Keywords:
Security, Artificial Intelligence, human capital
Type:
Temporary employment
Location:
Leidschendam
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
07/09/2020
Status:
Open
Apply before:
20/09/2020
Hours p/wk:
24

Description:

– 24-32 uur per week, invulling ZZP/freelance of in dienst, vanaf 3-5 jaar werkervaring –

 

Ben jij een kei in organiseren en kan je snel schakelen met diverse belanghebbenden? Heb je daarnaast ervaring met secretaris- en/of advieswerk, het coördineren en initiëren van werkzaamheden in een projectteam en word je enthousiast van publiek-private samenwerking (werken met departementen, bedrijfsleven en onderzoeks-en onderwijspartijen) en zowel zelfstandig als in teamverband toewerken naar deadlines? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Let op: we hebben momenteel een vergelijkbare vacature uitstaan. We zullen deze twee rollen invullen afhankelijk van match en beschikbaarheid.

 

 

De organisatie
ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving. Door de neutrale positie van ECP en ons verbindend vermogen zorgen we ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners.

 

 

Wie wij zoeken
Ter ondersteuning van twee programma’s binnen de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) – de Human Capital Agenda en de werkgroep Gezondheid & Zorg zoeken we per direct een projectadviseur. Beide programma’s vallen binnen het Nederlandse ICT Topsectoren-beleid (zie voor beide programma’s www.dutchdigitaldelta.nl en www.nlaic.com). Je werkt aan de gestelde uitdagingen op het gebied van human capital voor de toepassingsgebieden Gezondheid & Zorg, Energietransitie & Duurzaamheid en Landbouw & Voedsel. Je coördineert en geeft mede uitvoering aan een plan om vanuit NLAIC te investeren in het versneld beschikbaar stellen van kennis via cursussen en opleidingen, om daarmee zoveel mogelijk mensen op verschillende lagen in de arbeidsmarkt in aanraking te brengen met AI. Hierbij ligtde focus op het kenbaar maken van AI, het bewust maken van de kansen en mogelijkheden van AI én het bieden van concrete handvatten om AI in de praktijk te brengen binnen de betreffende sectoren en/of organisaties. Daarnaast werk je aan het opzetten van samenwerkingen binnen het brede toepassingsgebied Gezondheid & Zorg met als doel om samen met het team de maatschappelijke en economische uitdagingen door middel van ICT-innovatie aan te gaan.

Het gaat om een veelzijdige en dynamische functie waarin je nauw samenwerkt met de werkgroepleiders van Gezondheid & Zorg en Human Capital. Je bent daarom geïnteresseerd in de dynamiek van de informatiesamenleving, je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en de impact van technologie hierop en je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Snel kunnen schakelen, overzicht bewaken en ervaring met secretariswerkzaamheden zijn een must.

 

 

Profiel
- Je beschikt over hbo- of wo-werk- en -denkniveau
- Je hebt affiniteit met het onderwerp digitalisering, human capital (scholing en onderwijs) en interesse in de genoemde onderwerpen
- Je hebt ervaring met het werken in publiek-private samenwerkingen (pré)
- Je hebt ervaring met het plannen en voorbereiden van vergaderingen, stukken schrijven, verzamelen en rondsturen alsmede de verslaglegging en monitoren van lopende acties
- Je bent zelfstartend, resultaatgericht en levert in teamverband de gevraagde bijdrage
- Je bent bereid voor meerdere programmamanagers tegelijk te werken
- Je rapporteert gevraagd en ongevraagd over de voortgang
- Je bent een goede organisator
- Je bent creatief, betrokken en denkt en werkt graag buiten de gebaande paden
- Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring
- Je werkt gemakkelijk (interdisciplinair) samen, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen

 

 

Wat bieden wij?
Een veelzijdig en afwisselende baan binnen enthousiaste, resultaatgedreven teams. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband kan zowel in zzp/freelance-verband zijn, als in dienst. In eerste instantie is het contract tot einde van het jaar 2020 voor 24 tot 30 uur in de week.

 

 

Over de NL AIC
Op 8 oktober 2019 is de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) van start gegaan. De NL AIC heeft als missie de Nederlandse activiteiten in AI te stimuleren, te ondersteunen en waar nodig te organiseren. Ze wil dat Nederland mee kan doen met de koplopers in Europa en in de wereld op het gebied van kennisontwikkeling én toepassing van Artificiële Intelligence (AI) voor de Nederlandse welvaart en welzijn met inachtneming van Nederlandse en Europese normen en waarden. Dit vereist een collaboratieve ketenaanpak, waarbij overheid, bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken. De NL AIC werkt niet top-down. Ze faciliteert en zorgt voor versnelling en koppeling van initiatieven in onderzoek, onderwijs en in economische sectoren en maatschappelijke toepassingsgebieden. De Coalitie ontplooit ook (collectief) nieuwe initiatieven. Door krachten te bundelen, wordt het succes van de Coalitie bepaald. De NL AIC brengt alle betrokken organisaties samen om de uitdagingen van deze toepassingsgebieden met AI aan te pakken, inclusief de maatschappelijke missies van de overheid.

 

Inmiddels hebben zich ruim 400 organisaties aangemeld en staan we aan de vooravond van een unieke kans samen met deze organisaties werk te maken van onze AI-ambities. Om dit allemaal in goede banen te leiden is een professionele en goed georganiseerde advisering en ondersteuning aan de werkgroepen van groot belang.

 

 

Geïnteresseerd?
Stuur je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten – waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf per wanneer en voor welk tarief of salaris je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam.

 

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 070 4190309 en vraag naar Daniël Frijters.