplossingsrichtingen en mogelijkheden in de aanpak van geprioriteerde thema's zoals high impact crime, CTER, cybercrime, drugs, witwassen en openbare orde, excessief geweld en zorg en veiligheid (squads). Je bent een aanjager in het opbouwen van een informatiepositie op een intelligencethema en zorgt voor een intelligencebeeld dat bijdraagt aan de versterking van de interventiekracht.

 

Om een evenwichtige partner te kunnen zijn, is het van groot belang dat de diverse afdelingen binnen (en met) de DRIO goed samenwerken, zodat intelligenceproducten worden gevoed door de verschillende informatiedisciplines. Je brengt vraag en aanbod bij elkaar en draagt zorg voor een goede afstemming tussen de DRIO en de in- externe partners (bijvoorbeeld RIEC, Belastingdienst en OM).

 

Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en inhoud van de intelligenceproducten en -diensten. Daarom ga je ook aan de slag met de vernieuwing en doorontwikkeling van werkwijzen, producten en processen in de informatieorganisatie. Je focust op ontwikkelingen en verbeteringen voor een soepel verloop van intelligenceactiviteiten en levert een bijdrage aan de houtskoolschets. Alles wat we doen is maximaal gericht op het maatschappelijke effect: de veiligheid van Nederland. Dat doen we samen met opsporingsspecialisten, met collega's van andere afdelingen, maar ook met externe partners en soms zelfs bedrijven en burgers.

 

Waar ga je werken?

Organisatorisch word je geplaatst bij de Afdeling Informatieknooppunten van de DRIO in de Eenheid Limburg. Binnen de DRIO is een doorontwikkeling van de intelligencewerkzaamheden in gang gezet onder de naam DRIO 3.0. Dit houdt in dat je als operationeel specialist kunt worden ingezet binnen de Front- en Backoffice, als productowner binnen één van de geprioriteerde thema's die zijn vervat in zogenaamde squads en als liaison. Kortom: je bent werkzaam en kunt worden ingezet binnen het brede werkveld van intelligence.

 

Er wordt naar gestreefd om in de nabije toekomst het intelligenceproces 24/7 ter beschikking te laten zijn ten behoeve van intelligenceproducten 'klaar voor actie' en 'klaar voor besluit'. De 'lijntjes' binnen het team zijn kort en persoonlijk. We bouwen en zijn constant in beweging met als doel onszelf duurzaam te verbeteren. Wij verwachten dat jij dit ook belangrijk vindt.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken een initiatiefrijke en enthousiaste collega die uitgebreide werkervaring heeft binnen- of met het intelligenceproces. Je bent communicatief sterk in de contacten met collega's van de DRIO, maar ook met in- en externe partners. Netwerken én samenwerken is jou op het lijf geschreven. Je bent in staat om draagvlak en samenwerking te creëren en fungeert als een spin in het web. Hierbij kun je optreden als vertegenwoordiger van de DRIO. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen, ben je nieuwsgierig en heb je innovatie hoog in het vaandel staan. Je hebt een onderzoekende blik en kunt snel en handig omgaan met grote hoeveelheden data- en online informatie.

Je hebt een duidelijke visie op het intelligencewerk en weet wat dit voor de politieprocessen betekent. Dit kun je vervolgens goed overdragen. Bovendien ben je kwaliteitsgericht en zorgvuldig. Je laat je niet leiden door de waan van de dag, maar weet intelligenceprocessen te coördineren op de momenten die er toe doen. Ook ben je in staat om outside the box te denken en laat je niet los voordat je een oplossing hebt. Je kijkt vooruit en weet welke wegen je daarvoor moet bewandelen. Daarnaast ben je geduldig, weerbaar en vastberaden, vanwege de afbreukrisico's voor de operatie. Ook doorzie je de mogelijkheden van technische ontwikkelingen en je kunt dit toepasbaar maken. Voor collega's kun je optreden als coach.

Verder heb je:

 • een hbo-diploma;
 • werkervaring binnen- of met een intelligenceproces;
 • bij voorkeur ervaring met integrale samenwerking;
 • affiniteit met datasystemen en OSINT;
 • bij voorkeur kennis van en inzicht in politieprocessen.

Wat wij bieden

Jouw standplaats wordt in overleg bepaald. Dit zal binnen de Eenheid Limburg zijn. Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.903,- en maximaal € 4.685,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.