Type:
Permanent employment
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
03/11/2021
Status:
Open
Apply before:
17/11/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Operationeel specialist - Dienst Regionale Recherche Zeeland-West-Brabant

Wil jij het proces opsporing én de dienst meer dynamisch en flexibel laten werken? Heb jij kwaliteit hoog in het vaandel staan en kun jij andere professionals inspireren en motiveren? De Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Zeeland-West-Brabant zoekt voor de dienstleiding een operationeel specialist. Ga jij het team versterken in de sterk veranderende wereld van de opsporing?

 

Wat ga je doen?

Als operationeel specialist E bij de Dienst Regionale Recherche (DRR) maak je deel uit van het managementteam van de dienst en in die rol houd je je bezig met de ontwikkelingen van het vak en processen in de opsporing. Je focus ligt vooral op de operatie en de inhoud van het vak opsporing in brede zin. De nadruk ligt hierbij op samenwerking binnen het gehele domein opsporing in nauwe verbinding met de districten en diensten binnen de eenheid, de landelijke politie en integrale partners. In jouw functie werk je nauw samen met deze partners en ben je jezelf bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving. Vanuit jouw netwerk(vaardigheden) verbind je partners aan de opgave van de DRR en de opsporing en je bouwt dit verder uit. Hierbij kom je met vernieuwende interventies die de veranderopgave steunen.

 

Je bent betrokken bij complexe opsporingsprocessen en draagt (mede) verantwoordelijkheid door het geven van operationele sturing op de momenten dat dat nodig is. Samen met de andere specialisten binnen de dienst ontwikkel je voorstellen en adviezen die een antwoord moeten geven op de diverse (veiligheids- en opsporings-)vraagstukken. Ook ontwikkel en concretiseer je in gezamenlijkheid het beleid, de koers en strategie voor politiebrede en/of landelijke toepassing. Vanuit jouw strategische denk- en veranderkracht maak je de vertaling naar de operationele uitvoering en door op vernieuwende wijze invulling een extra dimensie te geven aan de bestaande visie. Werken binnen de opsporing vraagt veel, want de dynamiek en uitdagingen zijn groot.

Als lid van de dienstleiding vervang je het sectorhoofd bij diens afwezigheid. Je neemt tevens deel aan de opschalings- en crisisorganisatie binnen de eenheid.

 

Waar ga je werken?

De Dienst Regionale Recherche (566 fte) bestaat uit de afdelingen Thematische Opsporing, Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Specialistische Opsporing en Generieke Opsporing. De DRR richt zich incident- en probleemgericht op thema’s, zoals ondermijning, terreur, zeden, financiële criminaliteit, milieu, mensenhandel en cybercriminaliteit, waarbij het van belang is dit waar mogelijk integraal te doen en de collectieve verbinding binnen de eenheid en daarbuiten te zoeken. De dienst is ook belast met toezicht en handhaving op de vreemdelingenwetgeving en ondersteunt de opsporing in de eenheid door observatie, interceptie, forensische opsporing, financieel opsporen en digitaal opsporen. De DRR Zeeland-West-Brabant werkt vanuit de hoofdvestiging in Breda en andere locaties voor teamonderdelen binnen Zeeland en West-Brabant.

 

De opsporing is continu in beweging en vraagt van de Dienst Regionale Recherche een flexibele en adaptieve houding. Verbinding met ontwikkelingen in de maatschappij en samenwerking binnen- en buiten de opsporing zijn van groot belang om resultaat en effect te bereiken. Wij willen de kwaliteit van onze dienst op een hoog niveau houden en vinden het van belang om veel energie te steken om dit niveau vast te houden en nog beter te worden. Wat vragen maatschappelijke- en technische ontwikkelingen bijvoorbeeld van ons en welke kansen bieden ze? Datagedreven werken, digitale transformatie, burgerparticipatie zijn slechts een aantal voorbeelden die ons werk (blijvend) veranderen. Jij signaleert als operationeel specialist kansen en verbeterpunten en weet deze ook in ontwikkeling te zetten.

 

Wie ben jij?

Als energieke, toekomstgerichte professional met ondernemerschap weet jij de dienst naar een hoger niveau te brengen. Jij heb het in je om het verschil te maken. Daarbij ben je je er van bewust dat je een rol hebt voor de hele opsporing en niet alleen voor de DRR. Vraagstukken plaats je in een bredere context en je kunt gemakkelijk verbanden leggen. Met je kennis, vaardigheden en houding ben je complementair aan het diensthoofd.

Je bent in staat om initiatief te nemen, kan prioriteiten stellen en weet mensen aan je te binden, waarbij je oog hebt voor het collectief. Jij krijgt mensen in beweging. Netwerken en samenwerken zijn je op het lijf geschreven. Verbinding maken is voor jou een tweede natuur en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Gevraagd en ongevraagd adviseer je interne- en externe partners en hierin heb je de nodige overtuigingskracht. Je hecht belang aan deskundigheidsbevordering, zowel van jezelf als van je collega’s. Je bent proactief in de advisering van het diensthoofd en de eenheidsleiding en beweegt makkelijk in een politie-bestuurlijke omgeving. In deze sterk veranderende omgeving van specialisme, dynamiek en flexibiliteit is kennis en ervaring binnen de opsporing een voordeel. Daarnaast is het zeker waardevol als je kennis en ervaring hebt opgedaan in andere disciplines binnen en buiten de politie.

Ten slotte vragen we om:

  • een wo diploma; en een politiediploma op minimaal niveau 3;
  • ervaring in ontwikkel- en veranderprocessen in een complexe omgeving;
  • voldoende operationele flexibiliteit om bij complexe situaties (excessief geweld, terrorisme) direct op te kunnen treden.

Wat wij bieden

De standplaats is Breda. In de praktijk ben je regelmatig onderweg in de eenheid en in het land. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.561,- en maximaal € 6.433,- (schaal 13 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist E.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P, een referentencheck en mogelijk een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.