Keywords:
Information Exchange, Intelligence.
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
08/02/2018
Status:
Open
Apply before:
21/02/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Medewerkers van de informatieorganisatie van de politie zoeken en leveren informatie aan medewerkers en leidinggevenden, zodat die hun werk professioneel kunnen uitvoeren. Door de inrichting van informatieknooppunten doen wij dit in de nabijheid van de basisteams, districten en recherchediensten.

Informatieknooppunt Korpsleiding in Den Haag zoekt een proactieve senior intelligence die zorgt voor overzicht en inzicht bij grootschalige incidenten.

 

Wat ga je doen?

Als senior intelligence fungeer je als informatiecoördinator bij grootschalige incidenten. Daarnaast help je bij het in beeld brengen van veiligheidsrisico’s. Hierbij moet je denken aan actuele zaken - die vaak het nieuws halen - zoals terreurdreigingen of openbare orde verstoringen. Binnen dit thema volg je alle ontwikkelingen en waar nodig ga je extra informatie halen. Met behulp van jouw netwerkvaardigheden weet je de juiste informatie boven water te krijgen. Je maakt daarbij gebruik van het netwerk binnen de staf korpsleiding en werkt nauw samen met bijvoorbeeld de collega's van de landelijke en regionale informatieknooppunten.

 

Je zorgt als een soort dossiervormer voor een juiste registratie van alle gebeurtenissen en creëert daarmee overzicht en inzicht op risico- en crisiszaken. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van externe informatieverzoeken en het opstellen van de dagbriefing. Dat betekent dat je ervoor zorgt dat relevante informatie op een duidelijke manier wordt gedeeld met belanghebbenden. Ook neem je deel aan intelligencenetwerken om landelijke samenwerking te bevorderen. Naar aanleiding van informatie- of adviesvragen vanuit de korpsleiding stel je informatieverzoeken op en coördineer je de hieruit voortvloeiende werkzaamheden.

 

Werken in Den Haag betekent werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dit moet je aanspreken. Bovendien heb je vaak te maken met zaken met een groot afbreukrisico en daar moet je goed mee om kunnen gaan.

 

Waar ga je werken?

 

Het informatieknooppunt fungeert als liaison tussen de korpsstaf en de informatieorganisatie en voorziet de korpsleiding van operationele informatie zodat zij in positie is om te sturen. Het team draagt zorg voor snelle informatievoorziening bij grootschalige incidenten. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het informeren en positioneren van de korpsleiding met betrekking tot nationale veiligheidsrisico’s. Ook draagt het team bij aan de nationale briefing en de landelijke coördinatie van informatie.

 

Het team is klein en nog volop in ontwikkeling. Je levert een actieve bijdrage aan het verder vormgeven van het werk. Aangezien een grootschalig incident op elk moment kan plaatsvinden, werk je soms onregelmatig en onder grote druk. Het werk wordt nu nog vervuld met dagdiensten, maar in de toekomst wordt dit uitgebreid naar 7.00 - 23.00 uur, 7 dagen per week. Het team werkt vanuit de Dienst Landelijke Informatieorganisatie en is operationeel en fysiek bij de Korpsstaf gehuisvest.

 

Wie ben jij?

Je bent alert, houdt oren en ogen goed open en gaat actief op zoek naar nieuwe informatie. Daarbij zoek je ook steeds de samenwerking op met collega’s in het land. Je bent niet alleen leergierig, maar ook nieuwsgierig en houdt de ontwikkelingen binnen jouw aandachtsgebied nauwlettend in de gaten. Problemen zet jij helder uiteen en kun je, zowel mondeling als schriftelijk, in begrijpelijke taal presenteren. Je houdt het overzicht, ook op hectische momenten, en waar jij mogelijkheden tot verbetering ziet doe jij daar een voorstel voor. Verder heb je een mbo 4 diploma.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.256,- en maximaal € 3.598,- (schaal 8 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is senior intelligence.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek en mogelijk een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.