Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
15/03/2023
Status:
Open
Apply before:
27/03/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij een pragmatische senior beleidsadviseur en verbinder? Heb je ruime ervaring op het gebied van strategisch datamanagement? De Gegevensautoriteit zoekt een collega die de rol van pragmatisch senior beleidsmaker op het gebied van datamanagement gaat vervullen.

 

Wat ga je doen?

De politie heeft de ambitie om een van de meest innovatieve politiekorpsen te worden. Randvoorwaarde hierbij is dat de gegevenshuishouding op orde is! De politie heeft daarom onlangs haar datastrategie voor de komende jaren vastgesteld. De datastrategie geeft invulling aan de ambitie van de politie om het werk nog meer datagedreven te maken. Dat betekent dat het werk van de politie verandert: meer analytisch, meer kennis van data en hoe er met data omgegaan moet worden. Dit heeft consequenties voor de hele organisatie. Het vraagt om maatregelen en technologie om met grote hoeveelheden data om te gaan en van daaruit relevante en bruikbare producten te maken voor de veiligheid van Nederland.

Er is in ons team veel kennis aanwezig van datamanagement, nieuwe (data)technologieën, wetgeving, duurzaam informatiebeheer en informatiebeveiliging Van jou verwachten wij dat jij kennis hebt van datamanagement en affiniteit hebt met de andere onderwerpen. Nog belangrijker is dat je ervaring hebt met het opstellen van beleid en het uitwerken van een strategie en dat dat je begrijpt hoe je aan een complexe organisatie regels kan opleggen die ook nog eens worden opgevolgd. Als senior beleidsadviseur datamanagement zorg je ervoor dat de lijnen uit de datastrategie van de politie verder worden uitgewerkt en geïmplementeerd.

Als professional ben jij in staat om de strategie en het beleid over de gewenste omgang met gegevens over te brengen op de hele organisatie. Jij zorgt ervoor dat het onderwerp de juiste aandacht krijgt, waarbij je de in- en externe stakeholders tijdig meeneemt. Ook weeg jij de verschillende invalshoeken voor de door jou op te stellen beleidskaders. Denk aan het opsporingsbelang, het maatschappelijk belang en de politiek-bestuurlijke context. Diepgaande expertise op één of meer aspecten van datamanagement is een grote pre. Brede interesse, affiniteit en leervermogen met betrekking tot deze onderwerpen is een must.

 

Waar ga je werken?

Als senior adviseur datamanagement maak je deel uit van het datamanagementcluster bij de Gegevensautoriteit, onderdeel van de Directie Informatievoorziening. Je werkt niet alleen nauw samen met de Chief Data Officer (CDO) en de andere collega’s van de Gegevensautoriteit, maar ook met ketenpartners zoals het Ministerie van Justitie en Veiligheid en andere overheden in het CDO-stelsel Rijk.

De Gegevensautoriteit zorgt voor een stabiele en hoogwaardige gegevenshuishouding die het gehele politieproces ondersteunt, inclusief de samenwerking met partners. De afdeling zorgt ervoor dat gegevenshuishouding, -opslag, - gebruik en -uitwisseling optimaal en veilig is ingericht en voldoet aan geldende wettelijke kaders. De Gegevens­autoriteit omvat vier clusters: datamanagement, privacy, informatiebeveiliging en duurzame informatievoorziening. De afdeling zorgt door de combinatie van die vakgebieden ervoor dat de politie (en haar partners) op het juiste moment over de juiste gegevens van voldoende kwaliteit beschikt.

 

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren senior beleidsadviseur met affiniteit op het gebied van datamanagement. Je beschikt over verandermanagementkwaliteiten en weet via praktische aansprekende lijnen fundamentele veranderingen teweeg te brengen. De politie en onze dienstverlening optimaal kunnen laten functioneren is jouw drive. Door je veelzijdige achtergrond ben je een waardevolle toevoeging aan het team. Je bent een aanjager en een overtuigende adviseur met krachtige adviesvaardigheden en een focus op resultaten. Je adviseert vanuit het grote geheel op basis van risico’s en kijkt tevens naar de praktische invulling. Ook ben je sterk in het vervolgens doen implementeren en in werking laten brengen daarvan. Een visie, strategie en plan krijgt immers dan pas echt waarde. Met je analytische sterkte, omgevingsbewustzijn en organisatiesensitiviteit krijg jij het voor elkaar.

Je werkt op strategisch niveau, maar spreekt de taal van de techneuten en kunt hier snel tussen schakelen en beschikt over vaardigheden om effectief te communiceren. Ook kun je omgaan met de verschillende belangen in de organisatie. Je neemt initiatief, bent overtuigend en gericht op samenwerken. Je kunt daarbij uitstekend zakelijk schrijven en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Daarnaast vragen we om:

  • een wo-diploma of hbo-diploma van bij voorkeur een opleiding (Technische) Informatica, (Technische) Bedrijfskunde of een andere IT- of dataopleiding;
  • bij voorkeur een certificering door DAMA (Certified Data Management Professional);
  • bij voorkeur kennis van en ervaring met datamanagement en informatiearchitectuur.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Inschaling (in schaal 12 of 13) vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.504,- en maximaal € 6.863,- (schaal 12 of 13 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D of E, werkterrein informatie- en communicatietechnologie. 

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.