Draag bij aan het verhogen van de weerbaarheid van de financiële sector als senior adviseur Cyber Resilience & Crisis Management bij DNB.
Jij hebt impact
DNB maakt zich sterk voor financiële stabiliteit en draagt daarmee bij aan duurzame welvaart in Nederland. Eén van de pijlers van haar missie is een schokbestendig financieel systeem en een veilig, betrouwbaar en efficiënt betalings- en kapitaalmarktverkeer. De afdeling Cyber Resilience & Crisis Management is onderdeel van de divisie Betalen, Cash en Marktinfrastructuur binnen de Centrale Bank, en draagt direct bij aan deze missie.
Wanneer de financiële sector geheel of gedeeltelijk uitvalt, heeft dit maatschappelijk en financieel-economisch grote gevolgen. De afdeling Cyber Resilience & Crisis Management werkt samen met de financiële sector aan het verhogen van de cyberweerbaarheid en -veerkracht van de sector. Deze afdeling heeft een unieke kennispositie binnen de financiële sector en is in haar werkzaamheden voornamelijk naar buiten georiënteerd, met een blik op de financiële sector, ook in geval van een crisissituatie. Als senior adviseur Cyber Resilience & Crisismanagement zorg je ervoor dat de financiële sector bij verstoringen, incidenten en crises snel en adequaat kan reageren om de negatieve gevolgen te beperken.
Zo doe je dat als senior adviseur Cyber Resilience & Crisis Management
Het crisismanagementteam van de afdeling Cyber Resilience & Crisismanagement; het Payments Resilience Alert & Action Team (PARAAT), is verantwoordelijk voor de voorbereiding en instandhouding van de operationele crisismanagementorganisatie van de Nederlandse financiële sector. Daarin werken het Ministerie van Financiën, de Autoriteit Financiële Markten en DNB op hoog niveau samen met de sector bij het managen van (dreigende) instellingsoverschrijdende incidenten, verstoringen of crises. Ook draagt PARAAT bij aan kennisdeling en beleidsontwikkeling over crisismanagement en vitale infrastructuurbescherming. De sectorcrisismanagementorganisatie waarvoor PARAAT verantwoordelijk is; de Tripartiete Crisis Management Operationeel (TCO), is uniek in Nederland en volop in ontwikkeling. Vertrouwen, kennis en samenwerking zijn de basis voor effectief werken in het team.
Naast bovengenoemde sta je open voor andere werkzaamheden binnen de afdeling die bijdragen aan de weerbaarheid van de financiële sector.
Hier doe je dat
De afdeling Cyber Resilience & Crisis Management bestaat uit 13 personen en heeft als kerntaak het verhogen van de (cyber)weerbaarheid (preventief en reactief) in de financiële sector. De afdeling bestaat uit het Nederlandse TIBER (Threat Intelligence Based Ethical Red teaming) en ART (Advanced Red Teaming) test team, het sectorale crisismanagement team en het intelligence en beleid team. De vacante positie maakt primair onderdeel uit van sectorale crisismanagement team, waarbij de kandidaat breder ingezet kan worden in andere activiteiten binnen de afdeling en divisie BC&M. Dit team is enerzijds verantwoordelijk voor een actuele, efficiënte en geoefende sectorcrisis-managementstructuur. Anderzijds vervult dit team de rol van liaison tussen de overheid en de financiële sector voor projecten en initiatieven rondom vitale infrastructuurbescherming, zoals de beleidscyclus vitaal.
Dit team heeft veel te maken met andere divisies binnen DNB en met de DNB-brede crisismanagementstructuur. Extern zijn er nationaal en internationaal veel contacten met marktpartijen en is er overleg met de Autoriteit Financiële Markten, ministeries en bijvoorbeeld de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Ook werkt het sectoraal crisisteam veel samen met de Europese Centrale Bank en collega’s van andere centrale banken binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken en de Europese Unie. En dat allemaal in een sector die continue in ontwikkeling is. Kortom: een uiterst dynamische omgeving!
Dit breng je mee
Je bent kritisch in je werk en je zoekt continu naar verbetering. Je bent in staat zelfstandig te werken en initiatief te nemen. Jouw (probleem)analytisch vermogen is sterk ontwikkeld. Vanwege je centrale rol in de crisismanagementstructuur ben je een goede teamplayer en netwerker. Je legt gemakkelijk contact, hebt een gunfactor en je krijgt dingen gedaan en bent proactief en resultaatgericht.
Je staat met gemak voor een groep (bijvoorbeeld voor het geven van trainingen of als spreker bij een seminar) en kunt diverse partijen verbinden. Jouw inzet vragen we ook in het geval van een crisis, dus je bent stressbestendig en een doener en je kunt goed organiseren. Je treedt besluitvaardig op en je communiceert op seniorniveau duidelijk en overtuigend met marktpartijen en autoriteiten op bestuurlijk niveau. We zijn hierbij specifiek op zoek naar een verbindende persoonlijkheid, iemand die samen een gemeenschappelijk en maatschappelijk doel wil bereiken, en collega’s kan verbinden.
Je bent regelmatig - volgens een consignatierooster - ‘s avonds en in de weekenden beschikbaar in het geval van calamiteiten.
Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. We vinden diversiteit en inclusie belangrijk en waardevol. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht. Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees meer opde website!
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.