Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
17/12/2021
Status:
Open
Apply before:
30/12/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Red Team Developer

Ben jij gefascineerd door de wereld van cyber security en wil je helpen willen helpen de politie digitaal veilig te houden? Dan hebben wij een unieke kans voor je als Red Team developer.

 

Wat ga je doen?

Op basis van de vooraf bepaalde scope, voert het Red Team testen uit op Politiesystemen en systemen van onze partners. Deze worden getest op informatiebeveiligingskwetsbaarheden, waarbij het Red Team de focus heeft om de tests uit te voeren zoals een APT deze mogelijk ook kan uitvoeren, kwetsbaarheden worden gerapporteerd en detectiemogelijkheden worden uitgebreid behandeld.

 

Voor de uitvoer van projecten is het Red Team sterk afhankelijk van zelf ontwikkelde tooling, variërende van quick-and-dirty executables tot een samenhangend aanvalsframework. Uitdagingen in je werk zal je onder anderen vinden in de vorm van nieuwe methodes en technieken om onder de radar van het Security Operations Centre te blijven en de Anti-Virus te omzeilen.

 

Waar ga je werken?

De sector Informatiebeveiliging van de politie heeft als doel de weerstand en detectie van de politie tegen cyberdreigingen te verhogen door de organisatie te voorzien van kaders, gerichte informatie over dreigingen en risico’s en tijdige detectie en respons én door te toetsen of het beleid ook wordt nageleefd.

 

De sector bestaat uit de volgende expertise centra: Red Teaming & Pentesting, Risicomanagement, Beleid & Bewustwording, Bedrijfsbureau, Security Operations Centre, Threat Intelligence en Cryptobeheer. De sector is twee jaar geleden gestart met circa 30 professionals en momenteel gaan we richting de 100 collega’s. Dit betekent dat jij alle kansen krijgt om onze unieke uitdaging mede zelf vorm te geven.

 

Wie ben jij?

Je bent een professional en expert op het gebied van development en hebt interesse in cybersecurity. Je bent in staat om de operators van het Red-Team te voorzien van nieuwe functionaliteit, tooling en Proof-of-Concept exploit code voor de uit te voeren projecten. Tevens ben je in staat om werk in teamverband maar ook zelfstandig uit te voeren. Wij zoeken een gepassioneerde collega met kennis en ervaring op het gebied van development en een gezonde dosis humor. Iemand die het leuk vindt om continu nieuwe technieken te leren, zich te blijven ontwikkelen en makkelijk kan communiceren binnen het team. Ervaring in cybersecurity is een pre.

Verder heb je:

 • een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van ICT;
 • aantoonbare ervaring met development in C#, C++, Java, Python en Powershell;
 • aantoonbare ervaring met development van kwalitatieve, stabiele en defensieve code voor .NET Framewok en .NET Core;
 • aantoonbare ervaring met Git, Gitlab en Gitflow;
 • aantoonbare ervaring met CI/CD pipelines (inrichten, beheer etc.) en hiermee op verschillende on-premise systemen kunnen deployen;
 • een behoorlijke dosis creativiteit, inventiviteit en humor.

Wat wij bieden

Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week in Driebergen.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:?

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.547,- en maximaal € 5.296,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

  

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • Zonder IT"ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/