Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
10/05/2023
Status:
Open
Apply before:
01/06/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Nederland beschermen tegen cyberaanvallen en de digitale weerbaarheid van de samenleving beter maken. Dat doe je als senior adviseur risicomanagement nationale veiligheid bij het Nationaal Cyber Security Centrum in Den Haag. Een grote verantwoordelijkheid.

Dreigingen en trends
Jouw opdrachten voor onderzoeks- en adviestrajecten zijn in het belang van onze nationale veiligheid. De digitale belangen van al onze samenwerkingspartners beschermen we. Ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity zoals het dreigingslandschap, aanvalstechnieken en kwetsbaarheden van betrokken organisaties hebben jouw permanente aandacht. En als er informatie binnen NCSC beschikbaar is zoals een actueel dreigingsbeeld, pas jij dat toe. Jouw inzichten gebruik je voor bruikbare, begrijpelijke adviestrajecten en kennisproducten voor onze samenwerkingspartners.

 

Verder houd jij je dagelijks bezig met het:

 • Omzetten van kennis naar producten en diensten door het schrijven van factsheets, richtlijnen, white papers en expertblogs
 • Delen van kennis door het geven van advies aan organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren
 • Leiden van bredere en sectorale adviestrajecten en het aansturen en begeleiden van collega-adviseurs
 • Deelnemen aan sectorale overleggen over digitale veiligheid
 • Actief de samenwerking opzoeken met zowel interne als externe betrokkenen

Functie-eisen

Het vergroten van de kennis en vaardigheden van collega-professionals doe je graag. Mensen luisteren graag naar je en durven vragen te stellen. Je bent een waardevol lid van het team dat graag bijdraagt aan het bereiken van jullie gezamenlijke doelen.

 

Verder ben jij in het bezit van:

 • Wo-werk- en -denkniveau
 • Minimaal 4 jaar werkervaring met (het leiden van) adviestrajecten
 • Kennis van cyber security en inzicht in het nationale en internationale speelveld
 • Ervaring met het vertalen van tactische- en technische informatie naar concrete adviesactiviteiten
 • Grote kennis van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 12
 • Maand­salaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nationaal Cyber Security Centrum van groot belang. Om die reden maakt een veiligheidsonderzoek op niveau A deel uit van het sollicitatieproces. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en neemt doorgaans acht weken in beslag. Voor meer informatie over het onderzoek: kopieer de link https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken en plak deze in de browser.

Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie als Word- of pdf-bestand via onderstaande sollicitatiebutton. Wacht niet te lang, want met de juiste talenten kan het zomaar zo zijn dat we de sluitingsdatum vervroegen.