Keywords:
Management, Awareness, Security Management, cybersecurity awareness
Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
19/04/2023
Status:
Open
Apply before:
30/08/2024
Hours p/wk:
40
More information

Description:

Awareways is per direct op zoek naar een fulltime programmamanager (M/V/X)

Heb jij affiniteit met security en/of privacy? Wil jij bijdragen aan een informatieveilige samenleving op een innovatieve manier? Ben je gestructureerd en houd je van een omgeving die altijd in beweging is? Dan is een rol als programmamanager bij Awareways echt iets voor jou!

 

Een dag in het leven van een programmamanager bij Awareways...

 

Start van je dag

Het is dinsdag en je hebt een aantal meetings op de planning staan vandaag. Rond 9 uur kom je aan op kantoor, je pakt een kopje koffie en kletst kort bij met wat collega’s.

 

Om half 10 start je eerste meeting met een nieuwe klant, dus om kwart over 9 bereid je deze kort voor zodat je je doel voor het overleg scherp hebt. Omdat deze internationale klant meerdere interventies doet (e-learning, communicatiecampagne en phishing simulatie), wil je scherp krijgen wat de prioriteiten zijn. Tijdens de meeting heeft de klant veel vragen over de uitrol van het programma; omdat zij in meerdere landen actief zijn en overal een andere situatie geldt. Je belooft je klant daar over na te gaan denken.

 

Na deze meeting heb je een aantal to do’s, waarvan de meeste ingepland kunnen worden bij de vormgever en projectondersteuners. Dit plan je in en maakt een briefing hiervoor.

 

Voor je internationale klant besluit je een strategisch document te maken waarin de doorlooptijd en planning van de verschillende interventies beschreven staan. Zo kun je met de klant duidelijke afspraken maken en dit document als leidraad gebruiken om het programma uit te rollen in alle landen waar ze opereren. . Je belt een collega om hier kort over te sparren. Je maakt een eerste opzet van je strategie en vraagt de collega om hier nog naar te kijken.

 

Lunch

Het is lunchtijd! Hier is het even een half uur uitloggen. Elke dag wordt er een salade gemaakt door een collega en bijgekletst over alle ontwikkelingen op werk en in de wereld. Je sluit je lunch af met een rondje wandelen.

 

Middag

De salesmanager belt je op met de vraag om mee te denken over de vraag van een potentiële klant. Ze willen graag een training speciaal over een specifiek onderwerp, waarvoor ons huidige platform omgebouwd moet worden. Hoe dit gedaan moet worden, is nog de vraag. Je besluit een brainstormsessie in te plannen met de programmeur en de salesmanager om zo tot een geschikte oplossing te komen.

 

Na het belletje met je collega start je met de voorbereiding voor een presentatie later in de week. De betreffende klant heeft het hele team uitgenodigd voor een update over het programma als het gaat om participatie en de volgende stappen.. Je wil een vorm bedenken voor dit overleg die aansluit bij de klant en waarbij je alle aanwezigen duidelijk kunt informeren over de randvoorwaarden voor succes, maar ook input terug kan krijgen voor openstaande punten.

 

Nadat je een opzet hebt gemaakt, heb je nog een laatste meeting. Je zit in een projectgroep voor nieuwe softwareontwikkeling en in deze meeting gaan jullie nadenken over nieuwe functionaliteiten van de software.

 

Einde dag! Je sluit je laptop en ruimt je bureau op.

 

Verschillende fasen in een programma: 

Voorbereidende fase

Scherp krijgen van het overkoepelend doel van alle losse interventies die samen het programma vormen waar jij de leiding over hebt;

Overkoepelende planning maken en de juiste mensen om je heen verzamelen (interne capaciteit, inhuur en mensen aan de kant van de opdrachtgever);

Altijd scherp houden welk overkoepelend doel iedereen dient.

 

Uitvoeringsfase

Overzicht houden binnen het programma: je houdt in de gaten of de projecten goed verlopen en of doelstellingen realistisch en haalbaar zijn;

Je managet proactief tijd, geld, resources, relaties (intern en extern);

Je houdt kritieke paden scherp in de gaten;

Je onderhoudt intensief contact over de voortgang, jij bent hier leidend in.

 

Afrondingsfase

Je zorgt dat alle projecten conform doelstellingen, budget en planning afgerond zijn en koppelt de resultaten terug aan de opdrachtgever. Na afloop van een interventie of project (en eventueel tussentijds) stel je steeds de vraag: “Wat is het effect van wat we hebben gedaan?”

 

Als programmamanager ben ik goed in:

  • Overzicht behouden en plannen;
  • Strategieën formuleren en deze scherp houden;
  • Prioriteiten stellen;
  • Resultaatgericht en klantgericht werken, waarbij je niet bang bent om tegengas te geven;
  • Relaties opbouwen met klanten en ze het gevoel van vertrouwen geven;
  • Commerciële kansen signaleren. 

Was het antwoord op meerdere punten ja? Dan horen we graag van je!

 

Wat vragen wij? / Functie-eisen

  • Hbo of WO werk/denkniveau, bij voorkeur richting informatiebeveiliging;
  • Tenminste 2 - 4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als programmamanager of werkervaring binnen een security en/of privacy team;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Ervaring en/of een certificaat projectmanagementmethodiek (bijvoorbeeld PRINCE2).

Wat bieden wij? / Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met ruimte voor eigen inbreng en ideeën bij een snelgroeiende organisatie in Utrecht. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en zijn afhankelijk van relevante werkervaring.

 

Wie zijn wij? / Bedrijfsprofiel

Awareways benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur. We helpen onze klanten met het neerzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie. Dit doen we op energieke en creatieve wijze.