Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
07/03/2022
Status:
Open
Apply before:
17/03/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij meewerken aan de implementatie van de gemeentelijke agenda digitale veiligheid? En heb je minimaal 5 jaar werkervaring? Dan zijn we op zoek naar jou voor de functie van: Programmasecretaris Agenda Digitale Veiligheid (36 uur)

 

Wat ga je doen? 

Als programmasecretaris ben je onderdeel van het programmateam Agenda Digitale Veiligheid (ADV). 

 

Vanuit deze rol ondersteun en ontzorg je de programmamanager ADV bij de organisatie van het programma. Je doet dit onder andere met behulp van Notion. In dit systeem wordt de planning en voortgang van het programma bijgehouden en is de programmastructuur al opgebouwd. Jij bewaakt als organisatietalent de planning en administratie en onderhoudt contacten met het programmateam ADV en partnerorganisaties. Met één blik in Notion haal jij snel de actuele status op van de programmalijnen en analyseert die. Hieruit stel je de managementrapportages op en attendeer je collega’s waar nodig. Je analyseert ontwikkelingen ten aanzien van digitale veiligheid en vertaalt die naar aanpassingen en adviezen voor het programma. Ook adviseer je de programmamanager bij de inrichting van de (beleids)processen. Je houdt nauw contact met de secretarissen van de Informatiebeveiligingsdienst IBD en team ENSIA, die onderdeel uitmaken van het programma ADV.

 

Daarnaast ondersteun je als programmasecretaris ook de beleidsadviseurs en projectmanagers ADV. Je doet dit door advies te geven, bijvoorbeeld voor de bestuurlijke gesprekken digitale veiligheid. In deze gesprekken sparren bestuurders en hun medewerkers met ‘peers’ over digitale veiligheid in hun eigen specifieke situatie. Je helpt deze bestuurlijke gesprekken voorbereiden, richt de digitale vergaderruimtes in, zit achter de knoppen tijdens de digitale gesprekken en werkt de gespreksverslagen uit. Verder biedt je ondersteuning bij klankbordsessies en webinars om methodieken te ontwikkelen om de digitale veiligheid van maatschappelijk cruciale processen te bepalen en deze af te stemmen met experts uit de gemeenten en partnerorganisaties. Uit de sessies signaleer en analyseer je ontwikkelingen en behoeften van de gemeenten en vertaalt die in voorstellen en notities. Met de teamleden ADV ontwikkel je de projectvoorstellen en/of rapportages en in de samenwerking met partnerorganisaties organiseer en faciliteer je activiteiten zoals trainingen en workshops en evenementen, met en voor gemeenten. De beleidscollega’s en partnerorganisaties leveren dan inhoud en expertise aan over Digitale Veiligheid. Zo vergroten we de gemeentelijke awareness bij bestuur, topmanagement en de professionals in het Openbare Orde en Veiligheid- en Informatiebeveiligingsdomein. 

 

Een typische dag als programmasecretaris Digitale Veiligheid is heel dynamisch. Zo schuif je bijvoorbeeld ’s ochtends aan bij het teamoverleg ADV en hoor je de actualiteiten en ontwikkelingen in het programma. De acties zet je direct in Notion. Dat zorgt voor overzicht en rust in het programma. Je tweede overleg is met een teamlid ADV/beleidsadviseur en partnerorganisaties over de organisatie van webinars of de bestuurlijke gespreksronde digitale veiligheid en jij pakt de planning op en faciliteert de organisatie van die activiteiten. Na de lunch besteed je tijd aan het verzenden van de notulen van het partneroverleg in de ochtend en het uitzetten van vragen die in de team mailbox zijn gesteld. Via Notion leg je de concept-rapportage over de voortgang voor aan de collega’s van het programmateam ADV voor controle. Je sluit je dag af met een afstemmingsoverleg samen met communicatiecollega’s over de afspraken rondom de webinars en de gemeentebezoeken en een publicatie, bijvoorbeeld over lessons learned uit digitale incidenten bij een gemeente op de websites van VNG en IBD. 

 

Wat neem je mee?

 • Minimaal afgeronde HBO of daarmee vergelijkbaar;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in soortgelijke functies;
 • Ervaring met lokaal bestuur en kennis van de rijksoverheid;
 • Relevante actuele kennis op projectmethodiek op het niveau van deze functie;
 • Ervaring met beheertaken in planningstools, zoals Notion;
 • Ervaring in het begeleiden en ondersteunen van groepen van verschillende groepsgrootten;
 • Aantoonbaar ervaring met het uitwerken van notities, rapporten en verslagen;
 • Aantoonbaar ervaring in het plannen en het organiseren van (digitale) bijeenkomsten;
 • Aantoonbaar ervaring met informatiekundige en digitaliseringsopgaven van de gemeentelijke overheid;
 • Uitstekende netwerkvaardigheden;
 • Organisatie sensitiviteit;
 • Een proactieve werkhouding.

 

Wat bieden wij? 

 • Je krijgt een contract tot en met 2022;
 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 4.519,59 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (BBRA-schaal 10). Daarnaast is de inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal;
 • Je krijgt een individueel keuze (IKB) budget. Dit budget bedraagt in totaal 16,3% van jouw salaris en is opgebouwd uit het vakantiegeld van 8% en de eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Je wordt ingedeeld in het generieke functieprofiel van Proces en Projectondersteuning D Deze functie behoort in het generieke functiegebouw tot de functiefamilie Proces en Projectondersteuning;
 • Jouw overige arbeidsvoorwaarden zijn grotendeels afgestemd op die van de Rijksoverheid;
 • Bij een detachering blijven je arbeidsvoorwaarden conform je eigen cao/rechtspositie.

 

Jouw team? 

Je wordt geplaatst bij Team Publieke Waarden binnen de directie informatiesamenleving. Dit team houdt zich bezig met digitale veiligheid, privacy, datastrategie, smart society etc. De directie informatiesamenleving bestaat voorts uit een team dat zich richt op de CIO functie en een team dat zich richt op de realisatie van de digitale overheid. 

 

Als programmasecretaris ben je lid van het programmateam ADV en val je onder de verantwoordelijkheid van de programmamanager ADV. Het programmateam ADV is binnen VNG een multidisciplinair team dat bestaat uit een programmamanager, een programmasecretaris en medewerkers vanuit beleidsafdelingen Publieke waarden en Bestuur & veiligheid van VNG en uit de Informatiebeveiligingsdienst IBD en team ENSIA van VNG Realisatie. 

 

Met het programmateam ADV werk je aan de implementatie van de nieuwe gemeentelijke ADV. Daarin wordt deze digitale veiligheid niet alleen bezien vanuit bedrijfsvoeringperspectief, maar ook vanuit de rol van gemeenten bij digitale ontwrichting en bij cybercrimininaliteitspreventie. Dit perspectief is voor gemeenten relatief nieuw en beoogt integratie van de traditionele werkvelden van de gemeentelijke informatiebeveiligingsfunctie (CISO) en de afdeling Openbare Orde en Veiligheid. 

 

Wie zijn wij en waar zijn wij trots op? 

De vereniging heeft als doel de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we elke dag met veel bevlogenheid aan. 345 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. 

 

Wat biedt het werken bij de VNG jou?

We kunnen je nu al vertellen dat geen dag hetzelfde is en dat de week zich niet altijd laat plannen. Je geeft zelf sturing aan je eigen carrière. De VNG ondersteunt je daarin met de benodigde faciliteiten en stimuleert interne doorstroom. We geven je een grote mate van zelfstandigheid en de ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je ook verantwoordelijkheid neemt, dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.

 

Goed om te weten:

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Kato Vierbergen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 18575782. 

 

Wil je solliciteren? Reageer dan uiterlijk 17 maart.

 

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 21 maart. Voor meer informatie over het sollicitatieproces, kun je terecht bij Team HR van de VNG. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 070 - 373 8500, optie 3.

 

De VNG hecht waarde aan het vergroten van diversiteit binnen de organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van de VNG, waardoor we optimaal aansluiten bij de behoeften van onze leden, de gemeenten. Kandidaten die hieraan bijdragen nodigen wij van harte uit om te solliciteren.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.