COVID-19 en privacy zijn tijdens deze coronacrisis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de kerneenheid Strategie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) werk jij als juridisch beleidsadviseur aan Wob-verzoeken en privacyvraagstukken rondom de COVID-19-crisis. Met jouw inzet breng je in Den Haag de kwaliteit van de juridische functie binnen de NCTV op een hoger plan.
Als beleidsmatig juridisch adviseur richt jij je samen met je collega’s van de eenheid op de juiste en complete archivering van de relevante informatie rondom de COVID-19-crisis. De behandeling van Wob-verzoeken die daarmee te maken hebben, horen bij je werk, net als diverse privacy- en verantwoordingsvraagstukken. Ook ondersteun je het juridisch cluster en zorg je voor het opstellen van adviezen op bestuursrechtelijk, staatsrechtelijk en privaatrechtelijk terrein.
Je werk is gevarieerd. Zo word je de eerste periode voornamelijk ingezet ter ondersteuning van de werkzaamheden op het gebied van Wob-verzoeken, archivering en privacy rondom de COVID-19-crisis. Hierbij ben je onder meer verantwoordelijk voor het op orde maken en houden van het archief, maar beoordeel je ook zelfstandig informatie in verband met het behandelen van de vele Wob-verzoeken. Verder beoordeel je samen met de interne of externe inhoudsdeskundige informatie en stel je concept-Wob-besluiten op. En je werkt mee aan eventuele andere verzoeken.
Daarnaast draag je bij aan de verdere uitvoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Een van je taken hierbij is het ondersteunen bij het opstellen van Privacy Impact Assessments (PIA’s) en het onderhouden van het verwerkingenregister. Je werkt nauw samen in een klein team van adviseurs en stemt regelmatig zaken af die met uitvoerend beleid te maken hebben.
Functie-eisen
Je hebt hbo- of universitair niveau.
Je hebt bij voorkeur brede kennis van wetgeving, en ervaring en affiniteit met het adviseren op het terrein van (nationale) veiligheid.
Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met de behandeling van Wob-verzoeken.
Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van (juridische) besluiten, met businessanalyse en/of het uitvoeren van PIA’s.
Je bent in staat je snel in nieuwe materie te verdiepen, daarover te adviseren en actief te handelen.
Je hebt sterke adviesvaardigheden, beschikt over doorzettingsvermogen en kunt zowel goed samenwerken als zelfstandig een klus klaren.
Je toont initiatief, bent klantgericht en integer, werkt nauwkeurig en kunt goed onder tijdsdruk werken.
Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken en bent in staat een verbindende rol te spelen tussen de praktijk en de juridische theorie.
Je handelt resultaatgericht en bent in staat om complexe ontwikkelings- en veranderingsprocessen op het gebied van privacy compliance te doorgronden en te (laten) coördineren.
Je bent je bewust van de verschillende posities en krachtenvelden in de organisatie en daarbuiten, en handelt daarnaar.
Je hebt gevoel voor gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op het bestaande beleid en de positie van bestuurders.
Je bent goed geïnformeerd over maatschappelijke ontwikkelingen en benut deze kennis effectief.
Je kunt je werk goed plannen en organiseren, en bent in staat de voortgang ervan effectief te bewaken.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11, schaal 12
Maandsalaris: Min €3.256 – Max. €5.671 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden
Tijdens je werk kun je in aanraking komen met vertrouwelijke informatie. Daarom is een Verklaring van Geen Bezwaar na een veiligheidsonderzoek A een voorwaarde voor aanstelling.