Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
30/01/2023
Status:
Open
Apply before:
10/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

In de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is geregeld dat de politie werkzaamheden verricht voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de inlichtingendiensten bij de politie. Jij bent de verbindende schakel tussen de politie en de AIVD en met informatie zorg jij voor een beter overzicht en inzicht in de nationale en internationale veiligheidssituatie. Wil jij bijdragen aan een veiligere samenleving? Kom dan de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO) van de Landelijke Eenheid versterken.

 

Wat ga je doen?

Als bewerker bij de Inlichtingendienst van de Landelijke Eenheid verzamel, veredel en duid je informatie, zodat deze compleet wordt. Je verzamelt de informatie uit verschillende politiesystemen en open bronnen, vervolgens zorg je ervoor dat informatie waardevol is voor de AIVD. Je verzamelt onder meer informatie over personen en organisaties waarvan een ernstig vermoeden bestaat dat zij een gevaar vormen voor de democratische rechtsorde of voor de veiligheid van de staat (denk daarbij aan thema's als activisme, terrorisme en cyberspionage).

Voordat je gegevens gebruikt toets je de betrouwbaarheid van de gegevens en achteraf evalueer je de waarde van de gebruikte gegevens. Je stelt rapportages op en meldt belangrijke informatie, zowel in het team als in de lijn naar boven. Je stelt plannen van aanpak op voor onderzoeken en coördineert de uitvoering hiervan. Ook werk je zelfstandig mee in het uitvoeren van onderzoeken. Je bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit te verbeteren, zowel van je eigen werk als dat van de Inlichtingendienst in het algemeen. Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je eigen werk en bepaalt prioriteiten. Je werkt veelal tijdens kantooruren. Echter, onregelmatige werktijden tijdens piketdiensten en werken onder druk horen bij deze functie.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de Inlichtingendienst van de Landelijke Eenheid. Je maakt binnen deze eenheid nu nog onderdeel uit van de Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO). Zoals algemeen bekend bevindt de Landelijke Eenheid zich op dit moment binnen een transitie naar twee eenheden. Dit heeft rechtspositioneel en in de aard van jouw werkzaamheden geen gevolgen. De Inlichtingendienst voert werkzaamheden uit voor de AIVD en verbindt de AIVD en de politieorganisatie.

De taakvelden waarop de AIVD actief is zijn: terrorisme en radicalisering, (cyber)spionage, extremisme links/rechts, criminele ondermijning en het bevorderen van veiligheidsbelangen. De Inlichtingendienst werkt proactief aan de staatsveiligheid en democratische rechtsorde binnen de eenheid. Wij winnen in, bewerken, duiden informatie en verstrekken dit rechtstreeks aan de AIVD. Met de opgedane informatie kijken wij zowel terug als vooruit en doen we voorspellingen.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken een proactieve collega die actief zoekt naar nieuwe informatie. Je bent kwaliteitsgericht en uit de veelheid aan informatie weet jij goed in te schatten wanneer bepaalde informatie van belang is. Je eigen gedachten kun je vlot en duidelijk onder woorden brengen, bijvoorbeeld bij een briefing. Analytisch ben je sterk en je kunt uitstekend samenwerken. Je bouwt en onderhoudt een netwerk. Je hebt een representatieve houding, waarmee je de AIVD en de politie vertegenwoordigt. Je bent je bewust van je eigen positie en beseft dat je deel uitmaakt van een groter geheel en een politiek krachtenveld.

 

Daarnaast heb je:

  • een mbo 4 diploma;
  • affiniteit met de organisatie en taken van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (ook op het gebied van regelgeving) en houdt de ontwikkelingen bij;
  • kennis van en ervaring met methoden en technieken voor het zoeken van informatie; je bent altijd alert op nieuwe ingangen hiervoor.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen-Rijsenburg Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.696,- en maximaal € 4.237,- (schaal 8 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is senior intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek A+ en mogelijk een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.