Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
11/05/2023
Status:
Open
Apply before:
05/06/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Ben jij dé senior adviseur die de lead heeft en ons helpt om het ondergrondse, bovengronds te houden? En op zowel strategisch als tactisch niveau een bijdrage levert aan beleid, processen en projecten m.b.t. de ondergrondse infrastructuur in Zuid-Holland? Zoek jij een afwisselende functie met uitdaging? Krijg je energie van samenwerken aan maatschappelijke opgaven? En neem je graag het voortouw om de processen rondom ondergrondse infrastructuur te verbeteren? Dan is dit zeker iets voor jou!

 

Dit ga je doen

Als senior adviseur ondergrondse infrastructuur adviseer je projectleiders bij de provincie bij het planmatig onderhoud en nieuwe aanleg van kabels en leidingen om dit soepel te laten verlopen. Het speelveld met alle partijen rondom ondergrondse infrastructuur is namelijk uitdagend en interessant. 
Intern ben jij strategisch gezien verantwoordelijk voor ondersteuning van directie en bestuur en zorg je dat het beleid uitgevoerd wordt. Tactisch gezien ben je verantwoordelijk voor het procesmatig beheer zoals het Uitvoeringsprotocol en de Procesleidraad en de verdere optimalisering van alles daaromheen. Daarnaast zorg je voor het opzetten en uitvoeren van het jaarprogramma. Je bereidt diverse vergaderingen voor samen met belanghebbenden en zit deze ook voor. Ook begeleid je collega’s en werk je samen met andere partners, zoals andere provincies.
Projectmatig adviseer jij meer inhoudelijk als je deze (technische) kennis hebt, wat natuurlijk een pré is. 
Op verschillende onderdelen werk je samen met de operationele ondersteuning die hiervoor beschikbaar is. Tot slot organiseer en coördineer je bijeenkomsten, trainingen en Webinars.  
Extern ben jij verantwoordelijk voor het relatiemanagement richting onze belanghebbenden, zoals netbeheerders, waterschappen en samenwerkingsverbanden. In deze rol weet jij als geen ander een stevig relatienetwerk op te bouwen en te onderhouden.

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • verantwoordelijk voor en uitvoering geven aan het beleid in de organisatie voor ondergrondse infrastructuur; 
 • ondersteunen van alle lagen van de organisatie op het gebied van ondergrondse infrastructuur;
 • functioneel en operationeel aansturen van je collega’s; 
 • aanspreekpunt zijn voor de interne en externe partners;
 • het voortouw nemen in de samenwerking en de verschillende inzichten op een goede manier verbinden;
 • signaleren van kansen en issues en het doorvoeren van verbeteringen, dit laatste door o.a. de kwaliteit van beleidsstukken en processen te verbeteren. 

Dit maakt de functie interessant

 • Het betreft een afwisselende functie, waarin je jezelf kan vastbijten in zowel beleid als processen en afstemt met veel interne en externe partijen.
 • Wij werken hybride, dat betekent dat jij je werk flexibel kan indelen. Zo kan je aan het werk op een werklocatie, op ons provinciehuis of vanuit je eigen huis.
 • Bij ons krijg je alle kansen om jezelf verder te ontwikkelen, zowel met trainingen en cursussen, als op de werkvloer.

Dit is jouw profiel

Je bent ambitieus en zoekt actief naar creatieve oplossingen voor de verbetering van processen en samenwerking. Je voert jouw werkzaamheden zelfstandig uit, maar wel binnen, en in afstemming, met collega’s en externe partijen. Jij bent uitstekend in staat om je in te leven in verschillende rollen. Verder ben je daadkrachtig, vind je het leuk om in teamverband te werken en ben je sensitief voor de politiek bestuurlijke verhoudingen binnen een organisatie En natuurlijk heb je affiniteit met ondergrondse infrastructuur en projectmatig werken. Bij dit alles hou je altijd oog voor het eindresultaat.

Daarnaast neem je het volgende mee:

 • een afgeronde hbo opleiding;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een functie waarbij proces- en omgevingsmanagement een belangrijk onderdeel waren op tactisch niveau;
 • uitstekende Nederlandse communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • ervaring in het opstellen én implementeren van beleidsadviezen en rapportages, analytisch vermogen, denkt in oplossingen en kansen en resultaatgericht;
 • zelfverzekerdheid met gevoel voor de omgeving en de verschillende belangen. 

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Sluit deze vacature niet aan bij wat je zoekt, maar wil je wel bij ons komen werken? Wij hebben nog andere interessante functies openstaan.

 

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 11
 • Maandsalaris exclusief IKB: min. € 3.935 - max. € 5.564
 • Jaarsalaris inclusief IKB: min. € 57.791 - max. € 81.712
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uur: 32 
 • Maximaal aantal uur: 36

Het Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% krijg je bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken hybride, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

 

Hier ga je werken

Zuid-Holland is met 3,7 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomt die hier genieten van al het mooie wat de provincie Zuid-Holland te bieden heeft.

Meer weten over wat wij bij de provincie Zuid-Holland allemaal nog meer doen? Check deze paginavoor meer informatie!

De Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) voert regie op het beheer en onderhoud, ofwel assetmanagement, van de provinciale infrastructuur. Daarmee zorgen we voor veilig, beschikbaar en duurzaam areaal voor de (vaar)weggebruiker. We hebben te maken ongeveer 550 kilometer aan provinciale wegen, 130 kilometer provinciale vaarwegen, 250 kilometer aan oevers en bij elkaar bijna 700 bruggen, sluizen, viaducten, tunnels en duikers.

Vlot en veilig over weg en water, samen met anderen! Dat is de missie waar DBI voor staat. Via deze link krijg je een helder beeld van wat DBI allemaal doet.  

De sfeer in het team kan je het beste omschrijven als informeel en collegiaal. Collega’s zijn resultaatgericht, met passie voor hun vak en helpen elkaar waar nodig.

 

Over de provincie

De provincie Zuid-Holland is niet alleen een mooi stukje Nederland, maar ook een interessante overheidsorganisatie. Als middenbestuur zitten we letterlijk tussen de Rijksoverheid en de gemeenten in. Praktischer dan het Rijk en een grotere scope dan een gemeente. Groot genoeg om echte impact in de regio te maken en klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie en veel ruimte voor eigen inbreng van medewerkers. Samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners werken we aan oplossingen. Werken bij de provincie betekent dat jij hier een rol in speelt.

Als werkgever hebben wij vertrouwen in onze mensen en hun expertise. We zorgen goed voor je en je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Maar je moet het wel zelf willen regelen en zelf keuzes durven maken. De kaders zijn niet altijd duidelijk. Je moet bij ons een beetje van zwemmen en persoonlijke ontwikkeling houden.

 

Sollicitatieprocedure

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Desmond du Parand, senior adviseur ondergrondse infrastructuur op 06-57614274.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je met recruiter Luis Zaagmans bellen of appen op 06-41492247.

Je kunt op deze vacature reageren t/m 5 juni 2023. Wanneer wij een match zien plannen wij al eerder een gesprek in. Bij voldoende passende sollicitanten kan de vacature eerder worden gesloten. De sollicitatiegesprekken vinden zo veel mogelijk op locatie plaats in Den Haag.

 

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.