Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
28/08/2020
Status:
Open
Apply before:
09/09/2020
Hours p/wk:
32

Description:

Wil jij vanuit jouw kennis en ervaring actief bijdragen aan een opdracht van levensbelang? Dat kan als beleidsmedewerker contraterrorisme. De gezamenlijke opdracht is helder: aanslagen voorkomen en extremisme en terrorisme bestrijden. Toon lef en zet je vanuit Den Haag in voor de veiligheid en rechtsorde van Nederland.

 

De terroristische dreiging is complex, veranderlijk en structureel. De bescherming van burgers en de democratische rechtsorde tegen terrorisme en extremisme vraagt om een toekomstbestendige aanpak, waarin de continuïteit van beleid gewaarborgd is. Daarin werken diverse contraterrorismepartners samen en heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in Den Haag de coördinerende verantwoordelijkheid.

Je werkt als beleidsmedewerker contraterrorisme mee aan de uitvoering van het programma Aanpak Contraterrorisme. Verantwoordelijkheden spitsen zich toe op onder meer beleidswerkzaamheden en politieke advisering. Het programma behelst ook programmatisch en projectmatig werk.

 

Samen met je collega’s ben je actief betrokken bij de voorbereiding, ontwikkeling, implementatie, uitvoering en evaluatie van nationaal en internationaal beleid, gericht op het tegengaan van radicalisering en het bestrijden van terrorisme en gewelddadig extremisme.

 

Je werkt samen met collega’s binnen het ministerie, met operationele partners, andere departementen en (lokale) organisaties. Verder ondersteun je de politiek-ambtelijke leiding, bijvoorbeeld door het beantwoorden van Kamervragen en het aanleveren van bijdragen voor debatdossiers.

 

Functie-eisen

Je hebt een relevante wo-opleiding afgerond.
Je hebt ervaring als beleidsmedewerker.
Je hebt relevante werkervaring op het gebied van contraterrorisme. Deze heb je bij voorkeur bij verschillende werkgevers opgedaan, maar in elk geval bij een gemeente.
Je kunt omgaan met onzekerheid en komt actief met verschillende alternatieven om de gewenste doelen te bereiken.
Je bent accuraat in het schrijven van beleidsnota’s en hebt ervaring met het coördineren van beleidswerkzaamheden en projectmatig werken.
Je bent gezaghebbend op eigen dossiers.
Je weet snel je weg te vinden in complexe omgevingen.
Je bent in staat om knelpunten snel te doorgronden en vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Je draagt vernieuwende oplossingen aan.
Je bent een bevlogen, enthousiaste teamspeler. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en hebt een politiek-bestuurlijke antenne.

 

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau: schaal 11
Maand­salaris: Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

Tijdens je werk kun je in aanraking komen met vertrouwelijke informatie. Daarom is een Verklaring van Geen Bezwaar na een veiligheidsonderzoek B een voorwaarde voor aanstelling.