Type:
Permanent employment
Location:
Maasland
Education:
Master (EQF 7)
Published:
05/05/2021
Status:
Open
Apply before:
10/05/2021
Hours p/wk:
38

Description:

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair? Word Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager!

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland. Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 20.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? Als Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager ben jij verantwoordelijk voor de trust services van Defensie.

 

 

Wat ga je doen?
De IT binnen Defensie omvat Trust Services die primair ten doel hebben om veilig samen te werken met nationale en internationale partners. Een secundair doel is assurance aanbrengen in interne processen van Defensie. Daarvoor levert Defensie intern PKI (Public Key Infrastructure) certificaten onder de policy van PKI Overheid (PKIo). Voor de bestendiging van het aantoonbare vertrouwen en voor de aanpassingen die nodig zijn door veranderende wet- en regelgeving zoekt Defensie een Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager.

 

De Trust Services van Defensie zijn geen doel op zich, maar een middel om gemakkelijk het aantoonbare (IT) vertrouwen van onze partners te winnen en te behouden. Behoud van de wettelijke status is derhalve belangrijk. Binnen het gevecht om prioriteiten moet de Plaatsvervangend Operationeel Manager kunnen stand houden. Dit vergt de combinatie van visionair leiderschap met pragmatisch leiderschap. Daarmee overtuigend naar de toezichthouders, de business, interne afnemers en tegelijkertijd motiverend voor het betrokken interne personeel. De goede dingen goed genoeg doen.

 

De huidige dienstverlening kenmerkt zich tot een relatief oude infrastructuur waarvoor op dit moment voorbereidingen lopen tot vernieuwing. Deze vernieuwing wordt uitgevoerd door de combinatie van intern personeel en toeleveranciers.

 

Daarnaast bestaan er ontwikkelingen in de Trust Services van Defensie die niet direct onderhavig zijn aan Europese wettelijke kaders. Toch wenst Defensie ook voor deze ontwikkelingen minimaal een vergelijkbaar niveau van assurance.

 

De Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager is mede belast met het interne toezicht op de PKI dienstverlening. Tevens vormt de Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager (samen met de Operationeel TSP Manager) een spil in de doorontwikkeling van de PKI vanuit veranderende wet- en regelgeving en is daarvoor intern Defensie de eisende partij. Vervolgens is hij een spil in de verdere uitnutting van de trust services en is hiervoor dienstbaar aan interne hoofdgebruikers. Tot slot is hij/zij een inspirator voor het interne personeel om die tot pro-actieve resultaten te brengen; de Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager kan namens de Operationeel TSP Manager optreden als het Defensie-aanspreekpunt op gebied van Trust Services en kan daarvoor worden belast met de nationale en internationale samenwerking op gebied van Trust Services binnen de kaders die vanuit de bestuurstaf worden aangereikt. Hierbij valt te denken aan het Agentschap Telecom, de Policy Authority PKIo (Logius), de ge-acrediteerde auditor, NAVO, CertiPath, etc. De Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager harmoniseert de externe kaders zodanig dat Defensie aan al die kaders kan blijven voldoen en brengt waar nodig op overtuigende en beargumenteerde wijze afwijkende standpunten in de diverse fora in; de Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager kan delen van de governance over verbeterprogramma’s rond de TSP voeren. De Plaatsvervangend Operationeel TSP Manager rapporteert aan de Operationeel TSP Manager over alle aspecten rond de Trust Services. Inclusief de kansen, de bedreigingen en de (inter)nationale ontwikkelingen.

 

 

Wat vragen we?
Ben jij de Plaatsvervangend Opertationeel Manager TSP waar wij naar op zoek zijn? Dan zien wij graag het volgende terug:

  • Je hebt een aantoonbaar WO werk,- en denkniveau;
  • Je bent in het bezit van één of meer van de navolgende certificeringen CGEIT, CISSP, CISM, CISA of CIPP/e;
  • Je hebt aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende functie;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wensen:

  • Je hebt al enige kennis van de Defensieorganisatie;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met procesgericht werken;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als TSP Manager;
  • Je hebt kennis van en ervaring met de technische objecten van de Defensiepas;
  • Je hebt minimaal 3 jaar gewerkt met het normenkader van de PublicKey Infrastructure voor de overheid (PKI-O) inclusief eIDAS, ETSI EN 319 401/403/411.