Type:
Permanent employment
Location:
Tilburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
20/10/2023
Status:
Open
Apply before:
27/10/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Hoogwaardig forensisch onderzoek is cruciaal om verdachten te identificeren en de toedracht van misdrijven te achterhalen. Het vakgebied ontwikkelt zich razendsnel. Aan jou als senior adviseur de taak om op landelijk niveau te adviseren over beleid en om de samenwerking tussen de politie en partijen als het OM, NFI en private partners te optimaliseren. Zo til jij vanuit Team Forensische Opsporing Zeeland West-Brabant het vakgebied naar een hoger niveau.

 

Wat ga je doen?

Forensische opsporing is een landelijk proces met veel stakeholders en maar liefst 23 expertisegebieden. Jij overziet dit complexe speelveld en adviseert op zowel strategisch als tactisch niveau. Dit doe je lokaal voor de Eenheid Zeeland West-Brabant en op landelijk niveau vanuit het Expertisecentrum Forensische Opsporing. Hiervoor neem je deel aan allerlei project- en kwaliteitsgroepen, waarin bijvoorbeeld ook de politieleiding, forensisch specialisten, het OM, NFI, ministeries en kennisinstellingen participeren.

 

Mede op basis van deze overleggen adviseer je, intern en extern, richting onze (netwerk)partners over het verbeteren van werkwijzen, uitvoeringskaders en -procedures, instrumenten, methoden en technieken. Zo borg je de kwaliteit van de forensische opsporingsonderzoeken. Verder verbeter je de samenwerking met andere onderdelen van de Afdeling Specialistische Opsporing zoals de financiële en digitale opsporing. Je zoekt actief verbinding met de andere teams binnen de opsporing en met experts en (landelijke) adviseurs op deze gebieden. Hierdoor ben je een deel van je tijd werkzaam in het land. Natuurlijk vinden overleggen deels online plaats, maar je dient ook rekening te houden met diverse overleggen op locatie.

Binnen het team forensische opsporing Zeeland West-Brabant maak je deel uit van het managementteam. Je werkt nauw samen met de teamchef en adviseert hem/haar vanuit de inhoud van het vak. Richting het team ben je benaderbaar. Je weet wat er speelt en wat de werkvloer nodig heeft. Je hebt daarbij ook scherp wat beleid en procedures betekenen voor je collega’s en zorgt dat dit beleid ook praktisch uitvoerbaar is.

 

Waar ga je werken?

Het Team Forensische Opsporing van de Eenheid Zeeland West-Brabant maakt deel uit van de Specialistische Opsporing binnen de Dienst Regionale Recherche. Hier werk je samen met ongeveer 98 collega's. Samen vormen we een divers team: van doorgewinterde specialisten met fikse ervaring tot nieuwe collega's en studenten. Een inspirerende werkomgeving waarin we veel van elkaar leren. Samen richten we ons op eerstelijnsonderzoek op de plaats delict of plaats incident en tweedelijnsonderzoek door laboranten en experts. Bij de frontdesk komen alle aanvragen voor onderzoek binnen en plant en prioriteert de operationeel coördinator de inzet van (frontdesk) medewerkers.

 

Wie ben jij?

Je bent sterk in analyseren en komt met creatieve oplossingen, waarbij je rekening houdt met de praktische uitvoerbaarheid. Daarmee weet je de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen in het vakgebied te vertalen naar de praktijk. De beleidsstukken, rapporten en notities die je schrijft, zijn krachtig, helder en to the point. Mondeling weet je anderen overtuigend mee te nemen in je ideeën. In de opsporingsketen maak je tijdig en proactief verbinding met partners. Je bent daarbij sterk omgevingssensitief en hoog-politiek bewust van je handelen. Daarnaast maak je makkelijk verbinding en ben je goed in het coachen van collega's, durf je jezelf kwetsbaar op te stellen en ben je in staat feedback te geven en te ontvangen.

Verder heb je:

  • een hbo-diploma (bachelor), bij voorkeur in de richting van forensisch onderzoek, criminalistiek, (straf)recht of natuurwetenschappen;
  • bij voorkeur ruime ervaring in de forensische opsporingspraktijk;
  • inzicht in de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen binnen het forensische vakgebied;
  • een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Wat wij bieden

De standplaats is Tilburg of Middelburg. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.505,- en maximaal € 6.369,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist D.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.