Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
27/12/2022
Status:
Open
Apply before:
09/01/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Functie­omschrijving

Een digitaal veilig Nederland, waarin we de economische en maatschappelijke kansen van digitalisering verzilveren en tegelijkertijd onze veiligheid en publieke waarden beschermen. Dat is de doelstelling van de recent gepubliceerde Nederlandse Cybersecurity Strategie. In de strategie is één van de doelen dat digitale producten en diensten over zes jaar veiliger zijn en dat er Europese veiligheidscertificaten zijn voor verschillende categorieën digitale producten en diensten.

 

Bijdragen aan een digitaal weerbare samenleving: dat is een belangrijke leidraad in je werk als (senior) beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ervoor zorgen dat burgers en bedrijven kunnen vertrouwen op veilige digitale producten en diensten. Een belangrijk onderdeel van je werk is de ontwikkeling van Europese cybersecurity certificeringschema’s onder de Cyber Security Act voor bijvoorbeeld clouddiensten, 5G netwerkapparatuur en industriële controlesystemen. Je brengt Nederlandse publieke en private expertise bij elkaar en zorgt ervoor dat Nederland goed is aangesloten op Europa. Je werkt mee aan lagere wet- en regelgeving onder de Uitvoeringswet cyberbeveiligingsverordening. Je legt de verbinding met nationale maatregelen zoals de cybersecurity inkoopeisen van de overheid. En je draagt bij aan verantwoording aan de Tweede Kamer, zoals het beantwoorden van Kamervragen en het meedraaien met Kamerdebatten.

Een ander onderdeel van je werk is om betrokken te zijn bij vraagstukken rondom digitale opsporing. Opsporings- en inlichtingendiensten maken voor hun taken gebruik van telecom gerelateerde gegevens. Bescherming van de vertrouwelijkheid van communicatie en de privacy van burgers en bedrijven zijn hierbij belangrijke aspecten. Verplichtingen voor telecomaanbieders zijn vastgelegd in de Telecommunicatiewet waarvoor het minister van Economische Zaken en Klimaat verantwoordelijk is. In samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid werk je bijvoorbeeld aan de aanpassing van wet- en regelgeving voor aftapverplichtingen met het oog op de invoering van 5G of aan de implementatie van Europese wet- en regelgeving rondom e-evidence.

 

Cybersecurity is een dynamisch speelveld. Je moet regelmatig kijken wat er speelt en welke maatregelen nodig zijn. Dat doe je met je collega’s in het cluster, in de directie Digitale Economie, met andere ministeries, samen met bedrijven en met andere Europese landen. Kom je mee werken aan een digitaal veilig Nederland?

 

Functie-eisen

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt affiniteit of ervaring met beleidstrajecten.
  • Je hebt kennis van of wilt je verdiepen in veiligheidsvraagstukken rond cybersecurity en/of wet- en regelgeving.
  • Je bent politiek en maatschappelijk sensitief.
  • Juridische kennis en ervaring is een pré.

Competenties:

  • Je bent omgevingsbewust, zelfstandig en resultaatgericht, en je kunt goed samenwerken.
  • Je hebt overtuigingskracht en kunt goed netwerken, plannen en organiseren.
  • Je hebt durf en bent stressbestendig.

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau: schaal 11, schaal 12
  • Maand­salaris: Min €3.503 – Max. €6.045 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

  • De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Het inwinnen van referenties of een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
  • Collega's van binnen de Rijksoverheid met een vast dienstverband kunnen gedetacheerd c.q. overgenomen worden met behoud van de huidige contractvorm.
  • Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast.

Wat bieden wij jou nog meer:

  • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten op loopafstand van het centraal station.
  • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en te specialiseren.
  • Wij vinden een goede balans tussen je professionele en privéleven belangrijk. Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.
  • Word je aangenomen, dan behoort hybride werken tot de mogelijkheden; je werkt dan deels vanuit huis en deels op kantoor. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding conform CAO Rijk.

Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.