Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
03/12/2021
Status:
Open
Apply before:
02/01/2022
Hours p/wk:
38

Description:

Functieomschrijving

Zorgen voor vrede en veiligheid kan alleen met juiste inlichtingen en een veilige digitale omgeving. Het cyber- en inlichtingendomein is volop in ontwikkeling en het is als senior beleidsmedewerker cyber jóuw domein. Bij het directoraat-generaal Beleid van Defensie houd je je bezig met complexe veiligheidsvraagstukken. In Den Haag heb jij dan ook een belangrijke baan.

 

Als senior beleidsmedewerker cyber richt je je binnen de directie Strategie en Kennis op diverse dossiers op het gebied van inlichtingen en cyber. En die inlichtingen- en cyberwereld is volop in ontwikkeling. Enorm belangrijk voor Defensie. Enerzijds omdat ze mogelijkheden bieden, anderzijds omdat die ontwikkelingen ook invloed hebben op de taak van Defensie: de bescherming van de belangen van het Koninkrijk.

 

Het is jouw taak om vorm te geven aan de beleidsontwikkeling en -advisering als het gaat om het cyber- en inlichtingendomein. Je werkt aan complexe veiligheidsvraagstukken en nieuwe dreigingen. Wat kan, mag en moet op het vlak van cyber en inlichtingen? Het zijn vragen waarmee jij aan de slag gaat.

 

Binnen de directie werk je mee aan strategische beleidsproducten met de focus op het cyberdomein. Je werkt vaak samen met interdepartementale collega’s aan kortetermijnproducten zoals een Kamerbrief over internationale ontwikkelingen in het cyberdomein. Of aan langetermijnproducten, zoals de Nationale Cybersecurity Agenda, de Defensie Cyberstrategie en het NAVO Cyberbeleid. Hiervoor ben je namens Defensie vaak het eerste aanspreekpunt of pak je die rol op met directe collega’s.

 

Functie-eisen

 • Je hebt met succes een universitaire studie afgerond.
 • Je hebt bij voorkeur relevante ervaring met en kennis van het cyberdomein en het inlichtingendomein.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels en bent vaardig in het maken van (beleids)documenten.
 • Je bent analytisch en hebt inzicht in de organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang in een bredere context dan het eigen werkterrein.
 • Je bent gewend om in een uitdagend politiek-bestuurlijke en interdepartementale omgeving te werken en weet verschillende partijen en belangen met elkaar te verbinden.
 • Je hebt een sterk internationaal netwerk, zowel binnen de NAVO en de EI als in de bilaterale sfeer.
 • Je staat stevig in je schoenen en je bent een echte teamspeler die goed kan samenwerken en coördineren.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en initiatiefrijk, en je kunt je verplaatsen in de positie van bestuurders en/of politici.

 

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveauschaal: 12 
Salaris­omschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
Maand­salaris: Min €4.526 – Max. €5.821 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur: 2 jaar met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 38
Maximaal aantal uren per week: 38

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

Bijzonderheden

 • Heb je nog niet het juiste veiligheidsscreeningsniveau? Houd er dan rekening mee dat een veiligheidsonderzoek deel uitmaakt van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De vacature wordt zowel intern als extern Defensie gepubliceerd. Eventuele interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.
 • Wij zetten ons in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Sta jij geregistreerd in het doelgroepenregister, dan nodigen we ook jou uit om te reageren. Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.