Type:
Permanent employment
Location:
Zoetermeer
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
01/11/2021
Status:
Open
Apply before:
25/11/2021
Hours p/wk:
24

Description:

Jouw uitdaging          

Als senior adviseur handhaving zorg jij bij ingewikkelde en soms bestuurlijk gevoelige materie binnen de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) voor de feilloze juridische uitvoering, ondersteuning en advisering. Het gaat dan met name om bouwregelgeving. Je neemt de regie in de afstemming met betrokken partijen. Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt het bevoegd gezag in overleggen en in procedures. Dat doe je in samenwerking met je collega’s van het cluster Juridische Zaken en Beleid. Je bent een stimulerende coach voor de minder ervaren juristen uit je cluster. Voor je collega’s van het cluster Bouwtoezicht ben je een echte sparringpartner. Zij luisteren graag naar jouw adviezen over de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid van regels.

 

Dit ben jij

Je bent een scherpe jurist en wilt echt een bijdrage leveren aan de groeiende stad Zoetermeer. Je doet dat op een rustige manier, met overtuiging en gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je kunt denken vanuit ‘de andere kant’. Je kijkt verder dan je eigen vakgebied en weet zo nodig collega’s buiten de afdeling in te schakelen. Je draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van de stad, maar bent ook scherp op je eigen ontwikkeling en die van je collega’s. Proactief, slim en nauwkeurig zijn beschrijvingen die goed bij jou passen. Daarnaast hecht je aan een goede werksfeer, heb je relativeringsvermogen en vind je een goede grap op z’n tijd ook belangrijk.

 

Functie-eisen

Dit neem je mee

  • Een afgeronde juridische opleiding op HBO- of WO-niveau
  • Minimaal drie jaar ervaring met handhaving van bouwregelgeving bij een gemeente, een ander overheidsorgaan of in de advocatuur
  • Een met succes afgeronde relevante specialisatieopleiding (zoals bij de Grotius Academie of de Beroepsopleiding Gemeentejuristen) is een pre
  • Ervaring met (advisering over) verlening van Wabo-vergunningen en APV-vergunningen is een pre
  • Ervaring met handhaving op het gebied van de openbare orde is een pre

 

Goed om te weten

Dit zijn wij

Het cluster Juridische Zaken en Beleid bestaat uit een tiental juristen en een tweetal beleidsadviseurs. In een open en informele sfeer wordt samengewerkt aan goede juridische advisering en besluitvorming ten aanzien van vergunningverlening en handhaving op de gebieden Wabo, APV en bijzondere wetten.

 

Enthousiast?

Stuur dan motivatie en cv in via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 25 november. De gesprekken zullen in overleg worden gepland en zullen naar verwachting op het stadhuis plaatsvinden. Mochten we een geschikte kandidaat hebben gevonden zal de vacature gesloten worden. 

 

Mocht je vragen hebben dan kan je contact opnemen met Mr. J.J. (Jorik) Slump, Coördinator Beleid en Juridische zaken, Afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) op telefoonnummer: 079 – 346 81 36.