Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
20/10/2021
Status:
Open
Apply before:
22/12/2021
Hours p/wk:
40

Description:

De manier waarop mensen hun bankzaken regelen verandert razendsnel. Veel klanten van ING regelen hun bankzaken via internet of via de mobiele App. Dat heeft ook gevolgen voor de dienstverlening. ING heeft de interne organisatie daarop aangepast door deze klantgerichter, efficiënter en vooral flexibeler te maken.

 

Wij vinden dat ING veel verder moet gaan dan alleen haar klanten te ondersteunen. ING biedt haar klanten middelen waarmee ze hun eigen toekomst kunnen vormgeven en verbeteren. Dit inzicht heeft tot onze doelstelling geleid: mensen in staat stellen om steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk.

 

De ‘Orange Code’ staat model voor hoe wij onze doelstellingen en onze visie op vernieuwing en hoe wij onze doelstellingen op empowerment nastreven. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor grote delen van onze organisatie.

 

Functiebeschrijving
Bij Client Services Business Banking worden alle klantverzoeken en klantcontacten end-to-end door zelforganiserende Customer Loyalty Teams (CLT’s) behandeld. We zijn 24/7 voor onze klanten aanspreekbaar. Op jaarbasis zijn er, naast klantverzoeken- en chatcontacten, 6 miljoen telefonische klantcontacten, waarbij het voor ons een gegeven is dat de manier waarop onze klanten contact met ons willen hebben de komende jaren ingrijpende veranderingen zal laten zien.

 

De Coördinator Risk is verantwoordelijk voor het ondersteunen, signaleren, adviseren, realiseren, vastleggen en toetsen van compliance, operationele, fraude-, reputatie- en integriteitrisico’s. Toetst en houdt toezicht op de realisatie hiervan op onafhankelijke wijze. Bij risk-incidenten en klachten ondersteun je de organisatie zodat het voor klant, ING en medewerker tot een juiste en goede oplossing komt. Hij/zij treedt pro actief op zodat risico’s vroegtijdig worden onderkend en worden voorkomen of geminimaliseerd. Daarnaast is hij/zij kennishouder op het gebied van ERM en wet en regelgeving zoals SOX, FEC/CDD, GPDD(R),WFT etc.

 

Als Risk Coördinator heb je de volgende taken:

 • Administreren  van datalekken, incidenten etc. in I-Risk;
 • Monitoren en toetsen uitvoering aan visie en beleid van ING. Je analyseert bevindingen en stelt aan de hand van data rapportages en adviezen op. Daarin werk je samen met de data- analist;
 • Bewaken van gehanteerde controles op actualiteit en zorgt zo nodig/mogelijk voor uitbreiding c.q. beperking van de controletaken;
 • Identificeren van risico’s en implementeren van risico beperkende maatregelen
 • Aanspreekpunt zijn voor 2e en 3e lijns risk partijen als ORM,  Compliance en CAS;
 • Managen risico’s op het gebied van processen en. Creëert actief bewustwording bij medewerkers;
 • Neem je deel als expert in relevante overleggen en bereidt maandelijks de REM (risk evaluation meeting) voor. 

Hoe je dag er uit kan zien
Om acht uur kom je binnen en zie je dat er een datalek is gemeld! Iemand heeft de verkeerde rekening aan MING gekoppeld, nu heeft één klant onbedoeld andermans gegevens gezien. Je neemt contact op met de verantwoordelijke lead en vraagt of er en zo ja, welke, maatregelen zijn genomen om dit op te lossen en hoe in de toekomst dit te voorkomen.

 

Hierna voer je het datalek op in het daarvoor bedoelde systeem I-Risk. Je ziet dat dit type incidenten de laatste tijd vaker voor komt, je maakt een aantekening om dit samen met de Lead met de proces eigenaar (Customer Jouney Expert) door te spreken. Na dit afgehandeld te hebben, ga je in overleg met de “autorisatie collega’s”: in de laatste audit is namelijk gebleken, dat het mogelijk is dat members combinaties van rollen hebben die een hoog risico vormen.

 

Samen met hen leg je de laatste hand aan de presentatie die volgende week op de agenda staat van het MT van Client Services Business Banking. Even later komt een lead bij je langs met een vraag over de QRS rapportage. Zijn voorstel is om de vraag “authentiseert de klant correct” er uit te halen. Je realiseert je dat dit een van de key controls is en gaat daar over in gesprek met de lead.

 

Je kijkt op de klok en het is al 12:30, tijd voor de lunch, want om 13:00 staat de volgende afspraak al weer op het programma.

 

Samen met je collega ga je een awareness sessie geven aan nieuwe members. Na de awareness sessie heb je overleg met Compliance over het nieuwe FEC framework, Tijdens deze sessie word je duidelijk dat dit forse impact gaat hebben op diverse processen die afgehandeld worden binnen Client Services. Na het overleg stem je af met Finance hoe te handelen, want je inschatting is dat dit fors meer werk gaat opleveren.

 

Het is al weer 17:00 en het is tijd om naar huis te gaan, je overlegt nog even met de cockpit trekker en hij geeft aan dat de bereikbaarheid van call onder druk staat omdat er een verkeerde brief is uitgegaan. Je denk “toch maar eens overleggen met de checkpoints of ze de CJE’ers niet moeten vragen een incident te laten aanmaken in I-Risk”.

 

Het was een drukke en gevarieerde dag, maar voldaan stap je in de trein naar huis!

 

Hoe ben je succesvol

We nemen slimme mensen zoals jij aan vanwege je potentieel! Onze grootste verwachting is dat je nieuwsgierig bent, steeds blijft leren en verantwoordelijkheid neemt. In ruil daarvoor ondersteunen wij jou om je te ontwikkelen tot een nog betere versie van jezelf. Verder beschik jij over: 

 • HBO werk en denk niveau
 • In bezit van WFT’s of bereid deze te halen
 • Heb je kennis van de Client Services Business Banking NL processen, procedures en systemen
 • Ben je flexibel: we zijn er als de klant ons nodig heeft. Bij incidenten kan het zijn dat je buiten reguliere kantoortijden je bijdrage levert
 • Minimaal 3 jaar ervaring, met binnen ING gebruikte frameworks en systemen als I-Risk, SOX en FEC/CDD. Bekend met ERM
 • Ben je in staat om de relatie te leggen tussen de processen die uitgevoerd worden, en de risico’s die dit met zich mee kan brengen
 • Ben je continue bezig met het up-to-date blijven van zowel interne als externe wet- en regelgeving
 • Ben je in staat tot het ontwikkelen van  beleid voor het aandachtsgebied. Vertalen van dit beleid naar doelstellingen, waarbij de belangen van alle stakeholders worden afgewogen
 • Ben je adviseur van de business en treedt je proactief op als partner
 • Volg je ontwikkelingen in het vakgebied en financiële dienstverlening en past deze toe bij het vormen van beleid en het up-to-date houden van het kennisniveau

 

Arbeidsvoorwaarden & voordelen

Wij willen ervoor zorgen dat je het juiste evenwicht kan vinden tussen je carrière en je privéleven. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier. 

De voordelen van werken bij ING zijn onder meer:

 • Een salaris afgestemd op je kwaliteiten en ervaring
 • 24-27 vakantiedagen afhankelijk van het contract
 • Pensioenregeling
 • 13e maand salaris
 • Individuele spaarbijdrage (BIS), 3,5% van je bruto jaarsalaris
 • 8% vakantiegeld
 • Persoonlijke groei en uitdagend werk met eindeloze mogelijkheden
 • Een informele werkomgeving met innovatieve collega’s
 • Flexibel werken zodat nieuwe ideeën sneller tot leven komen

 

Wil je direct solliciteren? 

Upload dan je cv en motivatiebrief door op de knop ‘Solliciteren’ te klikken.

 

Over ons

Met 57.000 werknemers en activiteiten in ongeveer 40 landen zijn er bij ING kansen voor zij die het initiatief nemen om mensen te helpen een stap vooruit te zetten in het (bedrijfs)leven. Zet jij daarnaast ook de klant centraal en ben jij integer? Wil je omringd worden door vooruitstrevende, inspirerende, diverse en ondersteunende collega’s? Dan is er geen betere plek om je talenten in te zetten dan bij ING. Solliciteer vandaag nog.