Keywords:
Security, Security Professionals, Security Domain
Type:
Freelance / ZZP
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
06/05/2019
Status:
Open
Apply before:
15/05/2019
Hours p/wk:
36

Description:

Functie­omschrijving

De overheid intensiveert de integrale aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Deze intensivering vraagt ook veel van de tien Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC’s) en het Landelijk Expertisecentrum (LIEC). Jij brengt de RIEC’s en het LIEC naar het ‘Next Level’ zodat zij de samenwerkende partners optimaal kunnen ondersteunen.

 

De minister van Justitie en Veiligheid trok vorig jaar € 100 miljoen uit voor concrete plannen om de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken. De tien RIEC’s en het LIEC ondersteunen met informatie en expertise de samenwerkende partners bij de uitvoering van hun plannen. De intensivering van de aanpak betekent dat de partners vaker een beroep op de RIEC’s en het LIEC zullen doen en dat hun vragen ook zullen veranderen. Om daaraan te kunnen voldoen en tegelijkertijd onderscheidend en van meerwaarde te blijven in een druk speelveld, werken de RIEC’s en het LIEC toe naar een volgend niveau, oftewel Next Level. Het is aan jou als programmamanager Next Level de taak om in het RIEC/LIEC-bestel een blijvende beweging van leren en ontwikkelen op gang te brengen.

 

In 2018 is de opgave voor het programma Next Level in kaart gebracht. 2019 staat in het teken van leren en ontwikkelen. De extern adviseur die dit proces inhoudelijk ondersteunt, bouwt in de loop van het jaar zijn rol af. Voor 2020 ligt de focus op implementeren en het borgen van de nieuwe werkwijze. En daar hebben we jou bij nodig. Jij helpt als programmamanager de RIEC’s en het LIEC bij het doorvoeren, verinnerlijken en voortzetten van de nieuwe werkwijze. Je coördineert het proces dat moet resulteren in een verdere professionalisering van het werk en een grotere effectiviteit en innovatief vermogen, en stuurt dit aan. De specifieke opdracht die je daarbij meekrijgt is om binnen het bestel het programmatisch werken te implementeren.

Als programmamanager opereer je zelfstandig en gezaghebbend in een uitdagend bestuurlijk krachtenveld. Daarbij komen je bestuurlijke sensitiviteit en vermogen om mensen en organisaties te verbinden goed van pas. Met tien RIEC’s en een LIEC is heel Nederland jouw werkgebied. Reizen en flexwerken zijn voor jou dan ook geen probleem. De medewerkers in het RIEC/LIEC-bestel werken hard, hebben passie voor de integrale aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit en een gezond gevoel voor humor. Jij kunt dat met je eigen enthousiasme en aanpakkersmentaliteit buitengewoon waarderen en voelt je daarbij thuis.

 

Functie-eisen

 • Je hebt academisch niveau en bent een ervaren programmamanager.
 • Je hebt affiniteit met de integrale aanpak van georganiseerde ondermijnende drugscriminaliteit.
 • Je hebt veel ervaring met verandertrajecten en met het complexe samenspel tussen lokale, regionale en landelijke partners.
 • Je koppelt pragmatisme soepel aan strategische stappen: je zorgt dat het werkt en denkt daarbij steeds een paar stappen vooruit.
 • Je hebt een brede maatschappelijke oriëntatie, bent omgevingsbewust en kunt goed samenwerken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van een organisatie of project.
 • Je bent communicatief vaardig, creatief en kunt verbinding maken met een diversiteit aan mensen en organisaties, waarbij je anderen met je enthousiaste houding weet te motiveren.
 • Je denkt vanuit mogelijkheden, beschikt over een gezonde portie geduld, maar weet ook wanneer je moet doorpakken.
 • Je bent resultaat- en actiegericht, bestuurlijk sensitief, betrouwbaar en integer.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 12 en schaal 13
 • Maand­salarisMin €3.667 – Max. €6.097 (bruto)
 • Dienst­verbandTijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
 • Contract­duurVoor de duur van 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week36
 • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

 • Je standplaats is Den Haag, maar gelet op de opgave ben je het merendeel van je tijd bij de Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC’s) in het land.
 • Met name kandidaten uit de partnerorganisaties van het Landelijk Informatie- en Expertisecentrum of de RIEC’s die aan het functieprofiel voldoen worden verzocht te solliciteren.
 • Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een recente Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen. Op termijn zul je mogelijk een aanvullende veiligheidsscreening moeten ondergaan.