Keywords:
Security, SOC, Network Monitoring
Type:
Permanent employment
Location:
Hilversum
Education:
Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5)
Published:
21/12/2016
Status:
Open
Apply before:
26/01/2017
Hours p/wk:
37

Description:

Ben jij de persoon die graag met klanten werkt, de wereld graag een stukje veiliger maakt en een passie heeft voor security? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Niet gedreven door sales, maar gedreven door een oplossing en de ambitie het beste security brand van Nederland te zijn. 

 

Jouw rol als Security Content Engineer SIEM

Security staat hoog in het vaandel bij organisaties in deze tijden. Eén van de KPN diensten om hier antwoord op te geven is het leveren van Security Information & Event Monitoring (SIEM) diensten vanuit ons Security Operations Centre (SOC). Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van onze SOC SIEM diensten.

Als ervaren Security Content Engineer SIEM ben je verantwoordelijk voor:

 

 • Proactief verbeteren van de performance van het SOC. Dit bestaat uit constante finetuning van de data, opleiden van soc specialisten en samen op zoek naar relevante events dat we aantoonbaar aan de klant laten zien dat wij zijn omgeving veilighouden en tegen aanvallen beschermen
 • Deployment van nieuwe data sources, het ontwikkelen van content voor het monitoren en je bent in staat deze te vertalen naar use cases.
 • Klanten projectmatig aansluiten. Het vertalen van de klantvraag naar use cases en deze reviewen, testen en borgen in het SOC. 
 • Pre-sales activiteiten om een RFP te beantwoorden en te ondersteunen bij offertes aangaande de SOC SIEM dienstverlening.
 • Het installeren en configureren van HP ArcSight componenten. Daarnaast ook ondersteunen bij het inrichten van overige Security diensten.

 

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een Security Content Engineer met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Om succesvol te zijn in deze rol is dit het soort profiel dat we voor ogen hebben:

 

 • Sterk klantgericht met een heldere visie op SIEM dienstverlening en de toegevoegde waarde voor klanten.
 • Ruime ervaring met het implementeren van SIEM oplossingen, netwerk/applicatie beveiliging, en analyses van SIEM alerts, data, events, rules.
 • Specialist in HP ArcSight en kennis van verschillende security diensten zoals vulnerability management en Security monitoring.
 • Minimaal 2 jaar ervaring met HP ArcSight ESM, flex connectors and Logger, use case ontwikkeling en HP ArcSight content. Pre is dat je gecertificeerd bent in HP ArcSight ESM Essentials, ESM Use Case Foundations, FlexConnector Configuration, of je bent bereid deze te halen.

 

Wat bieden wij?

 

 • Mogelijkheid om middels “Het nieuwe werken” tijd en plaats onafhankelijk te werken.
 • 37-urige werkweek, een toeslag van 12,5% van je bruto maandsalaris (CAO budget), vergoeding reiskosten woning-werk, mobiele telefoon en laptop, 50% korting op KPN producten en diensten, uitstekende pensioenvoorwaarden, personeelsvereniging, en meer.
 • Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden (KPN Academy) en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.000, -. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!

 

Wie zijn wij?

Security staat in deze tijd hoog op de agenda bij organisaties. Veiligheid van data uitwisselen en toegangscontrole wordt steeds belangrijker. KPN speelt daarop in door steeds meer dienstverlening op het gebied van security aan te bieden. KPN Security Operations is hét onderdeel binnen KPN dat gespecialiseerd is in security dienstverlening. Netwerk- en databeveiliging, managed PKI, eID, business continuity, beveiligde toegangsdiensten, sterke authenticatie en identity & access management en governance zijn alle diensten die onderdeel uitmaken van het KPN portfolio.

 

Het Security Operations Center team binnen KPN Security Operations verzorgt SIEM met de dienst Security monitoring, logmanagement en diverse andere security gerelateerde diensten voor klanten. Het team is high skilled met een continue drive om kennis te delen en kennis te nemen. De activiteiten vinden plaats vanuit het SOC in Hilversum (Witte Kruislaan).

 

Meer informatie of solliciteren?

Wij zien graag jouw sollicitatie tegemoet. Voor meer informatie over deze functie of procedure kun je contact opnemen met Nicolette Schmitz-Meunier, KPN Recruitment, via telefoonnummer +31 6 23301836 of via email nicolette.schmitz-meunier@kpn.com 

Een (e-)assessment en screening zijn onderdeel van het sollicitatieproces van KPN.