Keywords:
Cyber, ICT, Information Security
Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
19/06/2019
Status:
Open
Apply before:
12/08/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Als Projectleider IT aanbestedingen sta je voor een grote uitdaging in het verder vormgeven van de transitie waarin KVK zich bevindt. We willen steeds verder digitaliseren, sneller inspelen op de behoefte van onze klanten en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers. Samen met ondernemers, steden en rijksoverheid initiëren we creatieve projecten waarmee we ondernemend Nederland faciliteren.


Jouw kracht
Je bent inhoudelijk gedreven, en hebt een gedegen actuele kennis van IT en kan (mede) in dit werkveld met passie leiding geven aan een project. In hectische situaties houd je het hoofd koel, stel je prioriteiten en houd je focus. Je bent resultaatgericht, werkt oplossingsgericht en laat je niet snel van de wijs brengen. Je hebt flair en je presenteert met overtuigingskracht en met jouw coachende vaardigheden motiveer je anderen. Zo weet jij complexe projecten te laten slagen.
De afdeling IT realiseert het up-to-date houden en het verbeteren van de primaire systemen van de KVK. Jij bent als Projectleider IT aanbestedingen verantwoordelijk voor complexe en risicovolle projecten. Je begeleidt bij de vervanging van applicaties, hardware en/of (support) contracten, het proces voor de (Europese) Aanbesteding en/of de implementatie van de aangeschafte applicatie, hardware en/of het afgesloten contract. De Agile filosofie is binnen KVK de standaard, waarin jij als Projectmanager IT vanuit jouw kennis en expertise een wezenlijke bijdrage aan kunt leveren.


Wat we vragen

Jij leidt het project van start tot oplevering; bestaande uit formulering van het Programma van Eisen (PvE), opstellen van criteria voor de tender, implementatie, release (go live) en oplevering. Daarbij leid je zo nodig ook het (Europese) aanbestedingsproces. Hierbij komen jouw tact, excellente communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid goed tot zijn recht.
Je werkt intensief samen met de inkoopafdeling en stemt regelmatig af met de Product Owner van de betrokken teams. Je creëert draagvlak binnen de KVK organisatie en bent bezig met het managen van de te realiseren deliverables.

 • Een hbo-diploma bij voorkeur richting informatica;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met IT projectmanagement waarbij Europese aanbestedingen onderdeel zijn geweest van de projecten;
 • Normbesef, sturend vermogen, resultaatgericht, verbinder, moderator, procesgericht, analytisch, pragmatisch;
 • Aantoonbaar kennis van Europees aanbestedingsprocessen;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Projectmanager/-leider bij voorkeur binnen een organisatie die verplicht is om de (Europese) Aanbestedingsregels te hanteren;
 • Bekendheid met pakketimplementaties projecten en het verwerven van IT delivery en support contracten;
 • Ervaring met implementatie van IT-projecten 
 • Kennis van en ervaring in een organisatie die werkt volgens het agile manifesto;
 • Kennis van en ervaring met nieuwe trends en ontwikkelingen in de veranderende digitale wereld.

 


Wat wij jou bieden

Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. En er staat een enthousiast team voor je klaar.

En dan ook nog:

 • Een fulltime functie BBRA –schaal 11 en bedraagt maximaal €5076,- per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een eindejaarsuitkering
 • Shuttel vervoerskaart
 • 35 vakantiedagen (inclusief 12 ADV-dagen op basis van fulltime inzet)
 • Goede verlof-, pensioen en ziektekostenregeling.

 

 


Werken voor ondernemers

Werken bij KVK is werken voor 1,8 miljoen ondernemers, het hart van de Nederlandse economie. Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. Dit doen we zoveel mogelijk online. We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.

 


Tijd om te ondernemen

Met een ondernemende houding kom je binnen KVK het verst. Mensen die kansen signaleren en deze verzilveren, passen het beste bij ons. Ben jij zo iemand en herken jij jezelf direct als onze nieuwe Projectleider IT? Solliciteer dan nu.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Denys Bakker, corporate recruiter, via (06) 25 68 63 00

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.