Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), MBO-3 (EQF 3), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
08/05/2020
Status:
Open
Apply before:
31/10/2022
Hours p/wk:
40
More information

Description:

Wat je doet als Security Operator

Als Security Operator ben je een Security Engineer bij klanten van Orange Cyberdefense, op locatie. Je bent een vooruit geschoven post, welke onsite bij de klant een belangrijke bijdrage levert aan het dagelijkse beheer en monitoring van de netwerk- en beveiligingsinfrastructuur. Je bent onderdeel van de projecten die bij de klant spelen, of worden geïnitieerd. Als Security Operator zal je een sleutelrol bij deze projecten van de klant vervullen. Uiteraard pas je je diepgaande kennis op het gebied van IT security en infrastructure toe bij het uitvoeren van deze projecten. Met jou expertise kan jij de meest complexe projecten aan. Jij denkt in oplossingen en bent in staat zelfstandig complexe security problemen aan te pakken. Je bent niet alleen bij klanten op locatie, ook voorzie jij de klant van technische adviezen in ons Technical Assistance Centre in Sliedrecht. Hier leer je de klanten nog beter kennen en, zeker zo belangrijk, je collega engineers waar je contact mee kunt sparren tijdens complexe vraagstukken.

 

Je taken bestaan onder andere uit

 • Met technische kennis een frisse blik werpen op de mogelijkheden die je in het netwerk van de klant ziet
 • Het controleren van de staat van de infrastructuur aan de hand van reporting en monitoring
 • Afwijkingen in het netwerk delen met de klant alvorens je een oplossing bedenkt
 • Problemen oplossen, updates toepassen en verbeteringen doorvoeren
 • Bijdragen aan een stabiele en veilige infrastructuur
 • Bijdragen aan een goede klantrelatie
 • Schakelen tussen managers en engineers en andersom
 • De rol van intermediair aannemen

 

Team

Als Security Operator ben jij onderdeel van de afdeling Operations binnen Orange Cyberdefense. Dit is een team bestaande uit verschillende disciplines, waaronder een NOC afdeling, Security Engineers en bijvoorbeeld een Technical Assistance Centre.

 

Wat neem jij mee naar Orange Cyberdefense

 • Je bent flexibel en kan makkelijk schakelen tussen projecten en klanten
 • Je kan activiteiten uitvoeren op locatie dan wel op afstand
 • Het analyseren en troubleshooten van incidenten en problemen geven jou energie
 • Je hebt kennis en expertise op het gebied van next-gen firewalls, networking (wired en wireless), loadbalancers, malware en threatpreventie appliances
 • Je kan goed samenwerken met collega’s om incidenten en problemen op te lossen
 • Je bent proactief in het monitoren van de infrastructuur en voorkomt zo technische problemen
 • Je initieert verbetervoorstellen vanuit jezelf

 

Wat mag je van Orange Cyberdefense verwachten

Werken bij Orange Cyberdefense geeft je de kans om je op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen. Nieuwe uitdagingen zijn onze favoriet! Orange Cyberdefense kenmerkt zich door korte lijnen, snel schakelen, veel verandering en een team gevoel. Wij geloven dat wanneer wij plezier hebben in ons werk en houden van wat wij doen, wij samen de beste resultaten bereiken.

 

Wij hebben goede arbeidsvoorwaarden. Je ontvangt uiteraard een maandsalaris (afhankelijk van ervaring) en om je werk goed uit te kunnen voeren krijg je een mobiele telefoon en laptop tot je beschikking. Ook krijg je een representatieve leaseauto! Wij hebben 28 vakantiedagen en twee bedrijfssluitingsdagen. Daarnaast bouwen we pensioen op via een goede regeling, hebben jaarlijkse teamuitjes, ieder kwartaal een kwartaalmeeting waarin je op de hoogte wordt gebracht van de laatste stand van zaken en je kunt opleidingen volgen om je nog verder te specialiseren of verbreden.