Keywords:
Cyber, Security, ICT
Type:
Permanent employment
Location:
Huis ter Heide
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
21/04/2017
Status:
Open
Apply before:
14/05/2017
Hours p/wk:
38

Description:

Functie-omschrijving
Cyberaanvallen bij een organisatie als Defensie kunnen gevaarlijk zijn en een groot veiligheidsrisico met zich meebrengen. Niet voor niets werken we op hoog niveau aan hoogwaardige IT-security. Als security-analist speel jij een belangrijke rol in de digitale weerbaarheid van de organisatie.
 
Jouw taken
Jij detecteert bij Security Intelligence and Operations Center (SIOC) kwetsbaarheden, incidenten en dreigingen op het gebied van cybersecurity, en neemt maatregelen om de gevolgen te voorkomen of zoveel mogelijk te verkleinen.
Je vertaalt cybersecurityrisico’s en -dreigingen naar de producten van het SIOC en beheert de gebruikte informatie, systeemcontent en processen.
 
Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en een mbo-opleiding ITIL Foundation én ICT of aanverwante technische richting afgerond.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als ICT-beheerder of minimaal één jaar als ICT-architect of data-analist op het gebied van IT-security.
 • Je bent goed in analyseren en conceptueel denken.
 • Je neemt initiatief, bent nauwkeurig, samenwerkingsgericht en stressbestendig, en je draagt verantwoordelijkheid.
 • Je hebt kennis van IV-/ICT-besturingssystemen en –netwerken en van cybersecurity op alle OSI-niveaus.
 • Je hebt kennis van logging van IV-/ICT-systemen en passie voor IT-security.
 • Je hebt kennis van de methoden en technieken voor cybersecuritydreigingen.
 • Je hebt kennis van relevante normenkaders en wet- en regelgeving rondom cybersecurity.
 • Je hebt kennis van minimaal één, voor Operations relevante technische discipline binnen IV/ICT.
 • Je hebt diepgaand inzicht in het IV-/ICT-landschap van Defensie, inclusief de gebruikte certificeringen, en de binnen het SIOC gebruikte cybersecurityprocedures, use cases en threat books.
 • Je hebt inzicht in de vaktechnische ontwikkelingen op cybersecuritygebied en diepgaand inzicht in de binnen Defensie gebruikte cybersecurityprocedures.
 • Je hebt elementair inzicht in de bedrijfsprocessen van Defensie.
 • Je kunt data analyseren, projecten managen, rapporteren, adviseren en goed mondeling en schriftelijk communiceren in het Nederlands en Engels.
 • Je bent goed in het inschatten van de impact van dreigingen en de consequenties van te nemen maatregelen.
 • Je bent zowel op zakelijk als sociaal gebied integer en beveiligingsbewust.
 • Je bent bereid consignatiediensten in teamverband te draaien.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring  en bedraagt maximaal € 3.615,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek.
Het ministerie van Defensie is een dynamische en klantgerichte organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals uitgebreide opleidingsmogelijkheden en studieverlof, flexibele werktijden, minimaal 23 vakantie- en twaalf adv-dagen per jaar. Een goede regeling op het gebied van ouderschapsverlof biedt de mogelijkheid voor een perfecte balans tussen werk en privéleven.
 
Organisatie
Het Security Intelligence and Operations Center (SIOC) is organisatorisch ondergebracht bij het dienstencentrum Operations van de Defensie Materieel Organisatie. Deze IV/ICT-organisatie zorgt ervoor dat Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid hun taken effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren. Operations staat voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers werken samen en delen kennis; alleen zo kan de beste kwaliteit worden geleverd.
Het SIOC werkt aan het vergroten van de digitale weerbaarheid van Defensie door het voorkomen, monitoren, beoordelen en (laten) mitigeren van securitydreigingen en kwetsbaarheden in het IT-domein. Zo versterken we de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van het IT-bedrijf.