Keywords:
Cyber
Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
08/02/2021
Status:
Open
Apply before:
15/02/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Sta jij voor 352 gemeenten?

Durf jij het aan om de verantwoordelijkheid te nemen voor de belangen van 352 gemeenten? Heb jij het lef om zelfstandig aan de knoppen te draaien die het verschil maken in beleid en uitvoering van duizenden ambtenaren en bestuurders in Nederland? Dan is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op zoek naar jou voor de functie van:

 

Programmamanager Digitale Veiligheid (36 uur)

Wat ga je doen:

Als programmamanager digitale veiligheid werk je aan de implementatie van de nieuwe gemeentelijke agenda Digitale Veiligheid 2020-2024. Daarin wordt deze digitale veiligheid niet alleen bezien vanuit bedrijfsvoeringsperspectief, maar ook vanuit de rol van gemeenten bij digitale ontwrichting en cybercrimininaliteit. Dit perspectief is voor gemeenten relatief nieuw en beoogt integratie van de traditionele werkvelden van de gemeentelijke informatiebeveiligingsfunctie (CISO) en de afdeling Openbare Orde en Veiligheid (OOV).

Je zet strategische lijnen uit, zorgt voor bestuurlijk draagvlak en stuurt op succesvolle implementatie van de beleidslijnen zowel bij gemeenten maar ook binnen VNG. Je beschikt over analytische vaardigheden en een stevige politieke sensitiviteit. Je voert regelmatig strategisch overleg met partijen binnen en buiten de VNG, waaronder de ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie en Veiligheid, Economische Zaken en met de gemeenten. Op die manier geef je invulling aan belangenbehartiging van gemeenten rond digitale veiligheid.

Daarnaast ben je meewerkend voorman; je staat zelf aan de lat voor enkele van de tien actielijnen uit de agenda. Specifiek richt jij je op de voor de gemeentelijke bedrijfsvoering relevante onderwerpen. Je werkt dan ook nauw samen met de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten, team ENSIA en GGI veilig. Verder ben je flexibel in het oppakken van andere dossiers en thema’s vanuit het team Digitale Veiligheid van de VNG.

 

Wat neem jij mee:

 • Opleiding: minimaal afgeronde WO of daarmee vergelijkbaar;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met lokaal bestuur en kennis van de rijksoverheid en EU;
 • Relevante actuele kennis op het werkveld digitale veiligheid;
 • Uitstekende netwerkvaardigheden;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Verbindende en coachende vaardigheden.

Dit bieden we je:

 • Je krijgt een contract voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden (detachering behoort tot de mogelijkheden);
 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 6.419,14 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (VNG-schaal 13). Jouw daadwerkelijke inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal;
 • Je krijgt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Jouw overige arbeidsvoorwaarden zijn grotendeels afgestemd op die van de Rijksoverheid;
 • Bij een detachering blijven je arbeidsvoorwaarden conform je eigen cao/rechtspositie.

Jouw team?

Het Team Digitale Veiligheid is samengesteld uit collega’s van team Publieke Waarden, Team Lokale Democratie (cluster Veiligheid) en VNG Realisatie. Je wordt geplaatst bij Team Publieke Waarden. Binnen het team Digitale Veiligheid vervul je de rol van regisseur en stuur je op samenwerking en resultaat, en je bent senior beleidsmedewerker op een deel van de agenda. Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de planning en controlcyclus van VNG rond de agenda. Uiteraard binnen de daarvoor door VNG aangegeven kaders.

 

Wie zijn wij en waar zijn wij trots op?

beste werkgever keurmerk

Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 352 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Wij zijn trots op de bevlogenheid en betrokkenheid van onze collega’s. Onze collega’s waarderen de VNG ook als werkgever. Dit bleek ook uit het Medewerkers Onderzoek 2019. We werden beloond met twee sterren en het Beste Werkgevers Keurmerk 2019-2020 (Effectory en Intermediair).

Als trotspunten kwamen uit het onderzoek naar voren: dienstbaarheid, samenwerking, eigenaarschap, verbinden en de maatschappelijke meerwaarde!

 

Wat biedt het werken bij de VNG jou?

We kunnen je nu al vertellen dat geen dag hetzelfde is en dat de week zich niet altijd laat plannen. Je geeft namelijk zelf sturing aan je eigen carrière. De VNG ondersteunt je daarin met de benodigde faciliteiten en stimuleert interne doorstroom. We geven je een grote mate van zelfstandigheid en de ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je ook verantwoordelijkheid neemt, dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.

 

Goed om te weten:

Voor meer informatie kun je terecht bij Roxane Daniels, teamleider Publieke Waarden. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-12210356.

Wil je solliciteren, mail dan je persoonlijke motivatie en cv uiterlijk 15 februari 2021 onder vermelding van vacaturenummer 0.1354 naar werken@vng.nl

De eerste gesprekken vinden plaats in de daarop volgende week. Uiteraard houden we daarbij rekening met de voorjaarsvakanties. Voor meer informatie over het sollicitatieproces, kun je terecht bij Team HR van de VNG. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 070 – 373 8500, optie 3.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.