Keywords:
Police, Information Management, Information analist
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
04/04/2017
Status:
Open
Apply before:
17/04/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Voor snel politieoptreden is actuele informatievoorziening cruciaal. Heb jij de expertise om één van de grootste FB-organisaties van Nederland te vertegenwoordigen en naar een hoger plan te tillen?

 

Complexe applicaties en databases zijn meer dan ooit van belang om snel en veel informatie in te winnen. Waar en wanneer dan ook. Bijvoorbeeld om verkeersveiligheid te regelen, woninginbraken te voorkomen en straatroof op te lossen. Zo'n 400 functioneel beheerders bij de politie zijn dus van onschatbare waarde voor de veiligheid van Nederland.

 

De Dienst Informatie Management van de politie zorgt ervoor dat onze collega's op straat én op kantoor, op de juiste manier worden ondersteund met maatwerkinformatievoorzieningen. De collega's van Functioneel Beheer zijn op operationeel niveau verantwoordelijk voor de continuïteit, het verbeteren en het in beheer nemen van bestaande en nieuwe informatievoorziening. Aan de toepassingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld zoals 24/7 beschikbaarheid en steeds meer in de vorm van mobiele apps. Door de vele koppelingen met andere systemen en ketenpartners is vaak sprake van complexe vraagstukken waar meerdere functioneel beheerders tegelijk aan werken.

 

Zo'n grote en complexe beheerorganisatie vraagt om adviseurs die de ontwikkelingen in de markt volgen en kunnen vertalen naar de politieorganisatie en Functioneel Beheer. Ben jij een netwerker pur sang en een autoriteit op dit vakgebied? Dan komen wij graag met jou in gesprek!

 

Wat ga je doen?

Als echte senior geef je richting aan het functioneren van het collectief Functioneel Beheer en de (door)ontwikkeling van het vak. Gericht op de in- en externe omgeving vertaal je hardnekkige (niet-eerder verkende) problematieken binnen Functioneel Beheer naar concrete beleidsproducten. Je stelt meerjarige visies, jaarplannen, adviezen en notities op voor de sector- en dienstleiding. Ook rapporteer je over de realisatie en borging. Vanuit je vakgebied concretiseer je beleid, waaronder plannen van aanpak, kaders, procedures, verbeterde werkwijzen en (beheer)instrumenten/indicatoren voor de interne bedrijfsvoering. Je analyseert en doorziet vanuit je vak complexe problemen binnen de samenwerking met IV (keten)partners en portefeuilleteams.

Verder:

  • bewaak en evalueer je de naleving van procedures en richtlijnen en stel je de aanpak daarop af;
  • participeer je in landelijke branche- en vakorganisaties (w.o. BISL-foundation);
  • onderhoud of ontwikkel je een netwerk binnen brancheorganisaties, departementen (bijvoorbeeld ten behoeve van rijksbrede shared service), hoger management en directie;
  • heb je een belangrijke adviesrol richting hoger management van de dienst IM en directie Informatievoorziening.

Je bent een motivator en in je veranderaanpak weet je ruim 400 Functioneel Beheerders in beweging te krijgen. Ook train, enthousiasmeer en bevorder je de professionaliteit van het vak en stuur je op het juiste gebruik ervan in de praktijk.

 

Waar werk je?

Functioneel Beheer werkt centraal vanuit Eindhoven, Rotterdam en Zwolle, waarbij Rotterdam de dominante vestiging is. Maar uiteindelijk werk je daar waar je nodig bent. Je bent flexibel in het indelen van je werkzaamheden en locaties. Om feeling met de praktijk te houden, zien we graag dat je regelmatig in de nabijheid van het directe politie-/recherchewerk werkt.

 

Functioneel Beheer is georganiseerd in zogenaamde communities; dit zijn groepen applicaties met eenzelfde specifiek aandachtsgebied. Iedere community kent haar eigen ontwikkelingen, vakkennis, ketenpartners, werkprocessen, informatiehuishouding, applicaties enzovoort. Jij wordt gekoppeld aan de communities met het accent op handhaving, opsporing/intelligence of bedrijfsvoering.

 

Wie ben jij?

Onze ideale kandidaat is een ervaren (beleids)adviseur die enkele jaren werkervaring heeft opgedaan binnen Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Iemand die kennis heeft van de (politiële) informatievoorziening, denkt en acteert vanuit het geheel en onderlinge verbanden doorziet. We zoeken mensen die de drive hebben mee te werken aan onze veiligheid. Je bent in staat om het vakgebied Functioneel Beheer naar een hoger plan te brengen binnen een grote complexe overheidsorganisatie. Om dit waar te maken volg je relevante (wetenschappelijke) ontwikkelingen in de markt, ook buiten de landsgrenzen, en benut deze voor de politieorganisatie. Je straalt gezag uit, bent overtuigend in situaties met uiteenlopende belangen en in staat om mensen met de juiste argumenten te overtuigen. Gevoel voor politiek kan je hierbij goed van pas komen.

Uiteraard is actuele ICT-kennis van belang. Zo beschik je minimaal over een hbo-diploma op het vakgebied (ICT & Business of vergelijkbaar) en bij voorkeur heb je de leergang Functioneel Beheer (Business Informatie Management) gevolgd.

 

Wat bieden wij? 

Er wacht een uitdagende en complexe omgeving op je waar je nooit uitgeleerd bent en die maatschappelijk relevant is. De politie gaat voor een langdurige relatie en heeft personeelszorg hoog in het vaandel staan. Ook investeren we in opleidingen en cursussen zodat onze medewerkers constant up-to-date blijven. Wij hebben een werkweek van 36 uur. Werk je liever parttime? Ook dat is mogelijk. En als je meer dan 3 dagen per week werkt, bestaat de mogelijkheid om (in overleg) een dag vanuit huis te werken.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • vaste aanstelling met proeftijd van een jaar;
  • bruto maandsalaris Max 5455,- (schaal 12 Bbp);
  • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantie- en eindejaarsuitkering, pensioenregeling en goede reiskostenvergoeding (lees verder)

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D.

  

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

De selectieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen: sollicitatiegesprek(ken), selectie- en arbeidsvoorwaardengesprek, een assessment en een veiligheidsonderzoek.

Vanwege een assessment en de uitgebreide screening kent de selectie een lange doorlooptijd; na sollicitatie duurt het ruim 12 maanden tot je eerste werkdag.

 

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats door middel van speeddating in week 17 en 18. De selectiegesprekken vinden plaats in week 20 t/m 22 in Rotterdam. Het assessment vindt plaats in week 24.

Heb je vragen over de procedure, bel dan Recruitment & Selectie, tel. 088 66 22 300.

 

Wat verder nog interessant is